Is er een goed alternatief voor Bitvavo? Wat is het beste alternatief voor de Bitvavo exchange?

16-01-2023

Wat is een goed alternatief voor de Bitvavo exchange in Amsterdam? Samenvatting: Bitvavo heeft eigenlijk alles wat een doorsnee gebruiker mag wensen. Onze Bitvavo Review is lovend. Echter Bitvavo beschikt niet over termijncontracten, margin trading opties, kredietmarktplaats, betaalkaart en andere opties die buitenlandse exchanges zoals Binance wel kunnen aanbieden. Bitvavo heeft verder tijdens volatiele markten wel af en toe een technische storing. Dit irriteert gebruikers waardoor deze naar een alternatieve exchange gaan zoeken.

Het beste alternatief voor Bitvavo in Nederland is de Finst en de Coinmerce exchange als je zoekt naar Nederlandse alternatieven. Als het gaat om de handel in termijncontracten en opties, dan is Deribit een aanvullend alternatief voor Bitvavo. Deribit vult Bitvavo aan aangezien Bitvavo niet beschikt over een handelsplatform voor crypto-derivaten. Verder is de Amerikaanse exchange van Kraken een goed alternatief voor Bitvavo. Dit kunnen we in 2024 stellen aangezien Bybit haar productaanbod heeft ingeperkt voor inwoners van Nederland. ByBit heeft een meer liquide USDT spotmarkt voor vele tokens dan Bitvavo, echter Bitvavo heeft een meer liquide EUR spotmarkt voor ook een groot aanbod van tokens en coins. Nexo is ook een prima en meer compleet alternatief voor Bitvavo. Nexo beschikt over een uitgebreid kredietplatform, bitcoin-crypto Mastercard en naast natuurlijk een spot exchange ook een futures exchange. Kraken heeft in 2024 een DNB-registratie bemachtigd en concurreert met Bitvavo op het gebied van euro-handelsvolume en biedt verder ook termijncontracten aan. Kraken is wel een stuk minder gebruiksvriendelijk voor de doorsnee gebruiker. Voor meer informatie: lees onze Bybit reviewen lees onze Nexo Review. Ten slotte, is ook Coinmerce is prima optie aangezien deze Nederlandse broker o.a. over een OTC-desk beschikt. Voor meer info: bezoek Coinmerce.

Waarom wordt er gezocht naar een alternatief voor Bitvavo?

Een doorsnee gebruiker heeft eigenlijk genoeg aan Bitvavo. Bitvavo is een makkelijker handelsplatform en biedt alles wat een doorsnee handelaar zich ook maar mag wensen. De Bitvavo spot-handelsbeurs beschikt over een prima werkende orderboek voor de verwerking van alle koop- en verkooporders van haar gebruikers. De kosten zijn hierdoor super laag; 0.25% max! Bovendien is de bedrijfsstructuur veilig opgezet voor de waarborging van de veiligheid van haar gebruikers. De Bitvavo handelsbeurs is ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. We kunnen onze lezers van harte deze Nederlandse handelsbeurs aanbevelen. Echter er zijn aanleidingen om te zoeken naar een alternatief voor Bitvavo.

Technische storingen tijdens piekuren zorgen voor irritaties

Bij piekuren wanneer het plotseling heel druk wordt op het handelsplatform, kunnen er tijdelijke storingen optreden. Dit gebeurt zeer weinig, meestal na een rustige periode wanneer plotseling de markt heftig fluctueert. Dan wil plotseling iedereen inloggen en weer gaan handelen. Dit kan tot technische problemen zorgen. Deze worden meestal snel verholpen, echter klanten ervaren deze storingen als zeer irritant. Wanneer een klant het vaker achter elkaar heeft meegemaakt, zal deze zoeken naar een alternatief voor Bitvavo.

Het beste crypto-handelsplatform met de beste up-time is gebouwd door Bybit en is voor Nederlandse traders een prima alternatief voor Bitvavo om eens te testen.

Geen crypto-derivatenhandel en exotische producten

Natuurlijk, Bitvavo beschikt niet alle mogelijke handelsopties die o.a. Binance aanbood aan de Nederlandse handelaar. Binance is nu gestopt in Nederland en dient niet meer als een alternatief voor Bitvavo. ByBit is een vergelijkbaar cryptoplatform met o.a. een liquide derivatenmarkt voor crypto activa. ByBit beschikt verder over een kredietmarktplaats, Mastercard betaalkaart, margin trading opties en nog veel meer.

ByBit kon als een alternatief voor Bitvavo worden beschouwd, dit is anno 2024 niet meer het geval doordat het productaanbod voor inwoners van Nederland volledig is ingeperkt. ByBit concurreert alleen als een liquide USDT crypto exchange met Bitvavo. Het euro handelsvolume op Bybit kan niet concurreren met die van Bitvavo. Bitvavo biedt een veilige en verzekerde euro-crypto gateway tot de wereld van andere crypto exchange opties. Voor het verkrijgen van toegang tot de crypto-derivatenhandel zou Bitvavo in combinatie met een Bitmex rekening of een Deribit rekening kunnen worden gebruikt.

ByBit is de beste optie als een alternatief handelsplatform voor Bitvavo als het gaat om toegang tot de crypto spotmarkten. Zoek je naar soortgelijke liquide euromarkten voor bitcoin dan is Kraken en Coinbase een uitstekend alternatief voor Bitvavo. Gevolgd door Bitstamp en Bitfinex. Verder biedt ook Nexo een compleet crypto handelsplatform met uitgebreide opties waaronder een kredietmarktplaats, futures en margin trading; en een mooie Mastercard. Voor meer informatie: Nexo Review.

Beste Nederlands alternatief voor Bitvavo?

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Het gemakkelijkste en beste Nederlands alternatief voor Bitvavo is het handelsplatform van Coinmerce. Coinmerce beschikt over een OTC-desk, Bitvavo niet.

Waarom zoeken Nederlanders een alternatief voor Bitvavo?

De problemen van Bitvavo met DCG hebben veel krantenkoppen gehaald en onnodig veel onrust gezaaid. Bitvavo is een solide onderneming, de tegoeden van de klanten zijn afgescheiden en Bitvavo staat garant voor haar klanten. Er is geen reden tot paniek. Bitvavo kan een mogelijk bankroet van Genesis en DCG prima verwerken. Voor de meeste gebruikers is er weinig aanleiding om te zoeken naar een alternatief voor een Bitvavo account.

Even los van de tijdelijke problemen met DCG, zijn er een aantal nadelen m.b.t. tot het gebruik van Bitvavo als het gaat om functionaliteit die vooral de professionele daghandelaren wensen.

Bitvavo biedt geen hefbomen en derivaten aan. Bitvavo beschikt verder niet over een uitgebreide database met een volledige geschiedenis over alle trades (data mining), on-chain market data en ingebouwde bots (machine learning) die een professionele handelaar kan gebruiken met het opstellen en automatiseren van geavanceerde strategieën. Deze handelaren kunnen het beste terecht bij ByBit of Bitfinex.

Bitfinex, vooral als het gaat om de professionele bitcoin handel. Natuurlijk ook Binance behoorde tot een mogelijk alternatief aangezien deze handelsbeurs enorme handelsvolumes heeft voor de meest gekke tokens en cryptomunten. Binance is gestopt in Nederland en als beste vergelijkbaar alternatief is het platform van ByBit een goede optie. Wil je een meer vergelijkbare exchange met alleen een goed bitcoin euro spotmarkt, dan zou je ook Bitstamp kunnen evalueren.

Voor meer informatie, lees deze uitgebreide recensies over ByBit, Bitfinex, Bitstamp en Binance als mogelijke alternatieven voor Bitvavo:

Bitpanda versus Bitvavo

Een ander goed en compleet alternatief zou zijn om gebruik te maken van een gelijkwaardige Europese exchange met veel potentie die extra diensten levert dan de meeste Nederlandse partijen. Buiten enige twijfel is dit de Bitpanda Exchange in Wenen. Bitpanda is zeker een completer alternatief voor Bitvavo. Bitpanda beschikt naast cryptovaluta ook over fractionele aandelen, ETF's, edelmetalen en zelfs crypto index fondsen. Bovendien is er aan een Bitpanda rekening een betaalkaart gekoppeld. Helaas, Bitpanda is in Nederland gestopt met het aanbieden van haar diensten. Bitpanda was met ByBit het beste alternatief voor Bitvavo. Nu kunnen we Nexo als een alternatief aanraden.

Bitvavo - de andere exchange alternatieven

Een ander alternatieve exchange oplossing voor Bitvavo is door gebruik te maken van een instant exchange dienstverlening zoals Changelly deze heeft gebouwd. Nog beter is om gewoon over te stappen naar een decentrale handelsbeurs, zoals Hodl Hodl, waar ook geen identiteitscontrole nodig is. Voor de rest, bij elke andere partij zul je ook je identiteit moeten verifiëren.

Ben je een daghandelaar en je zoekt naar de beste koersen, meeste opties en grootste handelsvolumes, dan inderdaad is Bitfinex of ByBit een beter alternatief voor Bitvavo. ByBit is een vergelijkbaar platform met die van Binance. Echter door een slimme samenwerking met Satos in Nederland biedt ByBit ook ondersteuning voor iDEAL. Het is super eenvoudig om euro´s te storten van een Nederlandse bank naar een ByBit handelsrekening. Nu dat Binance is gestopt in Nederland, is ByBit een perfect alternatief. Bovendien biedt ByBit Nederlandse klantenondersteuning aan. Voor meer informatie: Bezoek ByBit of lees het volgende artikel: Binance versus Bitvavo.

De beste BTC/EUR volumes zijn te vinden bij Bitfinex, Bitstamp en Kraken. De Amerikaanse Kraken exchange behoort gewoon tot de top en de meest veilige handelsbeurzen en is uitermate geschikt voor een Nederlandse daghandelaar. Voor meer informatie: Kraken vs Bitvavo. Ten slotte, is Coinbase natuurlijk ook een alternatief om te overwegen. Eerder hebben we Nexo opgenoemd.

Alternatief voor Bitvavo - de brokers, fondsen en trackers

Wil je niet gebruik maken van een handelsbeurs zoals die van Bitvavo, dan zou je als alternatief voor een Nederlandse broker kunnen kiezen of een Nederlands Bitcoin-beleggingsfonds. Een betrouwbare Nederlandse broker is Anycoin Direct. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Finst en Coinmerce als goede alternatieve opties.

Verder mocht je al beschikken over een beleggersrekening, dan kun je voor een Bitcoin exchange traded product kiezen. Een gereguleerde Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) staat genoteerd aan de AEX onder de ticker BCOIN. Dit is de Bitcoin ETF van Jacobi Asset Management.

Voor meer informatie: selectie AEX genoteerde bitcoin ETF´s.

Trouwens, sinds 29 september 2020 is er een Bitcoin ETF beschikbaar voor beleggers in Europa. Deze is genoteerd op de effectenbeurs van Gibraltar met ticker “QBTC.U”. De naam van het beleggingsfonds is The Bitcoin Fund. Er zijn ook andere beursgenoteerde producten beschikbaar waaronder ETN´s.

Echter, onze voorkeur gaat uit naar de complete digitale beleggingsplatform van Bitpanda, Coinbase, Finst of die van Coinmerce. Dit zijn de meest passende alternatieven voor Bitvavo.

Waarom? We raden onze lezers niet aan om te handelen met hefbomen, termijncontracten en andere cryptomunten dan bitcoin (BTC). De speculatieve cryptomarkten zijn uiterst volatiel en de handel in opties en future contracten is alleen iets voor de professionele handelaars.

Vandaar, maak het niet gekker dan het is en lees eens de recensies van de volgende alternatieven voor Bitvavo: