ByBit Review - waarom zou ik hier een rekening openen?

24-06-2024

Bybit review 2023. Hier volgt een uitgebreide artikel over het handelsplatform dat Bybit heeft opgezet. We zullen vooral kijken naar de trading opties en een antwoord bieden op de volgende vraag: waarom zou een crypto-handelaar een rekening openen bij Bybit?

Samenvatting: Bybit heeft een zeer goede staat van diensten opgebouwd. Het is een zeer veilig en betrouwbaar handelsplatform voor vooral crypto-derivaten. Bybit laat zich goed vergelijken met Binance, echter als een beter opgezet alternatief waarbij geen exchange token wordt ingezet voor het verkrijgen van beloningen en kortingen. Dit maakt Bybit minder kwetsbaar en beter vergelijkbaar met de beste Amerikaanse exchanges (Kraken & Coinbase). Bybit is echter veel meer liquide en veel goedkoper door een uitstekende en laagdrempelige VIP-programma. Bybit is verder uniek door het aanbieden van een MT4-handelsrekening. Professionele traders zullen bij Bybit zeer zeker hun plek vinden. Nederlandse traders kunnen verder dankzij de samenwerking met SATOS B.V. gemakkelijk euro´s storten op de Bybit handelsrekening.

Belangrijke update 2024. Helaas zal het Bybit platform voor inwoners van Nederland vanaf maart 2024 behoorlijk ingeperkt worden. Dit zal er voor zorgen dat steeds meer handelaren zullen zoeken naar een alternatief voor Bybit. Als het gaat om de professionele handel in opties en futures, dan is Deribit een voor de hand liggend alternatief. Over het algemeen zullen de meeste handelaren genoeg hebben aan het Bitvavo handelsplatform. Voor meer informatie: Bitvavo Review of bezoek Bybit.

Over ByBit

ByBit is in 2018 opgericht door Ben Zhou en is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto exchanges in de wereld. Op dit moment, september 2023, staat ByBit op de vierde plaats als grootste wereldwijde cryptocurrency exchange op basis van het dagelijkse handelsvolume. Met een spot handelsvolume van meer dan €761 miljoen en een totaal handelsvolume van ongeveer €8 miljard, heeft ByBit aanzienlijke bekendheid verworven in de cryptowereld. ByBit biedt een diverse reeks van meer dan 790 verschillende cryptocurrencies aan, waarbij Bitcoin natuurlijk de meest bekende is. Het platform breidt zijn diensten uit naar gebruikers in 160 verschillende landen en heeft een gebruikersbestand dat meer dan 15 miljoen individuen wereldwijd omvat. Op het moment van het schrijven van deze review heeft ByBit bijna 1.000 werknemers wereldwijd in dienst, waarbij een deel van het personeel is gestationeerd in Dubai, waar het bedrijf nu zijn hoofdkantoor heeft gevestigd.

Dubai staat bekend om zijn crypto-vriendelijke beleid, en ByBit heeft een Minimum Viable Product (MVP) licentie verkregen van de Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA). In Europa beschikt ByBit over een licentie die is uitgegeven door het toezichthoudende orgaan in Cyprus.

Bybit, een handelsplatform voor traders

Bybit begon als een handelsplatform dat zich vooral richtte op actieve traders, die specifieke handelsproducten zochten. Het platform ging van start met "perpetual contracts" als hun eerste product. Een perpetual contract is een soort "futures contract" maar dan zonder vervaldatum. Dit product lijkt enigszins op spot trading (waar het ook op lijkt), maar het biedt de mogelijkheid om met hefboomwerking te handelen. Hefboomwerking, ook wel leverage genoemd, stelt traders in staat om een grotere financiële positie in te nemen dan bij een gewone spot trade. Maar dit gaat wel gepaard met meer risico.

Bybit heeft vooral bekendheid verworven met "api trading" en "copy trading". API staat voor "application programming interface" en betekent kort gezegd dat het mogelijk is om verschillende softwareapplicaties met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen.

Met "api trading" kunnen gebruikers (traders) hun eigen handelsalgoritme in de exchange integreren. Hierdoor kan het algoritme namens de gebruiker handelen, zodat de gebruiker niet voortdurend voor het scherm hoeft te zitten. Externe bedrijven kunnen ook algoritmen aanbieden die kunnen worden geïntegreerd in Bybit en beschikbaar zijn voor mensen met een Bybit-account. Wat betreft copy trading; dit is een vorm van handelen waarbij een gebruiker automatisch de transacties van een door hen gekozen trader kan kopiëren.

Bybit Review - de ByBit Trading opties

 • Spot Trading. Spot trading is een eenvoudige handelswijze, en pas in 2021 heeft Bybit haar spotplatform gelanceerd. Met spot trading kun je eenvoudig cryptovaluta kopen en verkopen op de exchange. Vraag en aanbod worden hier snel aan elkaar gekoppeld, zodat je snel Bitcoin en andere crypto's kunt kopen of verkopen.
 • Derivatenhandel. Met de handel in (crypto)derivaten wordt verwezen naar verschillende financiële producten waarmee handelaren kunnen speculeren op basis van de prijs, in dit geval de prijs van cryptovaluta. Bij deze vorm van handel bezit de handelaar de cryptovaluta niet daadwerkelijk. Enkele voorbeelden van derivaten zijn futures, perpetual contracts en optiehandel.
 • ByBit onderscheidt zich momenteel door het aanbieden van een MetaTrader 4 (MT4) handelsplatform, speciaal ontworpen voor de meest veeleisende handelaren. MT4, ontwikkeld door MetaQuotes in 2005, is bijzonder populair onder professionele handelaren die zich bezighouden met forexhandel en de handel in indices en grondstoffen via CFD's. MT4 is volledig aanpasbaar aan de unieke handelsvoorkeuren van een trader. Bovendien maakt het traders in staat om handelsactiviteiten te automatiseren door middel van parameters en bots. ByBit hanteert een vergoeding van 0,003% met 0 pip spreads, wat zorgt voor een naadloze handelservaring. Op dit moment biedt ByBit 20 verschillende perpetual contracts aan.
 • Copy Trading. Dit is een vorm van crypto trading waarbij je de 'trades' van een andere Bybit-gebruiker ("top traders") volgt. Je kunt tegoeden (bijvoorbeeld USDT) op je account storten en deze vervolgens "inzetten" op een trader waarvan je denkt dat het een goede trader is. Er is veel informatie beschikbaar over deze "top traders" op de exchange, en op basis van die informatie kun je degene kiezen die je wilt volgen. Copy trading is dus een vorm van een derivaat, omdat je niet altijd de specifieke cryptovaluta bezit die wordt verhandeld door de "top trader".
 • Handelsbots. Je kunt je eigen handelsbot op het platform bouwen, waaronder een spot grid en een futures grid. Bovendien kun je ook gewoon je eigen DCA-bot instellen.
 • Leveraged Tokens. ByBit biedt hefboomtokens zonder liquidatierisico's aan. Dit zijn crypto-derivaten waarmee handelaren kunnen profiteren van bepaalde cryptocurrencies zonder de noodzaak om marges te beheren. Ze zijn ontworpen om handelaren een vereenvoudigde manier te bieden om hefboomposities in crypto's te verhandelen, waardoor ze long- of shortposities met hefboomwerking kunnen innemen zonder voortdurend hun marges te moeten beheren.
 • One Click Buy & Convert. Dit zijn de eenvoudigste manieren om crypto op ByBit te kopen. Met One Click Buy wordt verwezen naar een zeer gemakkelijke methode om snel en moeiteloos crypto te verwerven. In slechts 3 eenvoudige stappen kun je met deze tool crypto kopen: voer het gewenste bedrag in, koppel een betalingsmethode (*dit kan ook je Bybit-kaart zijn) en selecteer je coin. Het is dus mogelijk om geld op je account te storten en vervolgens je Bybit-kaart te gebruiken voor crypto-aankopen, waarover we later meer zullen bespreken. Met de Convert-optie kun je direct en zonder kosten cryptovaluta omwisselen, bijvoorbeeld USDT voor BTC.
 • Recurring Buys. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks crypto aan te kopen voor een vast bedrag met behulp van de "recurring buy" optie. Bovendien kun je ook gebruikmaken van de "convert" tool, waarmee je met één klik je crypto kunt omzetten, bijvoorbeeld van Bitcoin naar Ethereum of van Bitcoin naar USDT.

Bybyt Review - ByBit Financiën

ByBit biedt een kredietmarktplaats en andere manieren om rendement te genereren met digitale activa. Hier zullen we enkele functies bespreken die je op het ByBit Finance-platform kunt vinden:

 • ByBit Earn. Het Earn-programma van Bybit is uitgebreid en biedt verschillende producten. We zullen kort ingaan op de "staking" en "lending" opties. Het is belangrijk om te beginnen met het verschil tussen deze twee producten: bij staking neemt een "staker" deel aan het consensusmechanisme van een Proof of Stake blockchain. Hiermee helpt de staker het netwerk te beveiligen en transacties te valideren. Als je jouw munten "staked" (bijvoorbeeld door ze in een specifieke wallet te bewaren of in een stakingpool op een exchange), ontvang je beloningen in de vorm van wekelijkse of maandelijkse rewards. ByBit Earn biedt ook savings, liquidity mining, dual asset en ETH 2.0 staking-opties.
 • ByBit Loans & Lending. Bij lending werkt het anders; hier leen je jouw crypto uit aan andere gebruikers van de exchange en word je hiervoor beloond. Deze gebruikers moeten het geleende bedrag binnen bijvoorbeeld een week of maand terugbetalen. Bybit biedt verschillende stakingpools aan voor verschillende munten en heeft ook verschillende vormen van lending met verschillende coins.
 • Bybit Card. ByBit heeft een eigen Debit Card in samenwerking met Mastercard. Hiermee kun je bij meer dan 90 miljoen winkeliers betalen. Zodra je een Bybit-account hebt, kun je de Debit Card aanvragen. Er is zowel een fysieke als een digitale versie van de kaart beschikbaar. De fysieke kaart wordt per post naar je huisadres gestuurd en is te gebruiken zodra je deze ontvangt. De digitale versie van de kaart is direct online te gebruiken, bijvoorbeeld bij webwinkels. Beide kaarten zijn te gebruiken zodra er geld op jouw Bybit-account staat. Voor de kaart worden geen vaste kosten of verborgen kosten in rekening gebracht.

Bybit Review - liquiditeit en handelsvolumes

In het halfjaarlijkse rapport van Bybit voor 2023, gebaseerd op gegevens van CoinMarketCap, blijkt dat ByBit wereldwijd de op twee na grootste exchange is als het gaat om derivatenhandel en de op vier na grootste in de spothandel. Daarnaast heeft Bybit een "AAA rating" ontvangen op basis van haar liquiditeit, kwalificaties en risicomanagement.

In het eerste kwartaal van 2023 heeft Bybit een totaal handelsvolume verwerkt van meer dan $982 miljard in futureshandel en $48 miljard in spothandel. Voor het tweede kwartaal van 2023 zien de cijfers er als volgt uit: $680 miljard in futureshandel en $48 miljard in spothandel.

De meest verhandelde munt in zowel de derivaten- als de spothandel was Bitcoin, met het BTC-USDT handelspaar als favoriet.

Bybit Review - de kosten

ByBit heeft een aantrekkelijk en competitief VIP-programma opgezet. Deze is laagdrempelig en zal je in staat stellen om voor zeer lage kosten te handelen op de spot- en derivatenbeurzen.

Als je van plan bent om meer dan $50.000 te handelen, dan is dit VIP-programma zeer interessant voor jou. Deelnemende handelaren aan het VIP-programma profiteren van exclusieve voordelen, waaronder een persoonlijk aanspreekpunt in de vorm van een toegewijde VIP-manager.

VIP-handelaren kunnen profiteren van concurrerende maker- en taker-handelskosten, waardoor ze hun nettowinst op elke transactie kunnen maximaliseren, ongeacht hun handelsvolume.

Bovendien hebben VIP-handelaren toegang tot hogere opnamelimieten, kortingen en exclusieve evenementen.

Alle vergoedingsstructuren voor spot-, contract- en optiehandel zijn herzien om de handelskosten te optimaliseren. ByBit biedt momenteel het meest competitieve VIP-programma in vergelijking met andere exchanges, waaronder Binance. Hiermee probeert ByBit grote traders die actief zijn op Binance te verleiden om over te stappen naar ByBit.

Bybit VIP-spot-handelskosten Spothandel verwijst naar het kopen en verkopen van cryptocurrencies tegen een vastgestelde prijs voor onmiddellijke afwikkeling. Dit omvat vaak real-time handel in specifieke paren zoals BTC-USDT of ETH-USDC. Hieronder vind je de spothandelskosten die van toepassing zijn op spothandel en spotmargehandel, afhankelijk van de respectieve 12VIP-niveaus met respectieve Maker en Taker fees:

 1. Non-VIP 0.1000% 0.1000%
 2. VIP 1 0.0400% 0.0600%
 3. VIP 2 0.0250% 0.0500%
 4. VIP 3 0.0200% 0.0450%
 5. VIP 4 0.0150% 0.0400%
 6. VIP 50.0125% 0.0350%
 7. Supreme VIP 0.0050% 0.0200%
 8. Pro 1 0.0150% 0.0400%
 9. Pro 2 0.0125% 0.0350%
 10. Pro 3 0.0100% 0.0300%
 11. Pro 4 0.0075% 0.0250%
 12. Pro 5 0.0050% 0.0200%

ByBit VIP-handelskosten voor futures en derivaten

Futures- en derivatenhandel betreft het kopen en verkopen van contracten die de toekomstige prijs van cryptocurrencies vertegenwoordigen. Voorbeelden van dergelijke contracten zijn USDT Perpetual-contracten en USDC Perpetual-contracten, die USDT en USDC als onderpand gebruiken en geen vervaldatum hebben. Er zijn ook Inverse Perpetual-contracten, die de gewenste cryptovaluta als onderpand gebruiken en geen vervaldatum hebben, evenals Inverse Futures-contracten die dezelfde aanpak volgen maar wel specifieke vervaldatums hebben. Hieronder vind je een overzicht van de VIP-handelskosten voor futures en derivatenhandel op ByBit:

 • VIP 1: Maker Fee 0.035%, Taker Fee 0.075%
 • VIP 2: Maker Fee 0.03%, Taker Fee 0.07%
 • VIP 3: Maker Fee 0.025%, Taker Fee 0.065%
 • VIP 4: Maker Fee 0.02%, Taker Fee 0.06%
 • VIP 5: Maker Fee 0.015%, Taker Fee 0.055%
 • VIP 6: Maker Fee 0.01%, Taker Fee 0.05%
 • VIP 7: Maker Fee 0.005%, Taker Fee 0.045%
 • VIP 8: Maker Fee 0.002%, Taker Fee 0.04%

Dit VIP-programma biedt handelaren de mogelijkheid om te profiteren van lagere handelskosten naarmate ze hogere VIP-niveaus bereiken, wat aantrekkelijk is voor actieve en grotere handelaren op het ByBit-platform.

Bybit Review - Veiligheid en Betrouwbaarheid

Bybit wordt erkend als een veilige en betrouwbare crypto-beurs om verschillende redenen:

1. Hoge uptime: Bybit geeft aan een exchange functionaliteit van 99,99% te hebben, wat betekent dat de exchange vrijwel altijd operationeel en toegankelijk is. Er zijn geen grote problemen bekend over de exchange, en het heeft goed gefunctioneerd, zelfs tijdens moeilijke marktomstandigheden zoals de berenmarkt en crashes op andere exchanges.

2. Proof of Reserves (PoR): Bybit heeft een "Proof of Reserves" (PoR), wat betekent dat ze volledige transparantie bieden met betrekking tot hun reserves. Deze reserves omvatten zowel fiatgeld als cryptovaluta. De PoR-gegevens van Bybit (van augustus 2023) laten zien dat ze aanzienlijke reserves hebben in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), en USD Coin (USDC).

3. Onafhankelijke audit door Nansen: Bybit heeft een officieel dashboard bij de onafhankelijke auditor "Nansen," een blockchain-analysebedrijf dat on-chain data verrijkt met informatie van miljoenen wallets. Dit biedt extra transparantie en vertrouwen voor gebruikers.

4. Trust Score op CoinGecko: Bybit heeft een uitstekende Trust Score van 10 op CoinGecko. Deze score evalueert de legitimiteit van het handelsvolume van een beurs en wordt berekend op basis van verschillende statistieken, waaronder liquiditeit, schaal van operaties, cyberbeveiliging en meer.

5. Erkenning en prijzen: In 2021 heeft Bybit de prijs "Most Trusted Trading Platform Europe" gewonnen van het International Business Magazine. Deze prijs onderstreept het vertrouwen van gebruikers en critici in het platform.

6. Beveiligingsmaatregelen: Bybit heeft uitgebreide beveiligingsmaatregelen genomen, waaronder drielaagse fondsen- en platformbeveiliging met gebruik van "cold wallets" voor het bewaren van fondsen, privacybescherming, gegevensversleuteling, real-time monitoring, en een "security-first" benadering bij de kern van het platform. Ze hebben ook een actief "bug bounty" programma om beveiligingslekken op te sporen.

7. Uitstekende CER-rating: Bybit heeft een AAA-rating voor de genomen veiligheidsmaatregelen, wat aangeeft dat ze hoog scoren op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid.

8. Geen exchange token: Bybit is een van de weinige exchanges die niet over een exchange token beschikt. Kijken we naar de beste exchanges in de Verenigde Staten zoals Kraken en Coinbase, dan beschikken deze niet over een exchange token. Dit kan namelijk als een ongereguleerde effect worden geclassificeerd. Dit kan de exchange in de problemen krijgen met de toezichthouders. Verder kan een exchange token worden misbruikt en ook aangevallen. Het is een kwetsbaarheid. Bybit heeft er gelukkig voor gekozen om geen eigen exchange token te lanceren voor het verkrijgen van extra kortingen, zoals dit bij Binance wel het geval is.

Al deze factoren dragen bij aan het vertrouwen van gebruikers in Bybit als een veilige en betrouwbare crypto-beurs.

Bybit Nederland?

Bybit heeft geen fysieke vestiging in Nederland, maar biedt wel Nederlandstalige ondersteuning en heeft een strategische samenwerking met SATOS B.V. Dankzij deze samenwerking is het voor Nederlandse gebruikers op dit moment mogelijk om euro's op hun ByBit-account te storten via iDEAL en SEPA. Het is belangrijk op te merken dat SATOS de iDEAL-transactie faciliteert en tevens het geld beheert. Door deze samenwerking kun je indirect cryptovaluta kopen met iDEAL. Ook biedt ByBit de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen via SEPA, dit gebeurt eveneens via SATOS B.V.

Natuurlijk kun je ook cryptovaluta naar je Bybit-account sturen en cryptovaluta opnemen naar een externe wallet of een andere Nederlandse exchange.

Het probleem is echter dat inwoners van Nederland vanaf maart 2024 geen toegang meer zullen hebben tot alle handelsopties: OTC trading, derivaten futures + options, copy trading & futures copy trading en de betaalkaart. Dit maakt Bybit meteen minder interessant voor de actieve handelaar die gebruik wil maken van hefbomen en derivaten. Inwoners in Nederland worden over het algemeen steeds meer geweerd op buitenlandse exchanges. Voor meer informatie: wat is het beste alternatief voor Bybit.

Conclusie Bybit Review

Sinds 2018 wordt er serieus gewerkt aan een professioneel handelsplatform voor de veeleisende crypto trader die over alle mogelijke trading opties wil beschikken. Vooral de crypto-derivatenhandel is groot en meet zich met die van Binance. Bybit is een beter alternatief dan Binance. Bybit is in feite de beste concurrent van Binance en is qua dienstverlening vergelijkbaar. Echter, Bybit beschikt niet over een exchange token. De meeste exchanges maken gebruik van een interne exchange token voor het verkrijgen van kortingen. Dit is een kwetsbaarheid. ByBit beschikt gelukkig niet over deze kwetsbaarheid en het ontwikkelingsteam heeft een veilig, betrouwbaar en zeer liquide handelsplatform opgezet. De samenwerking met SATOS B.V. is natuurlijk mooi meegenomen voor de Nederlandse professionele crypto trader. We kunnen onze lezers aanraden om de Bybit exchange eens te evalueren. Echter, wees er van bewust dat niet alle handelsopties beschikbaar zullen zijn. ByBit zal vooral voor de crypto-spothandel geschikt zijn. De handel in derivaten en hefbomen is vanaf 26 maart 2024 niet meer mogelijk op het platform.

Let wel op, het handelen in derivaten en hefbomen is uitermate risicovol. Doe eerst veel kennis op en richt je vooral op bitcoin. Vergaar veel kennis over deze activaklasse en leer voorzichtig te handelen met bitcoin in geval dit je doel is. Doe alles op basis van kennis en rustig aan om grote, onnodige verliezen te vermijden. In dit opzicht, is het voor de meeste handelaren voldoende om te handelen op het handelsplatform van Bitvavo.

Gerelateerde artikelen:

Bitvavo vs Bybit

Kucoin vs Bybit