Wat is de beste crypto exchange van Nederland & Europa in 2023?

05-12-2023

Wat is de beste crypto exchange van Nederland in 2023? Welke crypto exchange heeft de beste vooruitzichten voor 2024? Wanneer je op zoek bent naar de beste crypto exchange in 2024, is het verstandig om te kijken naar welke prijzen de crypto exchange heeft ontvangen en welke mijlpalen de exchange heeft behaald. Op Bitcoin Gids hebben we in 2023 veel artikelen en reviews geschreven over alle belangrijke exchanges.

Beste crypto exchange Nederland samenvatting: voor Nederlanders is de keuze gemakkelijk te maken. De beste crypto exchange van Nederland in 2023, maar ook de jaren daarvoor is Bitvavo. Deze Nederlandse handelsbeurs voor digitale valuta in Amsterdam heeft weer veel vooruitgang geboekt en vele onderscheidingen behaald in 2023. Bitvavo heeft in 2024 de beste kaarten in handen om uit te groeien tot de belangrijkste crypto exchange van Europa. Laten we het even uitwerken.

Over de grootste crypto exchange van Nederland; en Europa!

Bitvavo is gelanceerd in 2018 in Amsterdam is binnen een aantal jaren uitgegroeid tot niet alleen de beste, maar ook de grootste crypto exchange van Nederland met meer dan 1.5 miljoen klanten. In feite, is Bitvavo niet alleen meer de grootste exchange van Nederland, maar ook Europa. In 2023 heeft Bitvavo bewezen wereldwijd een van de meest liquide spot exchange te zijn voor vooral de Bitcoin handel in euro´s.

De beste crypto exchange voor de bitcoin handel in EUR

Bitvavo is de laatste jaren een belangrijke spotmarkt geworden voor de handel in bitcoin voor euro´s. Wil je met euro´s bitcoin kopen en verkopen is Bitvavo in 2023 zelfs uitgegroeid tot een wereldleider. De meest liquide bitcoin euro markt is op dit moment van schrijven op 5 december 2023 Kraken. Vervolgens op een tweede plek komt Bitvavo. Hieronder kun je de belangrijkste spot markten voor de BTC/EUR handelspaar bekijken:

  • Kraken 24 uur BTC/EUR handelsvolume: US$ 75.014.067
  • Bitvavo 24 uur BTC/EUR handelsvolume: US$ 37.269.628
  • Coinbase 24 uur BTC/EUR handelsvolume: US$ 34.654.480
  • Bitstamp 24 uur BTC/EUR handelsvolume: US$ 19.301.906
  • Bitfinex 24 uur BTC/EUR handelsvolume: US$ 3.762.597

Waarom is Bitvavo de grootste crypto exchange van Nederland en Europa geworden?

In 2023 heeft Bitvavo een belangrijke mijlpaal behaald door snel uit te groeien tot een van de grootste handelsbeurzen in de wereld voor de handel in bitcoin voor euro´s. Deze groei is mede mogelijk geworden doordat de grootste crypto exchange van de wereld.

Binance, grootste crypto exchange in de wereld, stopte in Nederland

Binance, de grootste crypto exchange van de wereld was een populaire exchange voor vele Nederlandse traders. In 2023 wees Binance Nederlandse klanten de deur en accepteerde geen nieuwe klanten meer uit Nederland. Bitvavo had een speciale overstapservice ingericht om Nederlandse Binance klanten over te brengen naar het Bitvavo platform. Overstappen van Binance naar Bitvavo is makkelijk voor elkaar te krijgen met behulp van de Bitvavo dienstverlening. Voor meer informatie: Bitvavo versus Binance.

Litebit sloot in 2023 haar deuren

Een andere belangrijke factor was de sluiting van de Litebit exchange. Bitvavo nam in feite alle klanten van Litebit over nadat de leiding van deze Nederlandse broker er toe besloten om het bedrijf af te wikkelen. De kosten van het toezicht in Nederland waren te hoog.

Gemini crypto exchange stopte in Nederland

Verder heeft ook Gemini haar activiteiten in Nederland gestaakt en zijn Nederlandse Gemini klanten overgestapt naar Bitvavo.

Bitvavo timmerde lekker door in 2023

Bitvavo heeft in 2023 verder gewerkt aan de verbetering van het platform met o.a. integratie met belastingsoftware voor de vereenvoudiging van de jaarlijkse belastingaangifte en de integratie van AuthO voor de verbetering van de verder beveiliging van de klantenrekeningen. Bitvavo is nog steeds de enigste crypto echange in de wereld die een accountgarantie tot 100.000 euro aanbiedt en verder als exchange is gedekt is door een internationale verzekering tot 755 miljoen dollar.

Bitvavo is ook de veiligste exchange van Nederland en in feite Europa. Bitvavo heeft nog nooit een veiligheidsincident gehad. Het enige probleem waarmee Bitvavo te maken had was met tijdelijke storingen op de handelsbeurs doordat heel veel klanten op o.a. 14 November op eens actief werden op de exchange. De servers werden hierdoor overbelast. Bitvavo doet er alles aan om dit te vermijden en een stabiel handelsplatform aan te bieden tijdens de piekuren in volatiele tijden. Dit is trouwens een typische groeipijn waarmee alle internationale exchanges met een groot klantenbestand mee te maken hebben.

Welke prijzen en onderscheidingen heeft deze crypto exchange gewonnen?

Hier komt een lijstje met de belangrijkste onderscheidingen:

Beste Crypto Broker 2023

Tijdens de BeleggersFair van 2023 is Bitvavo ook in de prijzen gevallen. Bitvavo werd daar verkozen tot "Beste Crypto Broker" bij de CashCow awards. Het is de tweede keer dat Bitvavo deze prijs al heeft binnengesleept.

Gouden Stier Award Beste Crypto Exchange

In 2021 heeft Bitvavo de Gouden Stier Award van IEX gewonnen in de categorie ‘Beste Crypto Exchange’. De Gouden Stier onderscheiding wordt sinds 2007 elk jaar uitgereikt aan aanbieders van financiële producten, services en platformen. Eerder wonnen onder andere ABN AMRO, Saxo Bank en BNP Paribas.

Bijna 4.500 beleggers stemde op hun favoriete financiële dienstverleners voor IEX’s Beste Keuze overzicht. Uit dit overzicht heeft de jury, bestaand uit business professionals, de winnaars van de Gouden Stier Awards 2021 gekozen.

Dutch Blockchain Awards 2023

De Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) heeft Bitvavo ook een onderscheiding toegekend als de beste publieke oplossing van 2023. Het is de tweede keer dat Bitvavo deze prijs wint.

Multiscope onderzoek 2023: Bitvavo hoogste cijfer

Uit onderzoek van Multiscope in oktober 2023 onder meer dan 4.000 Nederlanders kwam Bitvavo opnieuw als de meest toonaangevende crypto exchange uit de bus. Bijna de helft van de Nederlandse cryptobezitters gebruikt tegenwoordig Bitvavo en het wordt, met het cijfer 7,9, het best beoordeeld door haar gebruikers.

Officiële partner KNVB

Ten slotte, Bitvavo heeft een samenwerking en sponsorship voor elkaar gekregen met de KNVB. Dit is een belangrijke mijlpaal die normaal alleen is voorbehouden aan gevestigde merken waaronder ING, Albert Heijn, enz. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk.

Wil je meer leren over Bitvavo en de redenen waarom het de beste crypto exchange is van Nederland in 2023? Lees dan hier onze uitgebreide Bitvavo Review.

Alternatief voor de beste crypto exchange van Nederland?

Bitvavo als beste crypto exchange van Nederland en Europa zal natuurlijk niet alle handelaren bekoren. Bitvavo is niet perfect. Natuurlijk de meeste handelaren zullen genoeg hebben aan deze liquide crypto spot exchange voor euro´s. Echter, er zijn vele handelaren die willen handelen in Amerikaanse dollars en vooral USDT.

Trouwens, zoek je naar een rasecht Nederlands alternatief voor Bitvavo? De crypto-handelsapp van Finst heeft veel nieuws gemaakt. Finst is een zeer goedkope, gemakkelijke en overzichtelijk app voor de handel in bitcoin en andere crypto. Voor meer informatie: Finst Review.

Wat is de beste internationale crypto exchange met de meeste handelsopties?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar de bekendste A-merken op dit gebied. Vooral Coinbase, kraken en Bybit hebben internationaal gezien veel aanzien verkregen. Deze exchanges beschikken over meer handelsopties en grotere volumes als het gaat om de handel in dollars en dollar stablecoins (zoals USDT en USDC). Deze exchanges ondersteunen o.a. ook futures en margin trading. Bybit biedt de meest liquide exchange aan als het gaat om de cryptohandel in USDT en de beste fees dankzij een superieur VIP-programma. We hebben deze exchanges uitgebreid besproken in de respectieve reviews op onze site. Voor meer informatie:

Voor de doorsnee Nederlandse gebruiker zijn deze platforms overbodig. Het volstaat met een rekening bij Bitvavo. Voor meer informatie: