Kucoin vs Bitvavo, welke exchange is beter Kucoin of Bitvavo?

27-07-2023

Kucoin vs Bitvavo. Welke exchange is beter Kucoin of Bitvavo? Hoe kan ik deze twee exchanges vergelijken? In dit artikel bespreken we Kucoin versus Bitvavo. Beide exchanges zijn populair in Nederland, maar welke is beter of zou ik gebruiken? Hoe kan ik deze exchanges met elkaar vergelijken?

Om maar even met de deur in huis te vallen, Kucoin en Bitvavo zijn niet echt goed vergelijkbaar. KuCoin is een internationale crypto exchange die opereert vanuit de Seychellen en daardoor alles in feite kan aanbieden wat maar ook mogelijk is. Bitvavo is een strikt gereguleerde Nederlandse crypto exchange die onder streng toezicht staat van De Nederlandsche Bank. Dit heeft wel zijn voordelen, vooral op dat punt waar we KuCoin en Bitvavo goed met elkaar kunnen vergelijken, de bitcoin spotmarkt. De Bitvavo crypto spothandel in euro´s is veel groter in vergelijking met Kucoin.

Update 26 maart 2024. De Kucoin vs Bitvavo vergelijking is niet meer relevant. Kucoin is een geklaagd door o.a. de Amerikaanse Department of Justice (DoJ) voor het overtreden van de Amerikaanse wetgeving, het witwassen van geld en vele andere strafbare feiten. Voor meer info: Kucoin in de problemen.

Het geeft weer aan dat het verstandig is om een rekening te openen bij een gereguleerde exchange. In Nederland hebben we gelukkig een zeer succesvolle gereguleerde exchange: Bitvavo.

Bitvavo versus KuCoin – de spotmarkt voor euro vs de spotmarkt voor USDT

Bitvavo biedt een gereguleerde bitcoin spot markt en een handelsrekening die veilig gekoppeld kan worden met een reguliere bankrekening. De stortingen en opnames worden veilig door de Bitvavo Stichting afgewikkeld waardoor de fondsen van de gebruikers volledig zijn afgescheiden van die van het bedrijf Bitvavo.

Bitvavo heeft hierdoor een zeer veilige en vertrouwde liquide BTC-EUR spotmarkt gerealiseerd. Wil je met euro´s bitcoin kopen? Dan ben je daadwerkelijk bij Bitvavo op het juiste vertrouwde adres. Bitvavo heeft in matige tijden een dagelijks handelsvolume van meer dan 5 miljoen euro. Het dagelijks handelsvolume ligt boven de 58 miljoen euro verdeeld over 175 munten en 194 paren. Niet slecht.

KuCoin heeft geen liquide euro spotmarkt. Kucoin heeft wel een liquide USDC&USDT-BTC spotmarkt waar dagelijks voor meer dan 49 miljoen euro in BTC wordt verhandeld. De dagelijkse handelsvolume van de exchange ligt boven de 315 miljoen euro verdeeld over 775 munten en 1366 handelsparen.

KuCoin behoort tot de grootste internationale crypto exchange in de wereld. Kucoin heeft ook een uitstekende Trustscore op Coingecko met het maximale aantal punten: 10!

Bitvavo vs Kucoin – gereguleerde exchange vs ongereguleerde exchange

USDT wordt verder veel gebruikt op KuCoin om o.a. zogenaamde crypto gems te vinden. Met gems wordt er verwezen naar veel belovende nieuwe en verder nog onbekende crypto projecten en respectieve tokens die potentieel exponentieel in waarde zouden kunnen stijgen. Deze projecten worden meestal vroeg gelanceerd op KuCoin waardoor speculanten vroeg kunnen instappen. Wanneer deze tokens vervolgens in populariteit toenemen en verder worden genoteerd op andere grotere exchanges, dan zullen deze speculanten deze gems verkopen voor een aanzienlijke winst.

Voor de cryptohandelaar die zoekt naar een vrije wilde markt zal zeer tevreden zijn met hoe KuCoin is opgezet. Kucoin beschikt alles wat een handelaar maar ook mag wensen en is in deze zin goed vergelijkbaar met Binance. Kucoin en Binance concurreren natuurlijk met elkaar. Voor meer informatie: Binance versus Kucoin.

Bitvavo kan niet concurreren met Kucoin

Bitvavo kan in deze niet concurreren met nog Kucoin of Binance aangezien haar activiteiten worden ingeperkt door de toezichthouder en het huidige regelgevingsklimaat. Een cryptohandelaar die wil speculeren met nieuwe tokens en munten kan daarom het beste een Kucoin rekening combineren met een Bitvavo rekening. Bitvavo geeft op een legale en gereguleerde manier toegang tot een liquide spotmarkt voor BTC en USDT van waaruit de aangekochte USDT en BTC kunnen worden gestort op de rekening van Kucoin. Vandaar dat het moeilijk is om beide type exchanges met elkaar te vergelijken. Ze complimenteren elkaar voor die handelaar die toegang wil krijgen tot de wilde cryptomarkten en alle mogelijke handelsopties (termijncontracten, opties, NFT´s, launchpads, betaalkaart, kredietmarkt, etc.).

Deze bezigheid is uiterst speculatief en risicovol. We raden onze lezers niet aan om hier aan te beginnen, maar goed het speculeren ofwel gokken met crypto tokens is en zal populair blijven. KuCoin is hier de aangewezen exchange om te beginnen met deze vorm van gokken. Hier verschilt Bitvavo met KuCoin. Bitvavo noteert alleen gevestigde crypto projecten. Bitvavo is voorzichtig, KuCoin is wat dat betreft een casino en noteert veel sneller nieuwe projecten aangezien het niet hoeft te voldoen aan allerlei wet- en regelgeving.

Conclusie Kucoin vs Bitvavo

Bitvavo is een gereguleerde Nederlandse crypto exchange onder de strikte toezicht van De Nederlandsche Bank. Bitvavo biedt de gebruiker toegang tot een veilige en euro-crypto gateway, in het bijzonder voor de aankoop van bitcoin BTC en de stablecoins USDT of USDC. Voor de doorsnee gebruiker is het niet aan te raden om te speculeren met allerlei munten. Het veiligste is om alleen in bitcoin te beleggen. Voor deze gebruiker volstaat Bitvavo als een exchange. Echter, voor een actieve en professionele cryptohandelaar die toegang wil krijgen tot de wilde cryptomarkten en alle mogelijke handelsopties kon KuCoin uitkomst bieden. Echter, gezien de recente aanklachten vanuit de Verenigde Staten is het zeer verstandig om geen rekening te openen bij Kucoin. Beschik je over een Kucoin rekening? Kun je het beste overstappen naar Bitvavo en je tegoeden daar overboeken.

gerelateerde artikelen:

Bron handelsvolumes: Coingecko