Coinmerce Review, wat zijn de voor- en nadelen van dit cryptoplatform?

05-10-2023

Dit is onze Nederlandse Coinmerce Review (2024) van de Bitcoin Gids. Waarom zou je bij Coinmerce een rekening openen en bitcoin kopen? Hoe kan ik bij Coinmerce bitcoin kopen? Wat zijn de respectieve voor- en nadelen van Coinmerce?

Samenvatting: Coinmerce is een bekend cryptoplatform. Nederlanders kunnen hier gemakkelijk bitcoin en zo´n 300 andere digitale activa verhandelen. Rekeninghouders kunnen hier ook hun activa staken en of uitlenen voor het verdienen van een passief rendement. De nieuwe exchange is echter nog onder ontwikkeling en beschikt o.a. niet over een eurohandelspaar voor o.a. bitcoin. Bitcoin (BTC) kan alleen worden verhandelt met USDT. De Coinmerce exchange kan nog niet concurreren met de Bitvavo exchange. Bitvavo is het beste alternatief voor Coinmerce. Coinmerce onderscheidt zich wel doordat het al beschikt over een crypto OTC-trading desk. Met deze dienst onderscheidt Coinmerce zich wel als een uitstekend broker voor die beleggers die o.a. bitcoin buiten de markt om willen kopen en verkopen in grotere bedragen. Coinmerce heeft een goed cryptoplatform ontwikkeld en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Coinmerce beschikt niet over een futures trading platform. Voor crypto futures trading kan een handelaar het beste gebruik maken van de handelsbeurs van Deribit.

Introductie tot deze Coinmerce review

Coinmerce werd wereldbekend in Nederland toen het een samenwerking aanging met Binance. In juli dit jaar (2023) droeg Binance haar klanten over aan Coinmerce, met één simpele druk op de knop werden de klantentegoeden snel, makkelijk en veilig overgezet naar Coinmerce.

Coinmerce heeft zodoende een grote groep klanten mogen ontvangen van Binance en zal hoogstwaarschijnlijk een groot klantenportfolio hebben. Het jonge bedrijf bestaat sinds 2017 en telt ± 35 werknemers. Het kantoor is gevestigd op het Schiphol-Rijk en Coinmerce heeft netjes een registratie bij De Nederlandsche Bank.

Coinmerce is naar onze mening een zeer diverse crypto aanbieder met een breed assortiment aan producten, diensten en coins! Met deze review duiken we dieper in op het platform.

Crypto kopen & verkopen bij Coinmerce

Coinmerce biedt drie manieren om te handelen in crypto: kopen/ verkopen (handelen voor beginners), swap service en via de exchange.

De “handelen voor beginners” dienst van Coinmerce is een overzichtelijke en makkelijke manier om crypto te kopen/ verkopen en de naam geeft precies aan voor wie de dienst zich goed leent. Coinmerce biedt ruim 300 coins aan die op deze manier gekocht kunnen worden. Per coin is er een duidelijk grafiek overzicht en is tevens aangegeven of de coin deel uitmaakt van het Earn- of Staking Programma.

Om crypto te kopen dien je “Coinmerce Credits” te storten op jouw account (Euro’s dus). Zodra deze op je account staan, kun je crypto kopen. De credits kun je storten middels:

 • SEPA
 • iDEAL
 • MyBank
 • SoFort
 • Giftcard

Nadat je de ‘credits’ hebt gestort op jouw account kun je snel en makkelijk jouw favoriete crypto kopen en verkopen. Coinmerce biedt bij deze functie zelfs een “stop limietorder” optie aan, wat betekent dat je automatisch crypto kunt kopen/ verkopen op een door jouw aangegeven prijs.

Coinmerce Review - de Coinmerce Swap

Met de Swap functie van Coinmerce kun je snel en makkelijk crypto “swappen” voor een andere crypto. Met “swap” wordt verwezen naar een wisselfunctie, wat inhoudt dat je bijvoorbeeld Bitcoin kunt swappen voor Ethereum. Om te kunnen swappen dien je wel desbetreffende crypto in je wallet te hebben.

Dus wil jij Bitcoin inwisselen voor een andere crypto? Dan dien je Bitcoin in je wallet aan te houden. Let wel: dit soort functies zijn vaak wat prijziger dan bijvoorbeeld het handelen op een exchange.

Coinmerce review - de Exchange

Coinmerce heeft een mooie exchange met een goed gevuld orderbook. Het exacte volume van de exchange is niet vindbaar op de website, maar bij Bitcoin is zoals gezegd het orderbook behoorlijk vol, wat betekent dat jouw orders snel doorgevoerd worden.

Handelen op de exchange van Coinmerce is alleen mogelijk met USDT, dus bijvoorbeeld BTC/USDT of ETH/USDT. Om te handelen dien je dus USDT (Tether) in je Coinmerce wallet te hebben. Tether kun je eveneens kopen op het Coinmerce platform of je kunt het storten vanuit een externe wallet of een andere exchange.

Handelen op de exchange leent zich goed voor de ervaren crypto handelaar. Daarnaast liggen de handelskosten lager dan bij de beginners- of swap functie.

Op dit moment is het enkel mogelijk om te handelen middels een “market order” functie:

 • Market order → hier ligt de nadruk op snelheid. Jouw crypto wordt zsm verkocht voor de op dat moment best beschikbare prijs
 • Limit order → status “soon”, de functie zal in de toekomst mogelijk zijn
 • Stop Limit order → status “soon”, de functie zal in de toekomst mogelijk zijn

Op dit moment is de exchange enkel toegankelijk via desktop en dus niet op de app, dat is helaas een nadeel maar wellicht zal dit in de toekomst veranderen.

Net als alle andere Nederlandse crypto aanbieders heeft Coinmerce een registratie bij De Nederlandsche Bank en bieden zij zodoende geen perpetuals, leveraged trading of andere futures producten aan. Voor dit soort producten kun je terecht bij KuCoin of Bybit.

Coinmerce - Over The Counter (OTC trading)

Coinmart biedt geen VIP programma aan. Wel biedt Coinmerce een “Over The Counter” optie aan, wat inhoudt dat jij als crypto handelaar met orders vanaf €20.000 terecht kunt bij dit “OTC” programma.

Met dit OTC programma handel jij buiten de “open markten” en handel je direct als het gaat om vraag en aanbod. In principe is er geen tussenkomst van derden (broker/ exchange) en is het financieel aantrekkelijk om gebruik te maken van deze functie.

Coinmerce biedt bij deze functie persoonlijke service en begeleiding aan. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je via deze pagina contact opnemen.

En mocht je toch op zoek zijn naar een exchange die een VIP programma aanbiedt, dan kun je hier terecht.

Coinmerce Review - de bots

Als een van de weinige crypto (native) aanbieders in Nederland biedt Coinmerce de optie aan om te handelen via een bot. Een bot is een algoritme dat automatisch kan handelen. Jij als gebruiker kan op het platform van Coinmerce een bot jouw trades laten doen. Coinmerce biedt drie type bots aan:

 1. Defensive (defensief): handelt zo veilig mogelijk, hierdoor is het rendement wel laag
 2. Neutral (neutraal): deze bot handelt niet te defensief en niet te agressief, het risico is hiermee beperkt en het rendement ligt zodoende ook relatief laag
 3. Agressive (agressief ) hierbij handelt de bot met meer risico maar is het mogelijke rendement wel hoger

Coinmerce review - Staking & Earn

Coinmerce heeft een prima stakingprogramma. Het programma bevat om en nabij de 13 munten die gestaked kunnen worden. Even kort om het geheugen op te frissen: staking is een manier om beloond te worden voor het “staken” van jouw crypto. Alleen “proof of stake” (POF) cryptocurrencies kunnen gestaked worden.

Door te staken draag jij bij aan het beveiligen van het netwerk en aan het valideren van transacties, en dit enkel door jouw crypto beschikbaar te stellen via een wallet of via een platform (Coinmerce bijvoorbeeld). De percentages voor wat betreft de “beloningen” variëren tussen de 1-5% per jaar.

Ook biedt Coinmerce een “Earn” programma aan. Er zijn 15 munten die onderdeel uitmaken van dit programma, waar Bitcoin de bekendste van is. De percentages met betrekking tot “beloningen” variëren tussen de 0.20% - 10% per jaar.

Het verschil tussen Staking en Earn is dat jouw crypto, bij het Earn programma, wordt uitgeleend aan derde partijen. Het uitlenen van kapitaal brengt uiteraard een bepaald risico met zich mee. Meer informatie over het Earn programma van Coinmerce vind je hier.

Coinmerce review - de fees

Handelskosten

Coinmerce geeft aan dat de fee voor de “Beginners” en “Swapdienst” rond de 0.2% liggen en de kosten voor de exchange zouden rond de 0.5% liggen. Het volume van de coin die jij koopt kan invloed hebben op de procentuele kosten die je per transactie betaalt: hoe hoger het volume, des te lager de kosten. Per transactie zul je vooraf de kosten zien.

Coinmerce geeft op deze pagina zelfs aan goedkoper te zijn (met de 0.2% fee) dan Bitvavo. Dit is echter niet geheel correct aangezien Bitvavo lagere spreads heeft en ook een lagere fee door het plaatsen van een limietorder waardoor er een max fee van 0.15% wordt gerekend.

Storting- en opnamekosten

Om geld te storten (lees: Coinmerce Credits te kopen) kun je gebruikmaken van, onder andere, iDEAL. De kosten per storting worden eveneens vooraf aangegeven, bij een transactie van (voorbeeld) €1.000 betaal je €0.30 cent. Bij een SEPA transactie zijn geen extra kosten gemoeid.

Transactiekosten

Crypto kan zowel gestort als opgenomen worden bij Coinmerce. Echter dien je jouw externe wallet(s) adressen wel te verifiëren voordat je ze kunt gebruiken. De verificatie is een beetje achterhaald aangezien dit al gedurende een lange tijd officieel niet meer verplicht is. De transactiekosten vind je hier.

Coinmerce support review

De customer support afdeling van Coinmerce is zowel telefonisch als via een live chat te bereiken. De telefonische bereikbaarheid is top en je wordt snel doorverbonden met een medewerker van Coinmerce.

Het beste alternatief voor Coinmerce?

Zoek je naar een goed alternatief voor het Coinmerce cryptoplatform? Bitvavo beschouwen we nog steeds als de beste crypto exchange van Nederland. Coinmerce biedt geen bitcoin of crypto futures aan. Een handelaar die zoekt naar een derivatenbeurs voor de handel in termijncontracten, kan het beste naar Bybit stappen. Echter, de handel in deze instrumenten is voor de meeste beleggers niet geschikt. Het is zeer risicovol en alleen geschikt voor de professionele handelaar.

Conclusie van deze Coinmerce review

Coinmerce is een zeer uitgebreid platform met een breed scala aan producten. Het platform leent zich goed voor beginnende en ervaren crypto handelaren. Daarnaast is Coinmerce goed bereikbaar (customer support) voor haar klanten: klein of groot.

De exchange van Coinmerce mag er zeker zijn gezien het aantal coins, orderbook en de (toekomstige) functies. Het is echter wel een nadeel dat de exchange niet beschikbaar is op de app en het volume per coin niet goed vindbaar is. Coinmerce onderscheidt zich van de competitie door het aanbieden van een OTC-desk voor een persoonlijke, op maat gemaakte service.

Coinmerce biedt genoeg (uit)betaalopties aan maar rekent wel een kleine fee per transactie, iets wat je bij andere cryptoplatformen nauwelijks ziet.

Al met al zijn wij enthousiast over Coinmerce en verwachten wij voor de toekomst veel goeds voor het platform. Coinmerce is een mogelijk alternatief voor Bitvavo, echter we beschouwen Bitvavo als een vele betere exchange voor vooral de professionele handelaar. Coinmerce biedt geen termijncontracten aan, hiervoor kunnen lezers het beste naar Bybit gaan als je niet in Nederland woont. Woon je in Nederland, zul jij op het Bybit platform niet kunnen handelen in o.a. bitcoin futures. Beter platform voor bitcoin futures en opties is die van Deribit. Echter, we raden onze lezers af om bitcoin te verhandelen met een hefboom of een termijncontract. Dit is alleen iets voor professionele handelaren.

Dus, we kunnen onze conclusie afsluiten met een aanbeveling om Coinmerce zelf eens te testen.

Gerelateerde artikelen: