Wat is de beste Bitcoin exchange? Ben je op zoek naar betrouwbare bitcoinbeurzen?

27-02-2018

In het kort: het vinden van een goede en betrouwbare bitcoin exchange is niet zo eenvoudig. Een bitcoin beurs is in feite vaak een zwakke schakel in het Bitcoin netwerk. Dit komt doordat ze meestal centraal zijn opgezet vanuit een bedrijf. Als dit bedrijf slecht is opgezet kan deze gemakkelijk worden gehackt. Verder is er bijna geen pure bitcoin exchange meer. Een bitcoin exchange biedt tegenwoordig vele verschillende digitale ofwel crypto activa aan. Het wordt daarom meestal aangeduid met een crypto exchange. Hoewel, de heren aan de top noemen het liever een digital asset exchange. Een handelsbeurs voor digitale activa.

Waar staan we nu dan? Veel vergelijkend onderzoek wijst uit dat Bitvavo in Amsterdam voor Nederlandse de beste en meest complete dienstverlening biedt voor bitcoin. Vooral de bitcoin spotmarkt is hier zeer liquide. Een handelaar die zoekt naar een liquide bitcoin futures markt en een breder productaanbod zou het handelsplatform van Bybit eens moeten evalueren. Voor meer informatie:

Selectie van de beste beurzen (exchanges):

  1. Bitvavo - Lees hier onze Bitvavo Review
  2. ByBit - Lees hier onze Bybit Review
  3. Nexo - Lees hier onze Nexo Review
  4. Coinmerce - Lees hier onze Coinmerce review
  5. Blox - Lees hier onze Blox Review
  6. Kucoin - Lees hier onze Kucoin Review

Exchanges vergelijken?

Hieronder verwijzen we naar artikelen waar we de belangrijkste exchanges met elkaar vergelijken:

Wat is het probleem met een bitcoin exchange?

Het opzetten van een bitcoinbeurs is niet zo gemakkelijk. Zo'n bedrijf moet over de nodige kennis beschikken met betrekking tot software ontwikkeling, server hosting, beveiliging, blockchain technologie, crypto wallets, ICT-beveiliging en cryptografie. Verder opereren de meeste dienstverleners als een makelaar of wisselkantoor met hoge marges. Ze beschikken niet over een handelsplatform met een eigen orderboek. Deze kennis groeit niet aan een boom en een slechte bitcoinbeurs of bitcoin dienst kan gemakkelijk gehackt worden. Het risico wordt verergerd wanneer het niet gaat om een pure bitcoin-beurs, maar een cryptobeurs met een enorm aanbod van allerlei exotische tokens en crypto activa. Het is even oppassen.

Gelukkig is Nederland een progressief ICT-land met vele innovatieve fintech bedrijven. Het is daarom voor Nederlanders niet nodig om ver over de grens te kijken voor het vinden van een goede bitcoin beurs of een handelsbeurs voor cryptovaluta (cryptobeurs). Los van de dienstverlening is het dan ook zaak om te kijken naar de bedrijfsstructuur.

Op basis van veel onderzoek valt dan vooral Bitvavo (handelsbeurs) op. Bitvavo maakt gebruik van de beste gespecialiseerde crypto custody diensten.  Het gaat om de Coinbase Custody en Copper diensten die geïntegreerd zijn in de Bitvavo infrastructuur. Bij deze partijen bewaren Bitvavo zoveel mogelijk de bitcoins die ze voor klanten aanhouden. Bovendien beschikken ze over een externe verzekering om zoveel mogelijk risico’s afdekken voor de gebruikers. Bitvavo biedt verder crypto staking vergoedingen aan over de aangehouden crypto reserves op deze innovatieve en veilige crypto beurs. Bitvavo heeft een aparte Nederlandse stichting opgezet voor het afschermen van de klantentegoeden. Bitvavo is een bezoek waard.

De Nederlandse bitcoin en crypto handelsbeurzen en wisselkantoren die we hier bespreken zijn allemaal de moeite waard om eens te bekijken. Ze zijn allemaal geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en zijn gereguleerde en goedgekeurde bitcoinbeurzen en dienstverleners.

De Bitvavo bitcoinbeurs in Amsterdam!

**bitcoinbeurzen**Bitvavo is de grootste Nederlandse Bitcoin beurs met een eigen orderboek die vele andere cryptovaluta ondersteunt. Verder biedt Bitvavo wallet ondersteuning aan voor haar klanten. De klantentegoeden worden netjes apart beheerd in een stichting. De bedrijfsopzet beschikt dus over een scheiding van belangen waarbij de klantentegoeden zijn afgeschermd van de directie van het beursbedrijf zelf. Bij een mogelijk faillissement zullen de klantentegoeden niet worden aangesproken. Verder beschikt Bitvavo over een inbraakverzekering door dat het de Coinbase Custody en Copper opslagdiensten geïntegreerd heeft in het Bitvavo platform. Verder biedt Bitvavo een crypto staking dienstverlening aan waardoor Bitvavo gebruikers automatisch een rentevergoeding verdienen over hun crypto-tegoeden. Bitvavo heeft de zaken veilig op orde gemaakt voor haar gebruikers en stelt haar gebruikers in staat om passief geld te verdienen.

Bitvavo zal aan de DNB een registratie verkrijgen. Dit wettelijk kader binnen Nederland is ook belangrijk, zeker in het geval van geschillen en een mogelijke rechtsgang tegen de directie van Bitvavo.  De directie zal dan voor een Nederlandse rechter moeten verschijnen.  Dit zijn geen onbelangrijke zaken. Wanneer we onze cryptovaluta inkopen en verhandelen op een bitcoinbeurs in het buitenland, nemen we ook in deze zin meer risico's.  Daarom is het beter voor de doorsnee Nederlander om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen op een goede Nederlandse bitcoinbeurs zoals Bitvavo. Bitvavo rekent een zeer lage handelscommissie (0,25%). Voor een meer uitgebreide bespreking:

Bitvavo beschikt niet over margin trading opties en niet over een bitcoin futures markt. Voor een breder productaanbod met o.a. een zeer liquide bitcoin futures markt is ByBit een goed alternatief of compliment voor Bitvavo.

Wat zijn de beste Nederlandse bitcoin brokers?

Welke Bitcoin beurs zou ik kunnen kiezen als een alternatief voor Bitvavo?

Andere goede voorbeelden van Nederlandse bitcoin brokers zijn de volgende, maar ze rekenen allemaal hogere handelscommissies aangezien ze niet over een eigen orderboek beschikken. Ze functioneren in principe als makelaars met of zonder een handelsomgeving voor het omwisselen van euro naar bitcoin of een andere coin:

LiteBit is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Litebit is in 2023 gestopt met haar activiteiten. De leiding heeft het bedrijf opgeheven. Klanten zijn overgeheveld naar Bitvavo.

Satos heeft sinds 2013 gewerkt aan een uitstekende dienstverlening opgezet met een effectieve klantenondersteuning. In 2023 heeft Satos een samenwerking opgezet met ByBit. Satos verzorgt de euro-stortingen van Nederlandse klanten met o.a. iDEAL voor ByBit.

Bitonic –  is de eerste Nederlandse Bitcoin broker. Het is een vertrouwde oude rot in het vak en vooral bekend als een Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin handelsplatform. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen

Bitcoin Meester is een van de meeste innovatieve aanbieders in Nederland als het gaat om stablecoins. Ze bieden hun klanten zelfs een rentevergoeding aan over de Bitcoin Meester stablecoin spaarrekeningen.

Coinmerce - is een jonge Nederlandse crypto onderneming in Amstelveen die investeert in kwaliteit en veiligheid. Ze hebben op eigen initiatief een audit uitgevoerd op hun bedrijfsprocessen en ICT-systemen en deze met glans doorstaan. Coinmerce heeft een mooie app ontwikkeld waardoor iedereen gemakkelijk vanuit de smartphone kan handelen in meer dan 75 verschillende cryptomunten. Voor meer informatie: Coinmerce Review.

AMDAX - is een exclusieve gereguleerde crypto-dienstverlener voor de vermogende particulier met een kantoor in Amsterdam.

BTC Direct – is een uitstekende klantvriendelijke wisseldienst waar je gemakkelijk met iDEAL crypto kunt kopen en meteen kunt sturen naar jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken.

blox crypto trading app alternatief

BTC Direct heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor het veilig verhandelen van Bitcoin en andere crypto's vanuit de smartphone. Dit is de Blox crypto trading app. Deze smartphone app is vooral geschikt voor de beginner die niet technisch is en onzeker is.  Voor meer informatie: Blox trading app review.

De beste internationale Bitcoin beurs

Wat is de beste internationale Bitcoin beurs met de grootste handelsvolumes? Over het algemeen kun je het beste kijken naar een gereguleerde Bitcoin exchange met een vast kantoor die onder toezicht staat van een lokale toezichthouder en een licentie heeft. De meeste Bitcoin handelsvolumes op de grote, ongereguleerde Bitcoin exchanges zijn namelijk nep. Volgens onderzoek van Bitwise beschikken de volgende Bitcoin en crypto handelsbeurzen wel over echte Bitcoin handelsvolumes: ByBit, Binance, Kraken, Bitpanda, Bitstamp, Houbi, Coinbase Pro, Poloniex, Bitflyer, Bitfinex, itBit, Gemini exchange.

Bitpanda verdient een extra vermelding aangezien het gaat om een echte fintech dienstverlening die de limieten van een crypto exchange overstijgt. Op Bitpanda kun je ook aandelen, edelmetalen en ETF's verhandelen. Verder beschikt het platform over een betaalkaart en andere betalingsopties. Hieronder kun je een concrete introductievideo zien van deze Weense dienstverlening:

De beste instant Bitcoin exchange?

De beste bitcoin omwisselbeurs waar je direct bitcoins kunt omwisselen voor andere cryptovaluta zonder identiteitscontrole is Changelly. Gewoon met een e-mailadres een rekening aanmaken en je kunt er meteen aan de slag.

De beste decentrale bitcoin handelsbeurs?

De beste gedecentraliseerde bitcoinbeurs is Hodl Hodl. Een nieuwe decentrale Bitcoin handelsbeurs voor het handelen in hefbomen en het verdienen van een rentevergoeding over bitcoin is Sovryn.

Tip: open rekeningen bij zo veel mogelijk goede Bitcoin beurzen die eventueel opereren onder toezicht met een licentie. Het is gratis! Vergelijk ze met elkaar en maak gebruik van de bitcoin beurs die je het beste bevalt. Vervolgens, wil je beleggen in andere cryptovaluta, maak dan gebruik van een instant cryptocurrency exchange. De beste is Changelly.

Voor meer informatie en verdieping:

Volledige selectie van goede bitcoin exchanges

Bitvavo versus Bitcoin Meester

Bitvavo versus Litebit

Wat is een goed alternatief voor Bitvavo?

Bitvavo versus Binance

Bitvavo versus Kraken

ByBit versus Kraken