Is er een goed alternatief voor Bitvavo? Wat is het beste alternatief voor de Bitvavo exchange?

16-01-2023

Wat is een goed alternatief voor de Bitvavo exchange in Amsterdam? Samenvatting: *Bitvavo heeft eigenlijk alles wat een doorsnee gebruiker mag wensen. Onze Bitvavo Review is lovend. Echter Bitvavo beschikt niet over termijncontracten, margin trading opties, kredietmarktplaats, betaalkaart en andere opties die buitenlandse exchanges zoals Binance wel kunnen aanbieden. ByBit is het beste alternatief voor Bitvavo. ByBit heeft een zeer liquide derivatenbeurs, een spot exchange met alle features die je maar kunt wensen. ByBit beschikt over Nederlandse ondersteuning en heeft via een samenwerking met Satos in Nederland ook toegang tot iDEAL en andere stortingsmogelijkheden. Voor meer informatie: lees onze Bybit review.

Waarom wordt er gezocht naar een alternatief voor Bitvavo?

Een doorsnee gebruiker heeft eigenlijk genoeg aan Bitvavo. De Bitvavo spot-handelsbeurs beschikt over een prima werkende orderboek voor de verwerking van alle koop- en verkooporders van haar gebruikers. De kosten zijn hierdoor super laag; 0.25% max! Bovendien is de bedrijfsstructuur veilig opgezet voor de waarborging van de veiligheid van haar gebruikers. De Bitvavo handelsbeurs is ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. We kunnen onze lezers van harte deze Nederlandse handelsbeurs aanbevelen. Echter er zijn aanleidingen om te zoeken naar een alternatief voor Bitvavo.

Geen crypto-derivatenhandel en exotische producten

Natuurlijk, Bitvavo beschikt niet alle mogelijke handelsopties die o.a. Binance aanbood aan de Nederlandse handelaar. Binance is nu gestopt in Nederland en dient niet meer als een alternatief voor Bitvavo. ByBit is een vergelijkbaar cryptoplatform met o.a. een liquide derivatenmarkt voor crypto activa. ByBit beschikt verder over een kredietmarktplaats, Mastercard betaalkaart, margin trading opties en nog veel meer. ByBit kan als een alternatief voor Bitvavo worden beschouwd, hoewel we onze lezers aanraden om een Bitvavo rekening in dit geval te combineren met een ByBit rekening. Bitvavo biedt een veilige en verzekerde euro-crypto gateway tot de wereld van andere crypto exchange opties.

Beste Nederlands alternatief voor Bitvavo?

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Het gemakkelijkste en beste Nederlands alternatief voor Bitvavo is het handelsplatform van Coinmerce. Echter, deze komt ook met dezelfde type nadelen en gebreken die kleven aan het Bitvavo cryptoplatform. Dus.....

Waarom zoeken Nederlanders een alternatief voor Bitvavo?

De problemen van Bitvavo met DCG hebben veel krantenkoppen gehaald en onnodig veel onrust gezaaid. Bitvavo is een solide onderneming, de tegoeden van de klanten zijn afgescheiden en Bitvavo staat garant voor haar klanten. Er is geen reden tot paniek. Bitvavo kan een mogelijk bankroet van Genesis en DCG prima verwerken. Voor de meeste gebruikers is er weinig aanleiding om te zoeken naar een alternatief voor een Bitvavo account.

Even los van de tijdelijke problemen met DCG, zijn er een aantal nadelen m.b.t. tot het gebruik van Bitvavo als het gaat om functionaliteit die vooral de professionele daghandelaren wensen.

Bitvavo biedt geen hefbomen en derivaten aan. Bitvavo beschikt verder niet over een uitgebreide database met een volledige geschiedenis over alle trades (data mining), on-chain market data en ingebouwde bots (machine learning) die een professionele handelaar kan gebruiken met het opstellen en automatiseren van geavanceerde strategieën. Deze handelaren kunnen het beste terecht bij ByBit of Bitfinex.

Bitfinex, vooral als het gaat om de professionele bitcoin handel. Natuurlijk ook Binance behoorde tot een mogelijk alternatief aangezien deze handelsbeurs enorme handelsvolumes heeft voor de meest gekke tokens en cryptomunten. Binance is gestopt in Nederland en als beste vergelijkbaar alternatief is het platform van ByBit een goede optie.

Voor meer informatie, lees deze uitgebreide recensies over ByBit, Bitfinex en Binance als mogelijke alternatieven voor Bitvavo:

Bitpanda versus Bitvavo

Een ander goed en compleet alternatief zou zijn om gebruik te maken van een gelijkwaardige Europese exchange met veel potentie die extra diensten levert dan de meeste Nederlandse partijen. Buiten enige twijfel is dit de Bitpanda Exchange in Wenen. Bitpanda is zeker een completer alternatief voor Bitvavo. Bitpanda beschikt naast cryptovaluta ook over fractionele aandelen, ETF's, edelmetalen en zelfs crypto index fondsen. Bovendien is er aan een Bitpanda rekening een betaalkaart gekoppeld. Bitpanda is met ByBit het beste alternatief voor Bitvavo. Echter, Bitpanda ondersteunt ook geen hefbomen en derivaten. Verder biedt Bitpanda ook geen uitgebreide crypto staking dienstverlening. Voor meer informatie:

Bitvavo - de andere exchange alternatieven

Een ander alternatieve exchange oplossing voor Bitvavo is door gebruik te maken van een instant exchange dienstverlening zoals Changelly deze heeft gebouwd. Nog beter is om gewoon over te stappen naar een decentrale handelsbeurs, zoals Hodl Hodl, waar ook geen identiteitscontrole nodig is. Voor de rest, bij elke andere partij zul je ook je identiteit moeten verifiëren.

Ben je een daghandelaar en je zoekt naar de beste koersen, meeste opties en grootste handelsvolumes, dan inderdaad is Bitfinex of ByBit een beter alternatief voor Bitvavo. ByBit is een vergelijkbaar platform met die van Binance. Echter door een slimme samenwerking met Satos in Nederland biedt ByBit ook ondersteuning voor iDEAL. Het is super eenvoudig om euro´s te storten van een Nederlandse bank naar een ByBit handelsrekening. Nu dat Binance is gestopt in Nederland, is ByBit een perfect alternatief. Bovendien biedt ByBit Nederlandse klantenondersteuning aan. Voor meer informatie: Bezoek ByBit of lees het volgende artikel: Binance versus Bitvavo.

De beste BTC/EUR volumes zijn te vinden bij Bitfinex, Bitstamp en Kraken. De Amerikaanse Kraken exchange behoort gewoon tot de top en de meest veilige handelsbeurzen en is uitermate geschikt voor een Nederlandse daghandelaar. Voor meer informatie: Kraken vs Bitvavo. Ten slotte, is Coinbase natuurlijk ook een alternatief om te overwegen.

Alternatief voor Bitvavo - de brokers, fondsen en trackers

Wil je niet gebruik maken van een handelsbeurs zoals die van Bitvavo, dan zou je als alternatief voor een Nederlandse broker zoals de eerder genoemde Litebit kunnen kiezen of een Nederlands Bitcoin-beleggingsfonds.

Verder mocht je al beschikken over een beleggersrekening, dan kun je voor een Bitcoin exchange traded product kiezen. Een gereguleerde Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) staat genoteerd aan de AEX onder de ticker BCOIN. Dit is de Bitcoin ETF van Jacobi Asset Management.

Voor meer informatie: selectie AEX genoteerde bitcoin ETF´s.

Trouwens, sinds 29 september 2020 is er een Bitcoin ETF beschikbaar voor beleggers in Europa. Deze is genoteerd op de effectenbeurs van Gibraltar met ticker “QBTC.U”. De naam van het beleggingsfonds is The Bitcoin Fund. Er zijn ook andere beursgenoteerde producten beschikbaar waaronder ETN´s.

Echter, onze voorkeur gaat uit naar de complete digitale beleggingsplatform van Bitpanda of die van Coinmerce. Dit zijn de twee meest passende alternatieven voor Bitvavo.

Waarom? We raden onze lezers niet aan om te handelen met hefbomen, termijncontracten en andere cryptomunten dan bitcoin (BTC). De speculatieve cryptomarkten zijn uiterst volatiel en de handel in opties en future contracten is alleen iets voor de professionele handelaars.

Vandaar, maak het niet gekker dan het is en lees eens de recensies van de volgende alternatieven voor Bitvavo: