Is er een goed alternatief voor Bitvavo?

25-05-2020

Wat is een goed alternatief voor de Bitvavo exchange in Amsterdam? We kunnen onze lezers van harte deze Nederlandse handelsbeurs aanbevolen. Deze handelsbeurs beschikt over een prima werkende orderboek voor de verwerking van alle koop- en verkooporders van haar gebruikers. De kosten zijn hierdoor super laag. Bovendien is de bedrijfsstructuur veilig opgezet voor de waarborging van de veiligheid van haar gebruikers. De Bitvavo handelsbeurs is ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het is een Nederlandse reguleerde beurs. Voor de meeste gebruikers is er weinig aanleiding om te zoeken naar een alternatief.

Een goed alternatief zou zijn om gebruik te maken van een instant exchange zoals Changelly deze heeft gebouwd of door over te stappen naar een decentrale handelsbeurs, zoals Hodl Hodl, waar ook geen identiteitscontrole nodig is. Voor de rest, bij elke andere partij zul je ook je identiteit moeten verifiëren.

bitvavo alternatief

Ben je een daghandelaar en je zoekt naar de beste koersen en grootste handelsvolumes, dan inderdaad is Binance een goed alternatief voor Bitvavo. Voor meer informatie: Binance versus Bitvavo. De beste BTC/EUR volumes zijn te vinden bij Kraken. Deze Amerikaanse exchange behoort gewoon tot de top en de meest veilige handelsbeurzen en is uitermate geschikt voor een Nederlandse daghandelaar.

Wil je niet gebruik maken van een handelsbeurs zoals die van Bitvavo, dan zou je als alternatief voor een Nederlandse broker zoals Litebit kunnen kiezen of een Nederlands Bitcoin-beleggingsfonds zoals Blockchain Traders deze heeft ontwikkeld. Verder mocht je al beschikken over een beleggersrekening, dan kun je voor een Bitcoin exchange traded product kiezen. Sinds 29 september 2020 is er een Bitcoin ETF beschikbaar voor beleggers in Europa. Deze gereguleerde Bitcoin Exchange Traderd Fund (ETF) is genoteerd op de effectenbeurs van Gibraltar met ticker “QBTC.U”. De naam van het beleggingsfonds is The Bitcoin Fund.