Bitcoinbeurzen

Ben je op zoek naar goede bitcoinbeurzen?

Het vinden van een goede bitcoinbeurs is niet zo eenvoudig. Een bitcoinbeurs is in feite een zwakke schakel in het Bitcoin netwerk. Dit komt doordat ze meestal centraal zijn opgezet vanuit een bedrijf. Dit bedrijf moet over de nodige kennis beschikken met betrekking tot software ontwikkeling, server hosting, beveiliging, blockchain technologie, cryptovaluta, wallets en cryptografie. Deze kennis groeit niet aan een boom en een slechte bitcoinbeurs kan gemakkelijk gehackt worden.

nederlandse bitcoinbeurzen

Gelukkig is Nederland een ICT-land met vele innovatieve fintech bedrijven. Het is daarom voor Nederlanders niet nodig om ver over de grens te kijken voor het vinden van een goede bitcoinbeurs of een handelsbeurs voor cryptovaluta. Los van de dienstverlening is het dan ook zaak om te kijken naar de bedrijfsstructuur. Op basis van onderzoek valt dan vooral Bitvavo op.

De Bitvavo bitcoinbeurs in Amsterdam!

bitcoinbeursBitvavo is een Nederlandse Bitcoinbeurs die vele andere cryptovaluta ondersteund en wallet ondersteuning heeft voor haar klanten. De klantentegoeden worden netjes apart beheerd in een stichting. De bedrijfsopzet beschikt dus over een scheiding van belangen waarbij de klantentegoeden zijn afgeschermd van de directie van het beursbedrijf zelf. Bij een mogelijk faillissement zullen de klantentegoeden niet worden aangesproken. Dit wettelijk kader is ook belangrijk, ook in het geval van geschillen en een mogelijke rechtsgang tegen de directie van Bitvavo.  De directie zal ook voor een Nederlandse rechter moeten verschijnen.  Dit zijn geen onbelangrijke zaken. Wanneer we onze cryptovaluta inkopen en verhandelen op een bitcoinbeurs in het buitenland, nemen we ook in deze zin meer risico’s.  Daarom is het beter voor de doorsnee Nederlander om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen op een goede Nederlandse bitcoinbeurs zoals Bitvavo.

Wat zijn de beste Nederlandse bitcoinbeurzen?

Andere goede voorbeelden van Nederlandse Bitcoinbeurzen zijn de volgende:

 

  •  LiteBit is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin en vele verschillende altcoins  kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten en ondersteunende portemonnees.  Het is een echte Nederlandse cryptocoinbeurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met Bitcoin! Voor meer informatie: Litebit Review.
  • Bitrush is opgericht in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. Het maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins te kopen met iDEAL. Het gebruiksvriendelijke platform biedt bitcoins aan tegen concurrerende prijzen en de klanten ontvangen hun bitcoins vrijwel direct na de betaling. Voor meer informatie: Bitrush Review.
  • BTC Direct – is een uitstekende klantvriendelijke dienst waar je gemakkelijk met iDEAL Litecoins & Bitcoins & Ethereum kunt kopen en meteen kunt sturen naar jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken.
  • Bitonic –  is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin handelsplatform. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen.

 

Tip: open rekeningen bij zo veel mogelijk bitcoinbeurzen. Het is gratis! Vergelijk ze met elkaar en maak gebruik van de bitcoinbeurs die je het beste bevalt. Vervolgens, wil je beleggen in andere cryptovaluta, maak dan gebruik van een instant cryptocurrency exchange. De beste is Changelly.