Wat is een goed alternatief voor de Blox Trading app?

22-10-2019

Beknopte samenvatting: We Are Blox heeft met de Blox-app een product ontwikkeld voor veilig gebruiksgemak. Het is geschikt voor elke beginner ongeacht kennisniveau. We kunnen de Blox-app aanbevelen voor de beginner die niet technisch is, weinig interesse heeft voor de technologie, maar wel gemakkelijk en veilig Bitcoin wil kopen, verhandelen en bewaren. Echter, het is geen zelfstandige bitcoin en crypto wallet app. Het gaat puur om het verhandelen van euro's naar crypto's via een smartphone trading app. Echter is de app niet geschikt voor professionele traders vanwege een gebrek aan de benodigde handelsfunctionaliteit. Blox gebruikers die zoeken naar meer functionaliteit en controle over de aangekochte crypto assets; en dus een goed alternatief voor de Blox-app kunnen het beste de app van de Bitvavo exchange eens testen.

Blox Review met achtergrondinformatie over de Blox crypto app:

De Blox trading app is ontwikkeld door het team achter BTCDirect met als doelstelling iedereen in staat te stellen om makkelijk en veilig Bitcoin en andere populaire cryptomunten te verhandelen. Het veronderstelt geen technische kennis om deze crypto trading app te gebruiken en biedt een zogenaamde custodian dienstverlening waarbij Blox de cryptomunten voor de gebruiker beheerd. Concreet wil dit zeggen dat de cryptomunten niet uit de app kunnen worden gestolen mocht een hacker toegang krijgen tot de app. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de hackers de crypto's verkoopt en als euro's stort naar je bankrekening. De Blox app is direct gekoppeld aan je bankrekening zodat je direct met iDEAL euro's kunt storten om bitcoin en ander cryptomunten te kopen. We kunnen de Blox-app aanbevelen voor een onzekere beginner, maar het is wel goed om te weten dat er beperkingen zijn die bepaalde gebruikers wellicht niet zal bekoren.

Wat zijn de beperkingen van de Blox -app voor crypto trading.

Deze doelstelling om zo'n veilige app te ontwikkelen heeft wel gezorgd voor een aantal beperkingen. Er zijn beperkingen aan de Blox-app waardoor gebruikers zoeken naar een alternatief voor de Blox trading app. De beperkingen van de Blox crypto trading app hangen samen met de respectieve voordelen en nadelen met betrekking tot het ontwerp.

In de eerste plaats, nogmaals, het gaat om een custodial wallet oplossing, het is een bewaarportemonnee waarbij de gebruiker geen beschikking heeft over de aangekochte crypto's. Een gebruiker kan alleen crypto's kopen, maar niet ontvangen of verzenden. Het is geen zelfstandige crypto wallet. Het is Blox die de crypto's voor de gebruiker bewaart. De app is alleen direct gekoppeld aan de bankrekening. Dit maakt de Blox-app zeer veilig voor gebruikers die hun wachtwoord kwijt zijn geraakt. De Blox-app kan ongeacht het probleem gewoon weer worden hersteld zonder verlies van coins. Dit geldt ook voor een hacker of een kwaadwillend persoon die toegang krijgt tot de Blox-app. Deze kan hoogstens de crypto's verkopen voor euro's en storten naar je bankrekening. Inderdaad, zeer veilig, maar beperkt aangezien je de Blox-app niet kunt gebruiken als een zelfstandige crypto of Bitcoin wallet. Iemand die zoekt naar een volwaardige crypto wallet en bijvoorbeeld Bitcoin wil ontvangen en verzenden vanuit een andere bitcoinbeurs, zal naar een alternatief voor de Blox trading app moeten zoeken. Voor meer informatie:

Een goed alternatief voor de Blox-app is voor de doorsnee gebruiker om alleen gebruik te maken van de wisseldienst van BTC Direct  en een aparte Bitcoin wallet. Echter beschikt BTCDirect niet over beheerde wallets, heeft een beperkt aanbod aan cryptomunten en rekent als een makelaar relatief hoge omwisselcommissie van 2 %. Een beter alternatief voor de Blox-app is daarom niet BTCDirect, maar om een goedkopere makelaar te gebruiken zoals Coinmerce (max 1. % commissie) of de Nederlandse Bitvavo exchange (max 0.25 % commissie).

In de tweede plaats, de Blox crypto trading app volstaat zeker voor de beginner om een aantal crypto's te kopen en te verhandelen; niettemin, een actieve handelaar zal niet aan zijn trekken komen en vereist uitgebreide tools die feitelijk alleen te vinden zijn op de betere cryptocurrency exchanges. De Blox-app is geen cryptocurrency exchange met uitgebreid handelsplatform voor grafieken en trading tools. Voor een gebruiker die zoekt naar meer handelsgereedschappen en en een lagere handelscommissie, kan het beste een aantal goede cryptocurrency handelsbeurzen evalueren.

In de derde plaats, de Blox app is relatief nieuw waardoor gebruikers rekening moeten houden met soms wat kleine storingen. Hierover is Blox transparant en communiceert goed naar haar klanten toe. De storingen met de Blox app zullen steeds minder plaatsvinden aangezien Blox door een prima team en een betrouwbaar bedrijf wordt ontwikkeld. Echter, voor traders kan dit nu af en toe voor frustraties zorgen waardoor er boze recensies te vinden zijn over slechte gebruikerservaringen. Inderdaad, ervaringen met Blox zijn nogal verdeeld. Blox is niet een onbetrouwbaar bedrijf. Het is een goed Nederlands cryptobedrijf en heeft verder een registratie bij De Nederlandsche Bank.

Voor meer informatie:

Wat is het beste Nederlands alternatief voor de Blox-app?

We kunnen als alternatief voor de Blox-app de Bitvavo exchange in Amsterdam aanbevelen. De Bitvavo exchange is een professioneel handelsplatform met lage handelscommissies.

Niettemin, Bitcoin gaat om het verwezenlijken van financiële zelfstandigheid en het ondervinden van een leerervaring met deze nieuwe technologie voor decentraal geld zonder machthebbers. Voor de meeste gebruikers is het afdoende om gebruik te maken van een makelaar zoals Coinmerce of BTCDirect, en een goede Bitcoin wallet.

Kan ik Blox overzetten naar Bitvavo?

Je kunt een Blox account niet overzetten naar een Bitvavo account. Blox is namelijk geen crypto wallet. De crypto's worden door Blox bewaard en kunnen niet worden opgenomen. Je zult alle cryptotegoeden moeten omzetten naar euro's. Deze zul je vervolgens weer moeten terugstorten naar je bankrekening. Vervolgens kun je deze weer overmaken met ideal naar je Bitvavo rekening. Dus, Blox overzetten naar Bitvavo betekent al je crypto assets verkopen voor euro's, deze opnemen naar je bankrekening en vervolgens weer storten met ideal naar Bitvavo.

Conclusie over een alternatief voor Blox

Over het algemeen is Blox een goede crypto trading app. De initiatiefnemers van We Are Blox hebben een goed product afgeleverd met een heuse registratie bij DNB. Het is een relatief nieuwe app die populair is waardoor er storingen zijn geweest aangezien de massale adoptie van de app voor technische instabiliteit zorgde. Hier wordt door Blox hard aan gewerkt en deze storingen zullen tzt steeds minder worden.

Blox heeft echter nog enkele functionele beperkingen waardoor gebruikers zoeken naar een alternatief. Vooral het feit dat er geen crypto-betalingen mee kunnen worden verricht is zeer beperkend. Het is een pure bewaar- en handelsapp, geen crypto adoptie app met alle benodigde wallet-functionaliteit.

De Bitcoingids beveelt de lezers in regel niet aan om te handelen in andere cryptovaluta en gewoon Bitcoin te kopen bij een exchange of broker en deze zelf te bewaren op een eigen Bitcoin wallet.

Neem zelf verantwoordelijkheid en leer ook over hoe je de aangekochte het beste kunt beveiligen. Voor de gebruiker die zoekt naar meer handelsgereedschappen, controle over de coins en de laagste handelscommissie kan het beste de Bitvavo exchange eens gratis evalueren.

Voor meer informatie:

Bitvavo Amsterdam