Wat is een goed alternatief voor Litebit? Litebit vs Bitvavo!

24-08-2021

Steeds meer lezers vragen naar nieuwe opties en mogelijkheden om crypto's te verhandelen. Het aanbod van beurzen is dan ook flink toegenomen. Zelfs fervente gebruikers van Litebit willen wel eens over de hek kijken. Wat is een goed alternatief voor Litebit?

Litebit is een van de eerste crypto brokers in Nederland. Het team heeft door de jaren hard gewerkt aan een mooi en stabiel crypto brokerage en beheerplatform. Hier stuiten we meteen op een sleutelbegrip: brokerage.

Litebit is geen handelsbeurs, maar een makelaar!

Litebit opereert als een broker, een makelaar in cryptovaluta. Als je bitcoin koopt, dan koop je deze direct van Litebit. Litebit verkoopt deze met winst en een aardige makelaarscommissie. Inderdaad, Litebit koopt zelf goedkoop in op de grote internationale handelsbeurzen waaronder Binance.

Als klant kom je veel goedkoper uit als je inkoopt en verkoopt op een handelsbeurs met een daadwerkelijke orderboek. Hier worden koop- en verkooporders automatisch afgehandeld via de exchange trading engine. Door de verder oplopende handelsvolumes worden verder de verkerende commissies veel lager. Voor een paar jaar terug waren de handelsplatforms van deze partijen niet gebruiksvriendelijk en zeker niet geschikt voor een beginner. Vele bedrijven besloten daarom een makelaars-dienstverlening aan te bieden waarbij doorsnee gebruikers gemakkelijk cryptovaluta konden aanschaffen met o.a. ideal.

Anno 2021 is het landschap en aanbod behoorlijk veranderd. Verschillende handelsbeurzen hebben extra functionaliteit ingebouwd die beginners in staat stelt om zeer voordelig crypto's te kopen. Litebit zou zich in feite moeten omtoveren tot een echte handelsbeurs. Er is immers een uitstekend alternatief voor Litebit.

Litebit versus Bitvavo

Bitvavo startte aanvankelijk als een makelaar, maar zag de potentie om daadwerkelijk door te starten als een echte handelsbeurs met internationale ambities. De aanvankelijke hoge handelscommissies die alle makelaars rekenen werden geschrapt. Bitvavo besloot om maximaal 0.25 % in fees te heffen en te investeren in een professioneel handelsplatform met een order matching engine. Toen der tijd was het een risicovolle zet, maar het team van Bitvavo is gelukt in haar ambities. Bitvavo is nu de grootste handelsbeurs van Nederland en beschikt over een verzekerde opslag van de activa; en biedt zelfs een passief rendement over deze activa. Bitvavo is een uitstekend en goedkoper alternatief voor Litebit.

Het heeft verder geen zin om echt te kijken naar andere partijen in Nederland aangezien deze allemaal als makelaars opereren. Op den duur zullen ze niet kunnen concurreren met Bitvavo. Het is dankzij het feit dat Litebit zo een gevestigde naam heeft en een trouwe gebruikersbasis, dat deze klassieke Nederlandse broker voorlopig zeker actief zal blijven. Desalniettemin, steeds meer klanten zullen zoeken naar een goedkoper alternatief voor Litebit.

Is Binance een goed alternatief voor Litebit?

Binance heeft de grootste handelsvolumes en de laagste handelscommissies. Echter, Binance is een jungle. Er zijn zoveel mogelijkheden dat de meeste gebruikers hier de weg gewoon kwijt raken. Verder is er geen afdoende Nederlandse ondersteuning, en opereert Binance op dit moment illegaal in Nederland. Binance beschikt niet over een officiële registratie bij DNB. Binance is voor de meeste Nederlandse gebruikers geen goed alternatief voor Litebit.

Dit geldt uiteindelijk voor andere grote internationale exchanges die nog geen registratie hebben bij DNB. Voor de meeste Nederlanders is het gewoon het beste om te handelen op een geregistreerde legale handelsbeurs in Nederland. Op dit moment is dit Bitvavo. Bitvavo is het beste alternatief voor Litebit.

Gerelateerde artikels: