Coinbase vs ByBit, welke exchange is beter voor me?

08-08-2023

Coinbase versus ByBit? Welke exchange is beter? Zal ik een Coinbase rekening of ByBit rekening openen? In dit artikel vergelijken we deze twee populaire crypto-handelsbeurzen in meer detail.

Samenvatting: Coinbase heeft de meest liquide crypto spotmarkt als we kijken naar het dagelijkse handelsvolume. ByBit´s crypto spotmarkt is wat minder liquide, echter ByBit´s specialiteit is het aanbieden van een liquide derivatenbeurs voor crypto-termijncontracten. ByBit behoort tot de top 3 qua grootste derivatives exchanges. ByBit beschikt verder over een breder productaanbod met meer tradingopties en gereedschappen dan Coinbase. ByBit beschikt o.a. over een MT4-account. Coinbase scoort hoger qua veiligheid en heeft een betere reputatie op dat gebied. Echter, de TrustPilot score van Coinbase is bar slecht. Die van ByBit is beter.

Trouwens, er is een betere optie voor een inwoner van Nederland bij een vergelijking tussen Coinbase vs Bybit. Dit is Nexo. Nexo biedt een compleet handelsplatform aan met o.a. crypto staking, lending, spot en futures trading opties. Ook een handige Mastercard die je aan je bitcoin of euro balans kunt koppelen. Voor meer informatie: lees onze Nexo review.

Introductie:

Coinbase is de meest gevestigde, gereguleerde en grootste crypto spot exchange van de Verenigde Staten. Coinbase opereert internationaal. Coinbase heeft een ijzersterke reputatie en is uitermate belangrijk voor de crypto sector in de Verenigde Staten. Coinbase is ook de eerste crypto exchange die een succesvolle beursgang heeft gehad en nu genoteerd staat op de Nasdaq. Coinbase opereert ook in Europa en Nederland. Coinbase heeft een DNB-registratie. Geen slechte staat van diensten.

ByBit is begonnen als een crypto derivates exchange voor de daghandel in termijncontracten. ByBit is snel uitgegroeid tot een professioneel handelsplatform met alle toeters en bellen voor de veel eisende futures trader. ByBit heeft later haar productaanbod uitgebreid die op veel opzichten lijkt op die van Binance en KuCoin. Het productaanbod van Coinbase is (door de regelgeving) beperkter. ByBit opereert vooral vanuit Azië, met kantoren in Singapore en een hoofdkantoor in Dubai. ByBit heeft een licentie in Dubai en Cyprus verkregen. Vanuit Cyprus zal het ook verder de Europese markt gaan bedienen waaronder Nederland. In Nederland werkt ByBit samen met SATOS om de klanten toegang te bieden tot iDEAL en SEPA als stortingsmethoden. SATOS heeft een registratie bij DNB, maar ByBit zelf nog niet. ByBit werkt wel aan het verkrijgen van een DNB registratie.

Coinbase vs ByBit – trading opties en handelsvolumes

Coinbase biedt haar handelaren een Advanced Trade platform aan die toegang biedt tot het orderboek van de spotmarkt van Coinbase. Coinbase Advance Trade platform beschikt over TradingView voor grafieken en gereedschappen voor het maken van een technische analyse. Coinbase is de meest belangrijkste crypto spot exchange voor de Verenigde Staten en trekt verder institutionele spot traders van de hele wereld aan. Er wordt hier dagelijks voor meer dan $900 miljoen in crypto verhandeld.

ByBit is een platform ontwikkeld voor daytrading. ByBit biedt niet alleen toegang tot de spotmarkten, maar vooral de liquide crypto futures markten. ByBit is internationaal gezien een van de grootste derivatenbeurzen met een dagelijks handelsvolume in termijncontracten van bijna $9 miljard. Het platform van ByBit is daarom uitgerust met een reeks van instrumenten en accountopties die ontbreken bij Coinbase: Demo account, MetaTrader4 (MT4), STP Account, AI Machine Learning, P2P trading, crypto futures DEX, VPS Hosting en Copy Trading.

Coinbase vs ByBit – veiligheid

Coinbase behoort tot de veiligste exchanges in de wereld. De reputatie van Coinbase is vooral ook gebaseerd op het bieden van een veilige handelsomgeving en de veilige opslag van de digitale activa. De vraag is of ByBit in de buurt komt van het veiligheidsniveau van Coinbase. Als we naar de actuele CER-ratings kijken, zien we dat ByBit een top AAA-rating heeft met een 95% score. ByBit beschikt over een verzekering, ISO 27001 certificatie, een bug bounty programma, proof of funds pagina en alle andere belangrijke veiligheidsmaatregelen die men van een betrouwbare exchange mogen verwachten. Coinbase heeft ook een AAA-rating met een 98% score. Coinbase beschikt over een veiligere serverinfrastructuur en veiligheidsmaatregelen voor de klanten. Echter, de verschillen zijn marginaal. We kunnen niet stellen dat ByBit veel slechter scoort en een onveiligere exchange is. Niettemin, Coinbase heeft een betere reputatie als het gaat om veiligheid doordat o.a. institutionele partijen in de Verenigde Staten, waaronder BlackRock, vertrouwen op deze exchange.

Coinbase vs ByBit – gebruikerservaringen – TrustPilot Reviews

Trustpilot is een online community voor reviews die bedrijven en consumenten met elkaar verbindt via eerlijke feedback van klanten over hun aankoop- en service-ervaring. Trustpilot geeft Coinbase een bedroevende score van 1.5. Bijna niemand geeft Coinbase een goede score. Van de 8780 reviews is 80% diep negatief en wordt de minimale score van 1 gegeven. Vele gebruikers klagen over opnames en de gebrekkige klantenondersteuning. Als we puur op TrustPilot zouden afgaan, zouden we nooit een rekening openen bij Coinbase.

ByBit scoort met 2.6 punten hoger, maar ook niet fantastisch. De reviews lopen hier sterk uiteen. 38% van de klanten geven deze exchange een max score van 5, terwijl meer dan de helft ook steen en been klaagt en een score van 1 geeft. Hier gaat het ook vaak over de klantenondersteuning, stortingen en opnames. Echter, ByBit zal in augustus 2023 een Nederlandse site met klantenondersteuning lanceren. Verder heeft ByBit recentelijk een samenwerking met SATOS waardoor het storten en opnemen van euro´s heel makkelijk gaat worden. Hiermee zullen veel klachten waarschijnlijk afnemen.

Deze scoren kunnen we trouwens even contrasteren met de Nederlandse Bitvavo exchange. Bitvavo heeft een trust score van 4.1 punten. Niet slecht!

Conclusie – ByBit vs Coinbase

Coinbase biedt de meest veilige en liquide crypto spotmarkten aan. Een crypto-spothandelaar zal aan Coinbase genoeg hebben. Echter, door de slechte beoordelingen op Trust Pilot over Coinbase, ligt het verder voor de hand om wellicht gewoon het dicht bij huis te houden (Bitvavo). Verder, de ByBit spotmarkten zijn ook zeer liquide met een dagelijks handelsvolume van $700 miljoen. Doorslaggevend zijn de trading opties. ByBit is echt ontwikkeld voor de professionele daytrader in crypto-derivaten waaronder natuurlijk de bitcoin futures. ByBit biedt meer gereedschappen en zelfs een MetaTrader4 account aan die de meest professionele traders uit de traditionele geldmarkten zal bekoren. Het is voor de rest zelf kijken en vergelijken. We hopen dat deze informatie u heeft geholpen in het vinden van een passende exchange. Voor meer informatie: bezoek ByBit en ontvang een mooie bonus!

Aanbevolen om te lezen: