ByBit vs Kraken - Welke exchange is beter voor me?

11-08-2023

ByBit versus Kraken. Welke exchange is beter? Samenvatting: Kraken is een uitstekende crypto exchange, maar op bijna alle punten is Bybit de betere exchange voor vooral de professionele crypto en bitcoin trader in Nederland. Doorslaggevend is het feit dat ByBit serieus op de Nederlandse markt opereert en streeft naar een DNB-licentie. Dankzij de samenwerking met SATOS kunnen Nederlandse klanten zonder problemen toegang krijgen tot het uitgebreide handelsplatform van ByBit. Kraken beschikt niet over een DNB-registratie en ook niet over een Nederlandse klantenondersteuning. ByBit heeft dit recentelijk op orde gebracht en biedt Nederlandse klanten een meer goedkope en liquide spot & futures markten aan voor de handel in crypto. Voor meer informatie: bezoek ByBit.

Introductie:

Kraken en ByBit zijn internationaal gezien twee belangrijke crypto exchanges. Vooral de reputatie van Kraken is ongeëvenaard. Echter, welke exchange is nu echt beter voor vooral de Nederlandse handelaar in bitcoin en digitale activa? We hebben dit onderzocht op basis van onze eigen ervaringen en bevindingen. Laten we puntsgewijs de verschillen tussen deze twee exchanges bespreken:

Een puntsgewijze vergelijking tussen ByBit en Kraken:

  • Legaal of niet? ByBit werkt samen met DNB om een registratie te krijgen. Is Kraken legaal in Nederland? Op het moment van schrijven (augustus 2023) heeft Kraken geen DNB-registratie. ByBit beschikt indirect al over een DNB-registratie door de samenwerking met SATOS. ByBit opereert hierdoor legaal in Nederland. Nederlandse klanten kunnen op een legale wijze toegang krijgen tot het ByBit handelsplatform.
  • Ideal ondersteuning? Kraken biedt geen ondersteuning voor iDEAL stortingen. ByBit ondersteunt iDEAL door de samenwerking met SATOS. Het is eenvoudig en goedkoop op euro´s te storten en op te nemen van de handelsrekening.
  • ByBit vs Kraken – spotmarkten. Zowel Kraken en ByBit beschikken over liquide BTC/EUR spotmarkten. Kraken ondersteunt in totaal meer dan 200 cryptomarkten. ByBit ondersteunt meer dan 800 cryptomarkten. ByBit heeft in totaal een meer liquide crypto spot markt dan Kraken. In augustus 2023 werd op ByBit dagelijks voor meer dan $500 miljoen verhandeld. Op de spot markt van Kraken was het dagelijks handelsvolume meer dan $300 miljoen.
  • ByBit vs Kraken - Crypto Futures. ByBit is een wereldleider als het gaat om het aanbieden van een liquide en professionele crypto-derivatenbeurs. In augustus 2023 was het dagelijks handelsvolume volgens Coingecko $4.6 miljard, terwijl die van Kraken nog geen $77 miljoen bedroeg. ByBit ondersteunt veel handelsparen dan Kraken. ByBit ondersteunt ook grotere hefbomen tot 100x leverage. Kraken heeft max. 50x leverage.
  • ByBit vs Kraken – kosten. ByBit is een goedkopere exchange dan Kraken. ByBit rekent maximaal 0.1% in handelskosten voor spot trading en 0.01 /0.06 % in handelskosten op de futures markten.
  • ByBit vs Kraken - veiligheid. Kraken heeft de beste reputatie en beste CER-score van AAA met 100 punten. ByBit heeft ook een top CER rating van AAA met 95 punten.

Conclusie Kraken versus ByBit

Kraken is een uitstekende crypto exchange vooral als het gaat om veiligheid en reputatie. Het is jammer dat Kraken geen DNB-registratie heeft. In principe zou het betekenen dat Kraken Nederlandse klanten zou kunnen weigeren. Verder zou Kraken Nederlandse klanten de deur kunnen wijzen om problemen met DNB te vermijden. ByBit maakt serieus werk van de Nederlandse markt en is bezig met het verkrijgen van een DNB-registratie. ByBit is verder een goedkopere spot & derivatives crypto exchange dan Kraken. ByBit heeft ook een breder productaanbod waaronder een betaalkaart. Vooral de professionele handelaren zullen meer profijt hebben van een handelsrekening bij ByBit.

Gerelateerde artikelen waar we exchanges vergelijken: