Ben je op zoek naar betrouwbare bitcoinbeurzen?

Het vinden van een goede bitcoin beurs is niet zo eenvoudig. Een bitcoin beurs is in feite een zwakke schakel in het Bitcoin netwerk. Dit komt doordat ze meestal centraal zijn opgezet vanuit een bedrijf. Dit bedrijf moet over de nodige kennis beschikken met betrekking tot software ontwikkeling, server hosting, beveiliging, blockchain technologie, cryptovaluta, wallets en cryptografie. Deze kennis groeit niet aan een boom en een slechte bitcoinbeurs kan gemakkelijk gehackt worden.

nederlandse bitcoinbeurzen

Gelukkig is Nederland een progressief ICT-land met vele innovatieve fintech bedrijven. Het is daarom voor Nederlanders niet nodig om ver over de grens te kijken voor het vinden van een goede bitcoin beurs of een handelsbeurs voor cryptovaluta. Los van de dienstverlening is het dan ook zaak om te kijken naar de bedrijfsstructuur. Op basis van onderzoek valt dan vooral Bitvavo en Satos op. Een rijzende ster is Coinmerce. Deze bedrijven zijn meer dan een Bitcoin beurs, ze werken als een crypto beurs waar Bitcoin domineert als de belangrijkste cryptovaluta.

Verder, de Nederlandse bitcoin en crypto handelsbeurzen en wisselkantoren die we hier bespreken zijn allemaal de moeite waard om eens te bekijken. Ze opereren alsof ze al moeten voldoen aan de regelgeving van de AFM voor het verkrijgen van een licentie. Het is te verwachten dat de AFM in 2021 licenties zal verstrekken aan goedgekeurde bitcoinbeurzen. Ondanks dat de overheid achterloopt op het gebied van regulering, hebben de Nederlanders geluk dat er zo veel keus is! Kijk en vergelijk ( :

De Bitvavo bitcoinbeurs in Amsterdam!

bitcoinbeurzenBitvavo is een Nederlandse Bitcoin beurs die vele andere cryptovaluta ondersteunt en wallet ondersteuning biedt voor haar klanten. De klantentegoeden worden netjes apart beheerd in een stichting. De bedrijfsopzet beschikt dus over een scheiding van belangen waarbij de klantentegoeden zijn afgeschermd van de directie van het beursbedrijf zelf. Bij een mogelijk faillissement zullen de klantentegoeden niet worden aangesproken. Dit wettelijk kader is ook belangrijk, ook in het geval van geschillen en een mogelijke rechtsgang tegen de directie van Bitvavo.  De directie zal ook voor een Nederlandse rechter moeten verschijnen.  Dit zijn geen onbelangrijke zaken. Wanneer we onze cryptovaluta inkopen en verhandelen op een bitcoinbeurs in het buitenland, nemen we ook in deze zin meer risico’s.  Daarom is het beter voor de doorsnee Nederlander om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen op een goede Nederlandse bitcoinbeurs zoals Bitvavo. Voor een meer uitgebreide bespreking:

Wat zijn de beste Nederlandse bitcoinbeurzen?

Welke Bitcoin beurs zou ik kunnen kiezen als een alternatief? Andere goede voorbeelden van Nederlandse bitcoinbeurzen zijn de volgende:

  • Satos heeft sinds 2013 gewerkt aan een uitstekende dienstverlening opgezet met een effectieve klantenondersteuning.  Bitcoin kopen met iDEAL gaat hier super gemakkelijk. Satos biedt bovendien zeer scherpe koersen. Meer Bitcoin voor elke euro! Satos heeft een kantoor in Almere waar klanten naar toe kunnen gaan. Ze organiseren ook borrelavonden.  Bij Satos kun je niet alleen goed, maar ook goedkoop aan Bitcoin en andere crypto’s komen! Voor meer informatie: Satos.
  • Bitonic –  is de eerste Nederlandse Bitcoin beurs. Het is een vertrouwde oude rot in het vak en vooral bekend als een Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin handelsplatform. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen.
  • LiteBit is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin en vele verschillende altcoins  kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten en ondersteunende portemonnees.  Het is een echte Nederlandse cryptocoinbeurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met Bitcoin! Voor meer informatie: Litebit Review.
  • BTC Direct – is een uitstekende klantvriendelijke dienst waar je gemakkelijk met iDEAL Litecoins & Bitcoins & Ethereum kunt kopen en meteen kunt sturen naar jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken.
  • Bitrush is opgericht in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. Het maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins te kopen met iDEAL. Het gebruiksvriendelijke platform biedt bitcoins aan tegen concurrerende prijzen en de klanten ontvangen hun bitcoins vrijwel direct na de betaling. Voor meer informatie: Bitrush Review.
  • Coinmerce – is een jonge Nederlandse crypto ondermening in Amstelveen die investeert in kwaliteit en veiligheid. Ze hebben op eigen initiatief een audit uitgevoerd op hun bedrijfsprocessen en ICT-systemen en deze met glans doorstaan. Coinmerce heeft een mooie app ontwikkeld waardoor iedereen gemakkelijk vanuit de smartphone kan handelen in meer dan 75 verschillende cryptomunten. Voor meer informatie: Coinmerce Review.

De beste internationale Bitcoin beurs?

binance bitcoin beursWat is de beste internationale Bitcoin beurs met de grootste handelsvolumes? Over het algemeen kun je het beste kijken naar een gereguleerde Bitcoin exchange met een vast kantoor die onder toezicht staat van een lokale toezichthouder en een licentie heeft. De meeste Bitcoin handelsvolumes op de grote, ongereguleerde Bitcoin exchanges zijn namelijk nep. Volgens onderzoek van Bitwise beschikken de volgende Bitcoin handelsbeurzen wel over echte Bitcoin handelsvolumes:

Binance, Kraken, Poloniex, Bitflyer, Bitfinex, itBit.

Voor meer informatie:

Een andere interessante nieuwe gereguleerde Bitcoin exchange is de DX Exchange. Deze handelsbeurs opereert met een licentie van Estland en met de technologie van de Nasdaq. Hierdoor is het verder mogelijk om digital stocks, ETF’s en STO’s aan te bieden aan haar klanten.

Voor meer informatie:

Tip: open rekeningen bij zo veel mogelijk goede Bitcoin beurzen die eventueel opereren onder toezicht met een licentie. Het is gratis! Vergelijk ze met elkaar en maak gebruik van de bitcoin beurs die je het beste bevalt. Vervolgens, wil je beleggen in andere cryptovaluta, maak dan gebruik van een instant cryptocurrency exchange. De beste is Changelly.