Blox Review, wat zijn de nadelen van de Blox crypto app?

09-05-2024

Dit is onze Nederlandse Blox Review (2024) van de Bitcoin Gids. Waarom zou je bij Blox een rekening openen en bitcoin kopen? Hoe kan ik bij Blox bitcoin kopen? Wat zijn de respectieve voor- en nadelen van de Blox app? Hoe is Blox in vergelijking met de competitie in Nederland waaronder Bitvavo en Coinmerce?

Samenvatting: *Blox is een super gemakkelijke app om met euro´s in super kleine bedragen bitcoin en ander crypto activa te kopen. Het feit dat Blox geen volwaardige crypto wallet heeft, kan als een veiligheidsfeature worden beschouwd voor de beginnende handelaar. Het is namelijk mogelijk om alleen voor euro´s crypto´s te verhandelen. Je kunt crypto storten, maar niet opnemen met de Blox app. Blox is ideaal voor iemand die zich niet wil bekommeren met de techniek en alleen gemakkelijk bitcoin wil kopen met euro´s. De aangekochte bitcoin wordt door Blox bewaard en kan niet worden gebruikt of opgenomen door de gebruiker. De Blox app werkt als een gesloten crypto makelaarsdienst. Inderdaad, Blox is een crypto broker, geen crypto exchange zoals Bitvavo. Blox is beter vergelijkbaar met Coinmerce. Blox is daarom wat duurder in vergelijking met de competitie, maar de gebruiker krijgt er wel gemak voor terug. Het is verder ook mogelijk om passief een rendement te verdienen over de aangekochte crypto´s met de Earn optie voor crypto lending en staking mogelijkheden. De gebruikerservaringen zijn positief, we kunnen onze lezers aanraden om de Blox crypto app zelf eens te evalueren. Het beste alternatief voor Blox op basis van ons onderzoek is Bitvavo. Bitvavo is goedkoper, ook zeer gemakkelijk, maar vooral een veel completere handelsbeurs. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo.

Blox Review - introductie

BLOX is misschien wel het allermakkelijkste crypto platform van heel Nederland. BLOX geeft aan dat klanten een “tientje” of een “ton” kunnen investeren op het platform. BLOX is een zeer toegankelijk platform beschikbaar via zowel app als web. Het platform geeft aan een van de goedkoopste te zijn in Nederland en rijk aan ervaring als het gaat om alles rondom crypto.

BLOX is opgericht in 2018 en werd tijdens de bullmarkt in 2021 behoorlijk bekend in Nederland, onder andere door het feit dat zij voor drie seizoenen sponsor zijn geweest van Ajax. BLOX is onderdeel van BTC Direct; een van de oudste crypto brokers in Nederland sinds 2013. Beide bedrijven zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, zijn gevestigd in Nijmegen en staan voornamelijk bekend om hun overtuiging als het gaat om Bitcoin.

BLOX richt zich met haar makkelijke en toegankelijke crypto brokerage platform met name op mensen die nieuw zijn met crypto of puur voor gemak kiezen. BLOX geeft aan al ruim 600.000 tevreden klanten te hebben die worden geholpen door ‘experts’ met ruim 10 jaar ervaring in crypto.

Met deze review duiken we dieper in op het platform BLOX.

Blox review - Crypto kopen & verkopen met de Blox app

BLOX is zoals gezegd beschikbaar via de app en desktop. Het platform richt zich volledig op snelheid en gemak en crypto is zodoende dan ook met een paar klikken gemakkelijk, snel en veilig gekocht en verkocht.

BLOX biedt geen exchange aan, enkel een broker functie. Wat inhoudt dat BLOX degene is die voor jou de crypto inkoopt en zodoende zijn zij de tussenpartij. Wel geven zij aan een van de goedkoopste te zijn in Nederland, daar komen we later op terug.

Bij BLOX kunnen er ± 75 verschillende cryptocurrencies gekocht worden, waar Bitcoin uiteraard de bekendste van is. Om crypto te kopen dien je euro’s te storten op jouw account, hierna kun je makkelijk overgaan tot een aankoop. Euro’s storten op jouw account kan via:

  • SEPA
  • iDEAL
  • Bancontact
  • CreditCard

Stappenplan om bij Blox aan de slag te gaan

Om crypto te kopen bij BLOX volg je de volgende stappen:

  1. Log in en ga naar jouw “kluis”
  2. Kies voor het bedrag wat jij wilt storten en kies jouw favoriete betaalmethode
  3. Jouw euro tegoeden staan in je wallet en je kunt direct over tot een aankoop
  4. Na je aankoop staan je crypto tegoeden in je BLOX wallet

Daarnaast is het bij BLOX ook mogelijk om gratis jouw coins (mits deze ook beschikbaar zijn op BLOX) over te zetten vanaf externe wallets of andere exchanges. Helaas is het niet mogelijk om crypto vanuit BLOX naar externe wallets of andere exchanges te sturen.

BLOX geeft daarnaast heel duidelijk aan een hoge prioriteit te geven aan de veiligheid en opslag van jouw crypto, welke “offline” en gescheiden bewaard worden: wat betekent dat er met de tegoeden van haar klanten niet gehandeld wordt.

Blox Review - Staking & Lending

Staking

BLOX heeft vanaf moment één een zeer compleet handelsplatform gemaakt wat zich, zoals gezegd, goed leent voor beginners/ nieuwelingen of mensen die puur willen HODLen. Zodoende heeft BLOX in een zeer vroeg stadium het al mogelijk gemaakt om crypto via het platform te kunnen staken.

In het kort: met staking stel jij jouw crypto beschikbaar aan het desbetreffende netwerk. Dus als jij bijvoorbeeld Cardano ($ADA) staked, dan stel jij jouw $ADA coins beschikbaar aan het Cardano netwerk. Hiermee beveilig je het netwerk en help je mee aan het valideren van transacties, en hier word je voor beloond. Dit proces heet staking en kan alleen met Proof of Stake (PoS) cryptocurrencies, en dus niet met Bitcoin.

Bij BLOX kunnen er 12 cryptocurrencies gestaked worden en de percentages voor wat betreft de beloningen (lees: rendement) liggen tussen de 1% tot 7,5% op jaarbasis.

Lending

Sinds kort biedt BLOX ook lending aan, hierbij is het ook mogelijk om rendement te ontvangen op crypto die jij uitleent via BLOX. Op dit moment kun je Bitcoin, Ethereum en USDT uitlenen. De percentages variëren tussen de 1.5% tot 5% op jaarbasis.

Bij lending leen jij jouw crypto tegoeden uit via het BLOX platform. Je leent je geld uit aan “zorgvuldig geselecteerde partijen” door BLOX. Het is bij BLOX zelfs mogelijk om nog te handelen (tijdens het lending proces dus) met de coins die jij uitleent! BLOX betaalt iedere maandagochtend de verdiensten uit aan haar gebruikers.

Blox Review - de Fees! Hoe goedkoop is Blox?

Handelskosten

BLOX geeft altijd aan een maximum van 0,25% transactiekosten te hanteren voor zowel koop- als verkooporders. Daarnaast is het storten van Euro’s en crypto volledig gratis. Ook hanteert BLOX geen minimumbedrag voor stortingen en is het dus al mogelijk om te beleggen met 1 euro! Een goede manier om bekend te worden met het kopen en verkopen van crypto.

Storting- en opnamekosten

Zoals gezegd koop je crypto op het BLOX platform direct met Euro’s. Het storten van Euro’s kan middels iDEAL, Bancontact, SEPA of Creditcard. Bij stortingen met een Creditcard zijn er extra kosten aan verbonden, welke voorafgaand aan je transactie worden aangegeven.

Het uitbetalen van Euro’s is één keer gratis per maand, daarna betaal je €0,25 cent per uitbetaling.

Transactiekosten

Bij BLOX is het zoals gezegd enkel mogelijk om crypto te storten op het platform, vanuit BLOX kunnen er geen cryptocurrencies verzonden worden naar externe wallets of andere exchanges.

BLOX heeft een gratis “overstapservice” waarbij zij dus geen kosten in rekening brengen voor stortingen op het platform. Uiteraard betaal je wel een fee voor verzendingen via blockchain transacties. Dus als jij bijvoorbeeld crypto vanuit KuCoin naar BLOX verzend, betaal je wel een fee aan KuCoin/ de blockchain die jij gebruikt.

Blox Review - de support van Blox - ervaringen?

De customer support afdeling van BLOX is bereikbaar via een live chat als via de mail. Helaas zijn zij telefonisch niet bereikbaar. De support afdeling is doordeweeks als in het weekend bereikbaar.

Zelf hebben wij per mail contact gehad en kregen we snel reactie. De live chat functie zou eveneens goed moeten werken. De TrustPilot rating van Blox is prima en de ervaringen van klanten met de support van Blox zijn goed.

Blox in vergelijking met de competitie: Coinmerce en Bitvavo?

Het is belangrijk om te beseffen dat Blox een crypto broker is. Blox koopt als een makelaar de coins in op de grote internationale exchanges en verkoopt deze door aan de gebruikers van het Blox platform. Blox bemiddelt tussen de koop en verkoopproces. Een gebruiker hoeft niet zelf een order te plaatsen op een exchange om bijvoorbeeld bitcoin te kopen of te verkopen. Dit regelt Blox voor de gebruiker. Blox is daarom qua opzet beter vergelijkbaar met andere brokers zoals Coinmerce of Anycoin Direct. Blox is niet vergelijkbaar met de bekende Bitvavo exchange aangezien Bitvavo beschikt over een orderboek waar de gebruikers met elkaar crypto´s verhandelen. Dit betekent concreet dat het goedkoper is om op Bitvavo bitcoin te verhandelen dan op een crypto brokerage platform. Het voordeel van Blox is wel de eenvoud van de app en juist het gebrek aan veel toeters en bellen.

Conclusie Blox Review 2024

BLOX is een goed platform voor de beginnende crypto handelaar of voor mensen die puur kiezen voor gemak en snelheid. BLOX biedt naast de koop/ verkoop service ook een goed “earn” (staking + lending) programma aan wat, naast de storting service, het platform vrij compleet maakt. Blox heeft wel een klein aanbod qua crypto´s. Bitvavo en Coinmerce hebben een groter aanbod. Blox is verder goed te vergelijken met de Coinmerce dienst, al hoewel Coinmerce heeft een aparte exchange omgeving toegevoegd. Blox is niet vergelijkbaar met Bitvavo, aangezien Bitvavo een echte crypto exchange is. Blox is een crypto brokerage platform en is geen exchange en beschikt o.a. niet over een eigen orderboek.

De kosten van BLOX zijn aan de lage kant en de betaalmethodes die gebruikt kunnen worden zijn ook allemaal prima in orde. Wel is het jammer dat je bij BLOX alleen crypto kunt storten, en niet kunt opnemen naar externe wallets/ exchanges zoals Kucoin, Binance, Bybit, maar ook Bitvavo. Dit is een groot nadeel van de Blox app, maar sommige gebruikers zullen het juist wel goed vinden. Het is namelijk niet mogelijk om de crypto´s te stelen, alleen om te wisselen voor euro´s die verder alleen naar de gekoppelde bankrekening kunnen worden gestort. Voor bepaalde gebruikers biedt dit gemoedsrust.

Daarnaast is het jammer dat BLOX telefonisch niet bereikbaar is, gezien het type klant waar zij zich op richten zou dit geen overbodige luxe zijn. Echter is de reponse tijd van BLOX haar customer support prima in orde.

Blox biedt een lage fee, maar is niet goedkoper in vergelijking met Bitvavo of Finst of Coinmerce.

Al met al is BLOX een goed en compleet platform voor de beginnende crypto handelaren. En zowel de app als de desktop functie zijn dik in orde. Een account aanmaken doe je hier op Google Play en hier op Apple store. Wat is het beste alternatief voor de Blox crypto app? Naar onze bevindingen is dit Bitvavo. Voor meer informatie: wat is een goed alternatief voor Blox?

Gerelateerde artikelen: