Bitmex Review 2024, wat zijn de nadelen van Bitmex?

24-06-2024

Bitmex review 2024. De Bitmex crypto en derivaten exchange is een van de oudste cryptocurrency exchanges. De exchange biedt handel aan in derivaten, perpetuals, spot en meer!

Samenvatting: Bitmex is opgericht in 2014 door, onder andere, Bitcoin en crypto legende Arthur Hayes. Zo staat Arthur er om bekend nogal uitgelaten uitspraken te doen over de toekomstige prijs van Bitcoin; $1M maar liefst. Zoals gezegd is Bitmex al in 2014 opgericht en heeft het verschillende stormen en bearmarkten meegemaakt, echter staat de exchange nog stevig in z’n schoenen. Vandaag (22-03-24) staat Bitmex op nr. 11 als het gaat om de handel in derivaten. Bitmex leent zich zowel goed voor beginnende, ervaren en professionele crypto traders. Ook is het mogelijk om je als bedrijf te registreren. De Bitmex derivatives exchanges is prima te combineren met de Bitvavo spot exchange. Bitvavo voor het omwisselen van euro´s voor USDT, om deze vervolgens te storten op de Bitmex rekening voor de handel in crypto, bitcoin perpetuals. Bezoek hier Bitmex of lees hier onze Bitmex review.

Bitmex review, Producten & Diensten

Spot exchange. Spot trading op Bitmex is niet de beste ervaring gezien het lage handelsvolume. Daarnaast zijn er in spot modus enkel ± 15 tokens beschikbaar.

Futures exchange. Op de Bitmex exchange kun je handelen in futures. Je kunt hier handelen in zowel normale futures (met einddatum) als in perpetuals (zonder einddatum). De bekendste crypto die bij de futures verhandeld kan worden is Ethereum. Het volume is hier niet extreem hoog.

Perpetuals. Bij de perpetuals is het volume aanzienlijk hoger en kun je handelen in Ethereum, Solana, Doge, Ripple en meer! Voor zowel de futures als perpetuals geldt dat je hier een leverage van X100 kan gebruiken.

Convert. Bij deze dienst kun je makkelijk crypto tegen crypto verhandelen met één druk op de knop. Voordat je ‘convert’, kun je een quote (offerte) opvragen.

Buy crypto. De naam zegt het al: hier koop je makkelijk en snel Bitcoin en andere crypto met credit card, Bank Transfer, Google Pay & meer!

Guild. Deze dienst is wel heel uniek: je kan hier in groepen handelen en hiermee bespaar je kosten en verhoog je bijvoorbeeld je staking rewards door de grotere positie die je inneemt als groep, ipv als individu. Daarnaast kun je samen strategieën bespreken, heb je groepsvoordelen en meer!

Bitmex Review, Fees

De fees zien er als volgt uit:

Spot: maker (-0.025%) en taker (0.075%). Normaliter zijn de maker fees (0.020%)

Derivatives: Bij de derivatives is er een vip programma: B I T M E X. Iedereen begint op B en hierna zakken de fees:

  • maker (0.0200%) en taker (0.0750%) → voor contracten in $XBT
  • maker (-0.0150%) en taker (0.0750%) → voor contracten in $USDT
  • De fees nemen per vip level af. Check hier alle fees en voorwaarden.

Bitmex review, de voor- en nadelen van Bitmex

Net als vele andere exchanges is de interface en user experience van Bitmex gewoon top! De exchange is zowel via desktop als via de app (Apple Store, Google Play etc.) te gebruiken. Verifiëren is ook zo gedaan.

De security van Bitmex is (inmiddels) goed op orde: er wordt gebruikgemaakt van een hot- en cold wallet combinatie, multi signature, 2FA en alle andere minimale beveiligingseisen die je mag verwachten van een exchange van dit formaat.

Een ander voordeel van Bitmex is dat de exchange, en de overzichtelijkheid ervan (denk hierbij aan informatie als PNL, liquidation price, entry price, margin & meer), enorm doorontwikkeld is. Dit door de jarenlange ervaring van Bitmex. Dus voor ervaren en professionele traders is de exchange absoluut een aanrader, zeker voor de handel in crypto derivaten.

Nog een voordeel van Bitmex is het feit dat je je kan registreren als bedrijf, zoals zakelijke en professionele traders en beleggers.

Een nadeel van Bitmex is het feit dat het spot handelsvolume behoorlijk laag is en dit geldt helaas ook voor de ‘normale’ futures, niet voor de perpetuals. Bitmex is een prima plek voor de handel en afwikkeling van crypto perpetuals in USDT. Voor het voordelig van krijgen van USDT op een spot exchange zou Bitvavo kunnen worden gebruikt. Op de Bitvavo spotmarkt kun je voordelig euro´s storten en omwisselen voor USDT. Vervolgens kun je de aangekochte USDT storten op je Bitmex rekening om hier in perpetuals te handelen.

Conclusie & Ervaringen

Onze ervaringen op de Bitmex exchange zijn over het algemeen positief. De exchange bestaat sinds 2014 en heeft, zoals gezegd, behoorlijk wat meegemaakt: de exchange heeft in het verleden te maken gehad met een hack en een aanklacht vanuit de Amerikaanse overheid (daar is Bitmex overigens niet de enige in).

Echter, Bitmex is de op tien na grootste crypto exchange wereldwijd voor wat betreft de handel in derivaten en dat spreekt van veel vertrouwen uit de markt. En tot slot geldt, met betrekking tot de veiligheid, dat het gebruiken van een externe wallet raadzaam is.

Wij hebben nog geen ervaring met de customer support afdeling van Bitmex, het team is per mail en/ of chat bereikbaar.

Tot slot kunnen we concluderen dat Bitmex zich goed leent voor, voornamelijk, de handel in derivaten (perpetuals). Voor spot trading zijn er exchanges met hogere volumes/ diepere liquiditeit, zoals: Bybit, KuCoin, Deribit en meer. Een rekening bij de Bitmex derivatenbeurs kan prima worden gecombineerd met een Bitvavo rekening. Voor meer informatie:

Open hier een rekening bij Bitmex.