Nexo review, wat zijn de voor- en nadelen van het Nexo crypto platform?

03-02-2024

Nexo Review 2024. Nexo is van origine hét lending en staking platform voor wat betreft het verdienen van rewards over crypto. Inmiddels heeft Nexo ook een professionele exchange!

Samenvatting van deze Nexo Review: Nexo is opgericht in 2018 en heeft zich destijds direct gestort op het maken van een platform waar haar gebruikers yield (vorm van rente) konden verdienen over hun crypto tegoeden. Dit werd destijds al mogelijk gemaakt door producten zoals lending, borrowing en later ook staking. Nexo heeft haar sporen verdiend als een goede crypto-kredietmarktplaats. Nexo is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere crypto platformen wereldwijd. Het crypto platform bedient naar eigen zeggen meer dan 6 miljoen gebruikers, is actief in meer dan 200+ jurisdicties, heeft meer dan 70 verschillende cryptocurrencies en heeft in de afgelopen ± 5 jaar meer dan $130,- miljard aan (handels) volume gedraaid. Gek genoeg is de exchange echter niet terug te vinden op coinmarketcap.com of coingecko.com. Waarschijnlijk doordat het pas in 2023 goed in de markt is gezet. Nexo is primair bekend als een goed platform voor lending. Je kunt hier o.a. bitcoin als onderpand gebruiken voor een lening in euro´s en deze uitgeven met de Nexo Mastercard of deze storten naar je bankrekening. Nexo voert een goed risicomanagement beleid en hanteert als eerste crypto platform een proof of reserves beleid. Verder beschikt Nexo over een uitstekende infrastructuur voor de veilige opslag van de digitale activa. Nexo beheert voor meer dan 15 miljard euro aan digitale activa. Nexo beschikt ook over een professionele spot exchange (Nexo Pro) met daarbij ingebouwd ook een futures exchange. Hier kan zeer voordelig voor euro´s in o.a. bitcoin termijncontracten worden gehandeld. De dienstverlening van Nexo wordt door haar klanten zeer gewaardeerd en onze eigen ervaringen zijn prima. Onze conclusie is een positief eindoordeel. We kunnen onze lezers aanraden om Nexo te evalueren en in combinatie met Bitvavo te gebruiken om het beste uit twee werelden te verkrijgen. Voor meer informatie: bezoek hier Nexo.

Met deze Nexo review zullen wij dieper in de diensten van het crypto platform duiken!

Introductie tot Nexo

Het bedrijf komt van origine, alhoewel dat niet geheel duidelijk op de website staat, uit Bulgarije. Vanuit hier werkt het grootste deel van het Nexo team. Het bedrijf is in 2018 opgericht geworden door drie Bulgaren Antoni Trenchev, Kosta Kantchev en Kalin Metodiev.

Nexo zou daarnaast ook in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk officieel vertegenwoordigd zijn met fysieke vestigingen. In 2023 is er overigens in Bulgarije wel een (strafrechtelijk) officieel onderzoek geweest naar Nexo op het (hoofd) kantoor van Nexo in Bulgarije. Dit onderzoek is recent (december 2023) afgerond en het bedrijf is niet betrapt door de politie en de openbaar aanklager op criminele activiteiten zoals het witwassen van geld. De klanten van Nexo lijken in ieder geval dik tevreden. Op TrustPilot scoort Nexo uitstekend op basis van meer dan 13.000 reviews en Nexo beheert nu 15 miljard euro in vermogen. Nexo beschikt ook over vele verschillende registraties en licenties. Helaas, niet in Nederland bij DNB.

Nexo Review over de Producten & Diensten

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste producten en diensten die Nexo aanbiedt.

Nexo Buy crypto

Met deze dienst koop je snel en eenvoudig ±70 verschillende cryptocurrencies. Kopen kan makkelijk met creditcard, Apple Pay, Google Pay, SEPA en/ of Faster Payments (helaas geen iDEAL). Voor wat betreft de fees is er mbt deze dienst weinig duidelijk. Wel krijg je een overzicht van je aankoop. Vandaag (3 februari) krijg je voor €100,- ± 0.0025 Bitcoin. Bij Bitvavo krijg je voor €100,- ± 0.002499 Bitcoin

Nexo Exchange crypto

Op de exchange van Nexo koop en verkoop je snel en makkelijk tot wel 70+ verschillende cryptocurrencies. Daarnaast kun je hier ook crypto swappen en kun je in futures handelen.

Met de Nexo futures kun je vanaf 2X tot wel 50X leverage traden! Hiermee kun je een long en/ of short positie innemen. Door deze leverage optie kun je dus als professionele crypto handelaar een veel grotere financiële positie innemen.

Nexo Pro

Nexo Pro is de professionele exchange die zich voor ervaren en professionele crypto handelaren goed leent vanwege de professionele interface (incl. orderbook, grafiekoverzicht), het hoge volume en de diepe liquiditeit.

Je kunt hier handelen op zowel de spot, als op de futuresmarkt. Nexo Pro is zowel via desktop als via de super fijne app te gebruiken. Je kan hier handelen middels market, limit en stop loss order types, er is een leverage optie en je kunt long en short posities innemen. De exchange spot fees (handelskosten) beginnen op 0.20% taker & maker. Check hier alle fees. Tot slot kun je ook gebruikmaken van de automatische handelsdienst: TWAP.

Nexo Earn

Dit is waar de kern van Nexo ligt: Earn producten. Tot wel ± 40 cryptocurrencies + stablecoins maken deel uit van dit programma. Je kunt hier kiezen voor ‘flexibele’ en ‘vaste’ termijnen. De rewards (tot wel +16%) worden dagelijks uitbetaald op jouw account.

Nexo Booster

Met de Nexo Booster tool kun je geld ‘lenen’ door te handelen met wel 1.25 tot 3X leverage.

Nexo Card

Je kunt met een Nexo rekening ook een Nexo Mastercard verkrijgen die je kunt gebruiken in alle winkels die Mastercard accepteren. Wil je geen bitcoin verkopen? Dan zet je deze als onderpand op het Nexo platform en leent euro´s die je kunt uitgeven met je Nexo betaalkaart.

Nexo Wallet

Nexo is te verbinden middels jouw MetaMask of Coinbase wallet met de wondere Web3 wereld. Nu heb je toegang tot NFT’s, Defi producten, decentralized applications en meer!

Nexo token (NEXO)

Nexo maakt gebruik van een eigen exchange token NEXO voor het verkrijgen van kortingen en betere rendementen. Wat is de marktkapitalisatie van NEXO (NEXO)? De marktkapitalisatie van NEXO (NEXO) bedraagt ​​$493.852.320 en staat begin februari 2024 op nummer 123 op CoinGecko. De marktkapitalisatie wordt gemeten door de tokenprijs te vermenigvuldigen met het circulerende aanbod van NEXO-tokens (560 miljoen tokens zijn vandaag op de markt verhandelbaar).

Nexo Corporate & Institutional accounts

Ook voor bedrijven en instituties leent het Nexo platform zich goed: je kunt als bedrijf een aanvraag indienen om een ‘corporate’ account aan te laten maken. Daarnaast hebben de instituties toegang tot de exchange en earn producten. De voordelen voor de instituties zijn:

  • Kosteneffectief handelen middels het ‘Smart Routing System’ van Nexo
  • API trading
  • oneZero integration: hiermee heb je toegang tot diepere liquiditeit (spot, margin) en ook zijn de MetaTrader 4 en 5 te gebruiken
  • Margin + Futures trading
  • Nog snellere doorvoer van orders, door het hoge handelsvolume
  • Veilige “institutional grade” opslag door Bakkt, FireBlocks en de Ledger Vault
  • 24/7 Over The Counter (OTC) services & meer!

Nexo Review – Proof of Reserves

Al in 2021 heeft Nexo de PCAOB-gecertificeerde auditor Armanino LLP, een van de twintig grootste accountantskantoren in de VS, ingeschakeld om een ​​eerste proof of reserves in de sector uit te voeren. Armanino is sindsdien een toonaangevende leverancier van rapporten over het bewijs van reserves geworden. Nexo was de allereerste cryptogeldverstrekker die licht werpt op zijn reserves en 1:1-ondersteuning demonstreert via een externe, 24/7 reservesattestatie, waaruit blijkt dat de bewaarde activa van het bedrijf altijd groter zijn dan de verplichtingen. De procedure van Nexo op zichzelf markeerde niet alleen de eerste keer dat een cryptoplatform realtime dit niveau van transparantie bood; het vereiste ook een diepgaande integratie tussen de auditor en Nexo om aan te tonen dat activa te allen tijde de passiva met meer dan 100% overtreffen.

Nexo Review – Is Nexo een veilig platform?

Nexo is een veilig platform.Nexo ondergaat de meest strikte security audtis waaronder de Service and Organization Controls (SOC) 2 Type 2 Compliance audit, waarmee Nexo een American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) Certificaat heeft verkregen.

Nexo beschikt verder over een top CCSS Level 3 Cryptocurrency Security Standard met betrekking tot de opslag van digitale activa en een ISO/IEC 27001:2013 Certified Information Security Management System certificaat.

Nexo heeft op 30 januari 2024 ook de prestigieuze ISO 27017 en ISO 27018 certificaties binnengehaald op basis van de al eerder verkregen ISO 27001 certificaat. ISO 27017 breidt de beveiligingsprincipes van ISO 27001 uit naar de cloudomgeving, die steeds vaker en universeel wordt gebruikt in het crypto-ecosysteem. Nexo pakt dit aan en bevordert een samenwerkingsomgeving met cloudserviceproviders, waardoor de grootst mogelijke bescherming tegen cloudcomputing-bedreigingen wordt gegarandeerd.

ISO 27018: Als de eerste privacy specifieke internationale norm versterkt ISO 27018 de inzet van Nexo om persoonlijk identificeerbare informatie (PII) in de cloud te beschermen. Het benadrukt de principes van expliciete toestemming, dataminimalisatie en strikt beheer door derden.

Voor de veilige opslag van de digitale activa maakt Nexo verder ook gebruik van de diensten van Ledger Vault, Bakkt en Fireblocks.

Nexo Review, de voor- en nadelen

Nexo is van vele gemakken gezien. Nexo is begonnen als een “yield” platform, dat zich vooral (in eerste instantie) richtte op yield (rente) generating producten. Vanuit hier is het crypto platform doorgegroeid tot een volwaardige broker, exchange en handelsplaats die zich goed leent voor ervaren en professionele crypto handelaren.

Een aantal voordelen van Nexo voor ervaren en professionele crypto handelaren zijn dan ook dat het volume zeer hoog is, de liquiditeit diep, er gebruikgemaakt kan worden van leverage producten en futures, margin en spot trading. Daarnaast is de oneZero integratie, die het mogelijk maakt om de Metatrader 4 en 5 te gebruiken, ook top!

Voor de beginnende en iets minder ervaren leent het Nexo platform zich ook gewoon goed: het platform is duidelijk, vriendelijk en overzichtelijk. De interface is kraakhelder en zowel de app als desktop versie zijn beide top. Qua fees en prijzen is het platform prima scherp en kan het ‘redelijk’ goed concurreren met een exchange als Bitvavo. Het is jammer dat Nexo geen DNB-registratie heeft en verder ook geen iDEAL-stortingen ondersteunt. Het feit dat Nexo ook gebruik maakt van een exchange token is naar onze mening ook een nadeel aangezien het een kwetsbaarheid introduceert. Een exchange token kan worden misbruikt door het bedrijf zelf. De FTX exchange en het Celsius platform zijn daar beruchte voorbeelden van. Het feit dat Nexo in de laatste crypto market niet onder uit is gegaan heeft te maken met een goed token beleid en risicomanagement. Nexo is een pioneer op het gebied van Proof of Reserves, hetgeen weer in het voordeel pleit van Nexo. Nexo toont aan dat het niet rommelt met haar tokens en tegoeden het beheert voor haar klanten. Nexo toont verder aan dat het een veilig platform is en beschikt over de beste ISO- veiligheidscertificaten.

Onze ervaring met Nexo

Onze ervaringen met het Nexo platform zijn zeer positief. Het platform is zoals gezegd zeer geschikt voor beginnende en ervaren crypto handelaren. Zowel de app als web werken fijn en Nexo neemt genoeg veiligheidsmaatregelen en werkt ook samen met veel ‘industry leading’ wallets en andere instanties. Daarnaast heeft het meerdere registraties wereldwijd en dat spreekt van vertrouwen. Verder heeft Nexo de cryptowinter overleefd. Bij de ineenstorting van FTX gingen vele crypto kredietmarktplaatsen ten onder, waaronder Celcius. Het Nexo platform heeft zonder enige hapering gewerkt in de meest moeilijke marktomstandigheden. Nexo scoort daarnaast ook zeer hoog op Trustpilot met een 4.7 (uit 5) met ± 13.000 reviews!

De customer support is middels een live chat te bereiken, wij hebben hier nog geen ervaring mee. Tot slot moeten we wel concluderen dat het een beetje vaag is dat Nexo niet terug te vinden is op websites als coinmarketcap en coingecko. Wellicht dat daar in 2024 verandering in komt.

Nexo Review, de Conclusie

Nexo is een echte zogenaamde “one stop shop for all things crypto”. Het platform biedt genoeg coins aan, heeft fijne (wel risicovolle) handelsproducten en een zeer uitgebreid Earn programma. Het tikt in die zin alle vinkjes af voor wat betreft een compleet crypto platform.

Daarnaast draait Nexo al sinds 2018 mee, bedient het meer dan 6 miljoen klanten en is het strafrechtelijke onderzoek, voor nu, positief afgerond. Verder heeft Nexo haar veerkracht tijdens de laatste crypto bear market getoond. Nexo beschikt over een veilige infrastructuur en hanteert een proof of reserves systeem. Nexo toont aan dat het een veilige full-reserve crypto custodian is voor haar klanten. Nexo scoort uitermate hoog op TrustPilot en lijkt een gewaarde dienst te hebben opgezet. Onze ervaringen met Nexo zijn zeer positief en we gebruiken het vooral om bitcoin als onderpand te gebruiken voor het verkrijgen van een lening. Zo is het niet nodig om bitcoin te verkopen tijdens een bull run, want je weet nooit of je de verkochte bitcoin weer goedkoper kunt terugkopen… meestal niet. Nexo´s dienstverlening is in ieder geval een extra optie waarover een bitcoin en crypto trader gebruikt van maken. Let wel op, het is niet zonder risico om aan een bitcoin lending programma mee te doen en vooral om te handelen met bitcoin met een hefboom. Het is altijd oppassen. Een Nexo rekening zou voor een actieve handelaar ook prima gecombineerd kunnen worden met een Bitvavo rekening. Bitvavo voor liquide euro spot markt en Nexo voor margin trading, futures trading en crypto lending opties. Voor meer informatie: bezoek Nexo.

Gerelateerde artikelen:

Bitvavo vs Coinbase - een vergelijking