Bitvavo vs Binance

15-05-2019

Binance behoort tot de grootste handelsbeurs voor cryptovaluta in de wereld, hoe verhoudt de Nederlandse Bitvavo exchange zich tot deze reus? Laten we eens de match Bitvavo versus Binance eens bespreken in dit artikel.

In de eerste plaats, Bitvavo is een handelsplatform ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en beschikt over Nederlandse klantenondersteuning. Dit is een belangrijk voordeel van Bitvavo ten aanzien van Binance. Binance is een globaal opererende exchange operatie met vele verschillende onderdelen en vestigingen. Binance heeft geen vestiging in Nederland en beschikt niet over Nederlandstalige ondersteuning. Bovendien opereert het illegaal in Nederland. Binance beschikt niet over een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). DNB heeft dan ook op 18 augustus 2021 een officiële waarschuwing gegeven aan Binance. Bitvavo opereert legaal in Nederland en beschikt over een registratie.

In de tweede plaats, Bitvavo heeft een zeer breed aanbod van cryptovaluta (+50). Binance beschikt desalniettemin over een veel groter aanbod (+100). De vraag is echter of iemand wel zo een groot aanbod nodig heeft. Hoewel Bitvavo niet zo veel crypto's aanbiedt op het handelsplatform, biedt het wel alle belangrijke aan. Bovendien voegt Bitvavo vaak nieuwe crypto's toe. Kwantiteit is verder geen garantie van de kwaliteit.

binance bitcoin beurs

In de derde plaats, Binance rekent lagere handelscommissies. De handelskosten op Binance liggen tussen de 0.02 – 0.10%, terwijl de handelskosten van Bitvavo tussen de 0.05 – 0.25% liggen. Bij zeer grote opdrachten van een daghandelaar kunnen deze relatief kleine verschillen tussen beide exchanges wel een verschil uitmaken waardoor een zogenaamde walvis (handelaar met grote opdrachten) toch voor Binance zal kiezen. Zal Bitvavo de handelskosten naar beneden bijstellen voor de grote walvissen?

In de vierde plaats, Binance beschikt over een Bitcoin OTC-desk, dit heeft Bitvavo niet. Er zijn grote walvissen die ook graag buiten het orderboek om van de exchange orders willen kunnen verwerken. Dit is een tekortkoming van Bitvavo vs Binance. Niettemin, de meeste handelaren hebben geen behoefte aan een OTC-dienst.

In de vijfde plaats, Binance beschikt niet over EURO-handelsparen. Binance is een crypto-only-exchange. Je kunt de handelsrekening alleen voorzien van Bitcoin en je zult vervolgens deze moeten verhandelen voor een stablecoin. Dit is een groot nadeel van Binance ten aanzien van Bitvavo. Binance is geen euro-gateway en beschikt niet over bankrekeningen. Binance heeft hierover een aparte exchange voor moeten opbouwen in Jersey, Binance Jersey. Een handelaar zal dus twee aparte rekeningen moeten openen en valideren om euro's om te wisselen voor Bitcoin. Bij Bitvavo kun je de euro's direct met iDEAL op de handelsrekening laten bijschrijven en een cryptovaluta van keuze kopen. Lekker zo gemakkelijk.

In de zesde plaats, Binance is minder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dan Bitvavo. Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Eentje is meer geschikt voor de beginner terwijl de andere meer geschikt is voor de professionele trader. Dit wil zeggen dat Bitvavo zodanig is ontworpen dat zowel een onervaren als een ervaren gebruiker en handelaar eenvoudig cryptovaluta kan kopen.

Conclusie Binance vs Bitvavo!

Bitvavo is een zeer veel belovende exchange en het team heeft knap werk afgeleverd waardoor deze Nederlandse dienstverlening daadwerkelijk als een goed alternatief voor Binance kan worden aanbevolen. Bitvavo heeft in feite vele verschillende voordelen die het oordeel eenvoudig maken. Nederlanders zijn beter af bij Bitvavo. Binance opereert illegaal in Nederland, hetgeen potentieel problemen kan opleveren voor de Nederlandse gebruikers van het platform. Natuurlijk, grote handelaars die zoeken naar de beste handelsvolumes en de laagste marges zullen meer baat hebben bij het gebruik van Binance. Crypto makelaars zullen zeker blijven inkopen bij Binance, maar het is een kwestie van tijd voordat ze ook Bitvavo zullen toevoegen als een nieuwe bron van goedkope crypto's zolang DNB nog geen registratie aan Binance heeft gegeven.

Voor meer informatie: