Coinbase Review over de voor- en nadelen van Coinbase

10-04-2024

Coinbase review 2023. Hier volgt een uitgebreide artikel over het handelsplatform dat Coinbase heeft opgezet. We zullen vooral kijken naar de voor- en nadelen van Coinbase, onze eigen ervaringen met Coinbase en natuurlijk de trading opties. We zullen een antwoord bieden op de volgende vraag: waarom zou een crypto-handelaar een Coinbase rekening openen?

Samenvatting Coinbase Review: cryptocurrency exchange Coinbase is inmiddels de grootste beursgenoteerde crypto exchange wereldwijd. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en heeft altijd een “compliance first” policy gevolgd, waarbij zij zo strikt mogelijk wet- en regelgeving volgen. Coinbase heeft geen vestiging in Nederland, maar opereert vanuit Ierland, Coinbase Europa Ltd, om de Europese markt te betreden. De crypto exchange is in nauw contact met lokale wetgevers en is zo transparant mogelijk. Coinbase is de eerste internationale exchange die een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. Nederland is dan ook een zeer belangrijk land voor Coinbase. De exchange heeft een breed product- en dienst assortiment en Bitcoin en crypto kan makkelijk en snel met iDEAL worden gekocht. Coinbase biedt een handelsplek aan die het voor iedereen mogelijk maakt om snel, simpel en veilig Bitcoin en crypto te kunnen kopen. Coinbase is wel een duurdere exchange dan Bitvavo. Als het gaat om de euroliquiditeit van de bitcoinmarkt op respectieve beurzen, is er weinig verschil. Bitvavo kan als een goedkopere Nederlandse versie van Coinbase worden beschouwd vooral als het gaat om de euro-bitcoin handel. Voor de actieve cryptohandel in USDT is Coinbase niet echt de beste handelsbeurs met alle toeters en bellen. Voor de risicovolle cryptohandel is Bybit een alternatief voor Coinbase.

Introductie tot Coinbase

Coinbase is een van de veiligste crypto exchanges wereldwijd. De exchange biedt een breed assortiment aan voor het kopen, verkopen en beheren van Bitcoin en crypto. Coinbase richt zich vooral op de jongeren in vooral de Verenigde Staten en het Westen, die steeds meer door hebben dat het huidige financiële systeem niet in hun voordeel werkt. Hieronder in de nieuwe marketing video van Coinbase wordt dit mooi uitgelegd:

Coinbase Producten & Diensten

Bitcoin Kopen/verkopen op Coinbase

Alle producten en diensten van Coinbase zijn beschikbaar via app en web, op beide apparaten ziet het er zeer gelikt uit. De koop- en verkoopfunctie is een makkelijke dienst om met € crypto te kopen. Euro’s zijn eenvoudig te storten met iDEAL, bankoverschrijving of SEPA. De kosten, en spread, voor het kopen en verkopen van crypto worden per order berekend en aangegeven in een voorbeeldorder. Ook kan er periodiek crypto worden gekocht: dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Coinbase Advanced Trade

Bij advanced trade handel je op de professionele crypto exchange van Coinbase. Coinbase heeft een zeer hoog handelsvolume en een perfecte liquiditeit waardoor orders snel en efficiënt worden doorgevoerd. Er zijn ± 400 coins beschikbaar en je kunt handelen middels limiet, markt en stoplimiet orders. De kosten zijn vrij hoog: 0,60% taker, 0,40% maker, deze kosten gaan omlaag vanaf €10.000 handelsvolume.

Futures handel staat op de exchange wel weergegeven, maar is nog niet te gebruiken. Voor de futures handel kan een geïnteresseerde gebruiker beter het handelsplatform van ByBit testen. Voor meer informatie: ByBit review.

Coinbase Lenen & Verdienen (EARN)

Bij verdienen kunnen er verschillende (Polkadot, Cosmos, Cardano, USDC) gestaked (staking) worden tegen % beloningen, die variëren tussen de 2% - 9%. Bij “lenen” kunnen gebruikers tot maximaal 40% van hun Bitcoinwaarde lenen. Op dit moment neemt Coinbase echter geen nieuwe leningen meer aan, oude gebruikers kunnen er nog wel gebruik van maken.

Coinbase Card

Coinbase heeft een eigen Visa betaalkaart die zowel on- als offline gebruikt kan worden. Aanvragen kan makkelijk via app of web.

Coinbase voor Bedrijven

Voor bedrijven zijn er meerdere diensten, zoals: institutioneel, ontvangen van crypto-betalingen, API’s, derivaten en meer!

Coinbase wallet

Coinbase heeft een eigen (aparte) Web3 wallet die te gebruiken is voor het opslaan van NFT’s, crypto en dapps. Het is een “self custody” wallet waarbij jij de sleutels beheert. Coinbase Wallet kan verder ook gebruikt worden voor betalingen. Coinbase gebruikers kunnen nu geld versturen op alle platformen waar ze een link kunnen delen, inclusief berichtenapps zoals WhatsApp, iMessage, Telegram, en via populaire sociale media, e-mail en meer. Beide partijen hebben wel een Coinbase wallet nodig om de betaling te kunnen voltrekken. Hieronder kun je zien hoe de Coinbase wallet werkt bij betalingen:

De voor- en nadelen met Coinbase

De producten van Coinbase zijn echt helemaal top. De producten werken snel, zien er goed uit, de exchange heeft een zeer hoog handelsvolume en de liquiditeit op de exchange is diep. Dit maakt handelen, of simpelweg kopen en verkopen van crypto, super makkelijk en snel. Van de andere kant, de liquiditeit als het gaat om de handel van bitcoin in euro´s en vaak ook andere crypto´s is niet veel dieper dan de Nederlandse Bitvavo exchange. Laten de relatieve voor- en nadelen omtrent liquiditeit eens verder bespreken.

Vragen omtrent de liquiditeit in euro en USDT

Ben je als handelaar vooral geïnteresseerd in de euro bitcoin handel, dan is Bitvavo voldoende. Coinbase zou hier als een alternatief kunnen dienen, of je zou bij beide exchanges een rekening kunnen openen en altijd kunnen traden, vooral in het geval er bijvoorbeeld storingen optreden. Zoek je naar liquide cryptomarkten in USDT, dan kun je het beste Coinbase of Bitvavo gebruiken om voordelig euro´s om te zetten naar USDT en vervolgens deze te storten op een handelsrekening van Kucoin of ByBit. Voor meer informatie: Kucoin vs ByBit. Dit is trouwens een zeer risicovolle bezigheid, we raden onze lezers aan alleen te handelen in bitcoin.

Extra betalen voor beste veiligheid?

Bij Coinbase staan veiligheid, transparantie en compliance voorop. De maatregelen die Coinbase neemt, en het feit dat zij als eerste internationale exchange een registratie bij de DNB hebben, geeft een sterk gevoel van vertrouwen. Daarnaast worden fondsen gescheiden bewaard en zal jouw crypto, altijd jouw crypto blijven. Bovenstaande komt echter wel met een prijskaartje: Coinbase heeft namelijk altijd bekend gestaan als een van de duurdere crypto exchanges, en dat is (helaas) niet veranderd. Zodoende dien je als klant dan ook een afweging te maken: geef je een sterke voorkeur aan veiligheid en ga je voor de lange termijn? Dan is de Coinbase exchange een goede keus! Echter, het vreemde is dat Bitvavo dezelfde strategie volgt als Coinbase en over een gelijkwaardig veiligheidsniveau beschikt doordat Bitvavo o.a. gebruikt maakt van de Coinbase Institutional Crypto Custody dienstverlening ( : Coinbase staat voor veiligheid en stabiliteit.

Coinbase - solid as a Rock

Het verdient een herhaling. Coinbase is de oudste gereguleerde Amerikaanse crypto exchange met een ijzersterke reputatie. Deze reputatie is opgebouwd onder het bewind van de CEO en mede-oprichter Brian Armstrong. Onder zijn bewind is Coinbase is een *beursgenoteerde*gereguleerde exchange geworden. In 2023 werd het zelfs de bitcoin custodian van voorkeur van BlackRock voor de BlackRock Bitcoin ETF. Het zit allemaal wel goed met Coinbase. De exchange heeft niet veel nadelen, de nadelen hebben eerder te maken met de kosten en wellicht het productaanbod. Coinbase is niet open voor de crypto futures handel en margin trading. Voor een superieur, robuust handelsplatform voor de wilde cryptomarkten is Coinbase not the place to be. In dat geval zou je ByBit eens moeten testen.

Tot slot is de Customer Support in het Nederlands zowel via een live chat als telefonisch (werktijden) bereikbaar.

Coinbase Nederland?

Coinbase heeft haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten. In Europa opereert Coinbase via een dochteronderneming in Ierland: Coinbase Europe Ltd. Met deze entiteit heeft Coinbase een registratie ontvangen van DNB. Coinbase heeft geen vestiging in Nederland en is geen Nederlandse onderneming. Coinbase ondersteunt wel iDEAL.

Onze ervaringen met Coinbase

Onze ervaringen zijn positief! Coinbase is simpelweg een zeer goed en soepel crypto platform. Crypto is makkelijk, snel en veilig te kopen/ verkopen en het crypto platform maakt gebruik van populaire betaalmethodes zoals iDEAL en SEPA. Daarnaast werkt zowel de app als web waanzinnig snel en kun je heel makkelijk schakelen tussen de verschillende diensten en crypto markten. Coinbase kan net zoals Bitvavo last van storingen krijgen bij overbelasting van de servers die de handelsbeurs en -rekeningen ondersteunen. Tijdens volatiele markten, kunnen er enorme traffic spikes optreden wanneer iedereen probeert in te loggen en nieuwe orders te plaatsen.

Coinbase Review - Conclusie

Als jij een veilige crypto exchange, of all in one crypto platform, zoekt met diensten zoals staking, trading, makkelijk kopen en verkopen, wallets, NFT’s en meer: dan zit je bij Coinbase goed! Coinbase is een van de beste crypto exchanges in de wereld. Coinbase concurreert direct in Nederland met Bitvavo. Coinbase is in feite de belangrijkste concurrent van Bitvavo. Beide exchanges beschikken over een zeer liquide euromarkt voor bitcoin met zeer grote dagelijkse handelsvolumes. Als het gaat om veiligheid, beschikt Bitvavo over een gelijkwaardig veiligheidsniveau. Net zoals BlackRock, maakt ook Bitvavo gebruik van de Coinbase crypto-opslagfaciliteiten. Bitvavo heeft dit mooi voor elkaar gekregen, maar Bitvavo leunt hier uiteindelijk op de expertise van Coinbase. Bitvavo is een goedkoper en gelijkwaardig Coinbase alternatief.

Ben je een actieve handelaar, dan zou jij in feite bij beide exchanges een rekening kunnen openen. Het is verstandig om over twee verschillende goede handelsrekeningen te beschikken die je toegang biedt tot een liquide euromarkt voor bitcoin en betrouwbare banken. Verder natuurlijk ook omdat Coinbase over een mooie betaalkaart beschikt en dat we Nederlandse ondernemingen niet in de kou moeten laten staan ( ;

Zoek je naar een exchange waar je vrij kunt handelen in termijncontracten en de meest exotische shitcoins, dan kun je het beste ByBit eens evalueren. Het is maar wat je wilt, hoe het ook zij, Coinbase is een uitstekende exchange om eens te testen en onze beoordeling van deze exchange is uitstekend.

Gerelateerde, verdiepende artikelen:

Coinbase vs Bitvavo - welke beurs zal ik gebruiken?

Coinbase vs Bybit - welke beurs zal ik gebruiken?