Bitvavo versus Bitcoin Meester (BCM) - een vergelijking

06-06-2022

Bitvavo versus Bitcoin Meester (BCM). Update: Bitcoin Meester (BCM is overgenomen door Kraken. Kraken zal hierdoor een mooi marktaandeel verwerven in Nederland en de Nederlandse markt kunnen veroveren. Het is Kraken die nu direct gaat concurreren met Bitvavo voor Nederlandse klanten. Voor meer informatie:

Bitvavo versus Kraken - welke exchange is beter?

--------------------------------------------------------------------

Hieronder volgt verouderde informatie over Bitvavo´s dienstverlening in vergelijking met die van Bitcoin Meester (BCM):

Wanneer je actief bent op de markt voor cryptocurrencies dan zul je al snel ontdekken dat je voor het uitwisselen van cryptocurrencies en fiatvaluta’s kunt kiezen uit veel verschillende cryptocurrency exchanges. Maar wat is een cryptocurrency exchange eigenlijk precies? Een cryptocurrency exchange vormt als het ware de toetredingsdrempel tot de cryptomarkt. Het is een online platform dat gebruikt kan worden om cryptocurrencies om te ruilen voor andere crypto, of om fiatvaluta’s uit te wisselen tegen cryptomunten en andersom. Twee bekende cryptoplatforms in Nederland zijn Bitvavo en Bitcoin Meester. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee diensten en rekeningen? En welke cryptoplatform past het beste bij jou als handelaar?

Bitvavo versus Bitcoin Meester - verschil in prijs

Om cryptocurrencies tegen elkaar uit te wisselen of fiatvaluta’s en cryptomunten tegen elkaar uit te wisselen betaal je transactiekosten of gaskosten. Deze kosten verschillen per exchange. De kosten om een uitwisseling te faciliteren zijn goedkoper wanneer je gebruik maakt van het Bitvavo platform dan wanneer je gaat handelen met behulp van Bitcoin Meester. Daarom kan Bitvavo beter passen bij jou wanneer je vaak veel kleine transacties uitvoert. Dit komt doordat Bitvavo als een echte handelsbeurs opereert met een eigen orderboek van haar klanten. Bitvavo rekent maximaal 0.25% in fees. Bitcoin Meester opereert als een makelaar voor haar klanten en koopt de coins zelf in op de grote handelsbeurzen zoals Kraken. De klant koopt en verkoopt bijvoorbeeld bitcoin direct met Bitcoin Meester. Bitcoin Meester is een zogenaamde broker. Bij Bitvavo handelen de klanten automatisch met elkaar met behulp van een orderboek. Bitvavo is een echte exchange. Open hier een gratis rekening en handel tot 1000 euro gratis!

Bitvavo versus Bitcoin Meester - verschil in aanbod

Het eerste verschil tussen Bitvavo en Bitcoin Meester heeft te maken met het aanbod van beide platformen. Het online platform van Bitcoin Meester heeft een ruimer aanbod aan cryptocurrencies. Hierdoor is de kans groter dat je op dit platform de cryptomunt kunt verhandelen waarmee je graag aan de slag wilt. Dus ben jij op zoek naar een platform met een erg ruim assortiment? Kies dan voor Bitcoin Meester. Echter, we raden onze lezers niet zo maar te speculeren met risicovolle coins en het alleen bij bitcoin te houden.

Bitvavo versus Bitcoin Meester - Kwaliteit van de aangeboden crypto projecten

Het aanbod van Bitcoin Meester is veel beweeglijker dan het aanbod van Bitvavo. Op het platform van Bitcoin Meester worden regelmatig nieuwe crypto projecten toegevoegd en worden oudere crypto projecten weer verwijderd. Het aanbod op Bitvavo daarentegen is veel stabieler.

Maar hoe komt het dat het aanbod op Bitvavo stabieler is dan het aanbod op het platform van Bitcoin Meester? Bitvavo kijkt kritischer naar het aanbod dat zij toevoegen op hun website dan Bitcoin Meester. Bij Bitvavo kijkt het platform naar de kansen die het nieuwe crypto project heeft om te slagen en wordt ook het huidige aanbod aan crypto projecten regelmatig geëvalueerd. Wanneer de projecten minder goede kansen van slagen hebben, dan worden deze niet toegevoegd aan het platform van Bitvavo. Het platform van Bitcoin Meester daarentegen selecteert minder streng, wat betekend dat crypto projecten regelmatig worden toegevoegd en van het platform worden afgehaald.

De mogelijkheid tot automatisch handelen

Soms vinden crypto handelaren het gemakkelijk om gebruik te maken van een handelsrobot die automatisch de cryptocurrencies voor hen verhandelt. Deze functie wordt niet door elke crypto exchange ondersteund. Met behulp van Bitvavo kun je wel handelen met een robot zoals de CryptoHopper, maar via Bitcoin Meester kan dit niet. Dit komt doordat Bitcoin Meester als een makelaar opereert en Bitvavo een handelsbeurs is met een eigen orderboek. Open hier een gratis rekening en handel tot 1000 euro gratis!

Bitvavo versus Bitcoin Meester - Veiligheid en garanties

Een Bitvavo handelsrekening komt met vele betere veiligheidsopties en -garanties. Bitvavo beschikt o.a. over een diefstalverzekering van een Britse verzekeringsmaatschappij. De meeste, zelfs meest gevestigde exchanges, beschikken niet eens over een gelijkaardige verzekering. Bitvavo heeft een zeer veilige handelsrekening ontwikkeld met gewoonweg betere garanties dan die van Bitcoin Meester.

Vergelijking Bitvavo en BitcoinMeester - Conclusie

Hierboven staan de grootste verschillen tussen Bitvavo en Bitcoin Meester op een rij. Om te ontdekken welk platform het beste bij jou past zul je moeten kijken welk platform het beste aansluit bij de behoeften die jij als handelaar hebt. Beide handelsplatforms zijn gebruikersvriendelijk. Echter, de meeste klanten zullen tot de zelfde conclusie komen als die wij heben: in een vergelijking tussen Bitvavo en Bitcoin Meester, komt Bitvavo als de winnaar uit de bus. Vooral als het gaat om de veiligheidsgaranties en natuurlijk de kosten. Ten slotte, het aanbod in coins is niet zo relevant. We willen onze lezers niet aanraden om te handelen in andere coins dan alleen bitcoin. Open hier een gratis rekening en handel tot 1000 euro gratis!

Gerelateerde artikelen:

Kucoin versus Binance

Bitvavo versus Binance

Coinbase versus Bitvavo