ByBit vs Kraken, welke exchange is beter voor me?

11-08-2023

ByBit versus Kraken. Welke exchange is beter? Zal ik een rekening openen bij ByBit of Kraken? In dit artikel duiken we eens wat dieper in de verschillen tussen beide exchanges.

Samenvatting: anno 2024 is Kraken beter voor die handelaar die in Nederland woont en zoekt naar de beste liquiditeit in eurohandelsvolumes. ByBit heeft sinds 26 maart 2024 haar productaanbod voor inwoners van Nederland sterkt ingeperkt. Echter, ByBit Nederland, heeft een veel groter aanbod in tokens en coins in vergelijking met Kraken. Kraken heeft een beperkter aanbod in coins en tokens. Bybit heeft ook een meer liquide USDT spotmarkten voor alle digitale activa. ByBit Nederland is hierdoor beter geschikt voor de spothandelaar die graag in USDT toegang wil krijgen tot de meeste digitale activa. Bybit heeft nog geen DNB-registratie. Kraken beschikt over een DNB-registratie door o.a. de samenwerking met BCM (Bitcoin Meester). BCM werd in oktober 2023 door Kraken opgekocht om sneller de Nederlandse markt te kunnen betreden. ByBit heeft ondanks de samenwerking met SATOS zelf nog geen DNB-registratie verkregen. Inwoners van Nederland kunnen alleen via ByBit Nederland toegang krijgen tot het platform. ByBit heeft misschien een groter aanbod van tokens dan Kraken, maar biedt geen termijncontracten aan. Dit doet Kraken wel. Kraken zal in 2024 flink gaan concurreren om de Nederlandse markt met Bybit, Coinbase en Bitvavo.

Trouwens, er is een betere optie voor een inwoner van Nederland bij een vergelijking tussen Kraken en Bybit. Dit is Nexo. Nexo biedt een compleet handelsplatform aan met o.a. crypto staking, lending, spot en futures trading opties. Ook een handige Mastercard die je aan je bitcoin of euro balans kunt koppelen.

Voor meer informatie: lees onze Nexo review, bezoek ByBiten lees onze Kraken Review.

Introductie:

Kraken en ByBit zijn internationaal gezien twee belangrijke crypto exchanges. Vooral de reputatie van Kraken is ongeëvenaard. Echter, welke exchange is nu echt beter voor vooral de Nederlandse handelaar in bitcoin en digitale activa? We hebben dit onderzocht op basis van onze eigen ervaringen en bevindingen. Laten we puntsgewijs de verschillen tussen deze twee exchanges bespreken:

Een puntsgewijze vergelijking tussen ByBit en Kraken:

  • Legaal of niet? ByBit werkt samen met DNB om een registratie te krijgen. Is Kraken legaal in Nederland? Op het moment van schrijven heeft Kraken een DNB-registratie. Door de overname van Bitcoin Meester (BCM) heeft Kraken makkelijker een DNB-registratie verkregen. ByBit beschikt indirect al over een DNB-registratie door de samenwerking met SATOS. ByBit opereert hierdoor legaal in Nederland. Nederlandse klanten kunnen op een legale wijze toegang krijgen tot het ByBit handelsplatform.
  • Ideal ondersteuning? Kraken biedt geen ondersteuning voor iDEAL stortingen. ByBit ondersteunt iDEAL door de samenwerking met SATOS. Het is eenvoudig en goedkoop op euro´s te storten en op te nemen van de handelsrekening. In de toekomst, waarschijnlijk in de loop van 2024 zal dit voor Kraken veranderen. Door de overname van Bitcoin Meester (BCM) zal Kraken naar alle waarschijnlijkheid iDEAL-kunnen ondersteunen.
  • ByBit vs Kraken – spotmarkten. Zowel Kraken en ByBit beschikken over liquide BTC/EUR spotmarkten. Kraken ondersteunt in totaal meer dan 200 cryptomarkten. ByBit ondersteunt meer dan 800 cryptomarkten. ByBit heeft in totaal een meer liquide crypto spot markt dan Kraken. In augustus 2023 werd op ByBit dagelijks voor meer dan $500 miljoen verhandeld. Op de spot markt van Kraken was het dagelijks handelsvolume meer dan $300 miljoen.
  • ByBit vs Kraken - Crypto Futures. ByBit is een wereldleider als het gaat om het aanbieden van een liquide en professionele crypto-derivatenbeurs. In augustus 2023 was het dagelijks handelsvolume volgens Coingecko $4.6 miljard, terwijl die van Kraken nog geen $77 miljoen bedroeg. ByBit ondersteunt veel handelsparen dan Kraken. ByBit ondersteunt ook grotere hefbomen tot 100x leverage. Kraken heeft max. 50x leverage. Inwoners van Nederland hebben geen toegang meer tot hefboomproducten en derivaten op ByBit. Kraken biedt wel toegang.
  • ByBit vs Kraken – kosten. ByBit is een goedkopere exchange dan Kraken. ByBit rekent maximaal 0.1% in handelskosten voor spot trading en 0.01 /0.06 % in handelskosten op de futures markten.
  • ByBit vs Kraken - veiligheid. Kraken heeft de beste reputatie en beste CER-score van AAA met 100 punten. ByBit heeft ook een top CER rating van AAA met 95 punten.

Conclusie Kraken versus ByBit

Kraken is een uitstekende crypto exchange vooral als het gaat om veiligheid en reputatie. Door de overname van BCM heeft kraken snel een DNB-registratie verkregen. Bybit beschikt zelf nog niet over een DNB-registratie en is in 2024 gedwongen geworden om een uitgeklede versie te lanceren voor inwoners van Nederland.

Als je niet in Nederland woont, ByBit is internationaal gezien een grotere exchange vooral op het gebied van de derivatenhandel. ByBit maakt serieus werk van de Nederlandse markt en is bezig met het verkrijgen van een DNB-registratie. ByBit is verder een goedkopere spot & derivatives crypto exchange dan Kraken. ByBit heeft ook een breder productaanbod waaronder een betaalkaart. Vooral de professionele handelaren zullen meer profijt hebben van een handelsrekening bij ByBit. Deze handelaar moet dan wel niet woonachtig zijn in Nederland. Een handelaar die woont in Nederland, kan beter terecht bij Kraken.

Gerelateerde artikelen waar we exchanges vergelijken: