Anycoin Direct Review, is deze crypto exchange betrouwbaar?

24-06-2024

Anycoin Direct is een van Nederlands oudste crypto platformen. Het platform bestaat sinds 2013 en staat bekend om haar betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie.

Samenvatting: Anycoin Direct is in 2013 opgericht door een groep Nederlandse ondernemers in Veghel. Het bedrijf heeft vanaf het begin gefocust op klanttevredenheid, en met succes: Anycoin is namelijk een van de populairdere plekken om Bitcoin en crypto te kopen en verkopen. AnyCoin Direct heeft een top score op Trustpilot. Het is een klassieke en betrouwbare Nederlandse cryptobroker. In vergelijking met de concurrentie (Coinmerce, Finst) is het platform beperkter qua mogelijkheden. Actieve handelaren kunnen het beste naar Bitvavo stappen.

Anycoin Direct, een introductie

Anycoin heeft een betrouwbaar imago en staat bekend om haar toegankelijkheid. Het crypto platform is makkelijk te gebruiken en leent zich goed voor kleine en grote crypto handelaren; de limieten op het platform zijn namelijk behoorlijk hoog. Anycoin helpt haar klanten met elke stap in het proces. Anycoin biedt naast de website ook een makkelijke app aan.

Anycoin Direct heeft begin deze maand de fel begeerde licentie van de Duitse BaFin verkregen. De BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleisungaufsicht), ofwel de Duitse versie van De Nederlandsche bank, is de toezichthouder op de Duitse financiële markt. Het feit dat Anycoin deze registratie behaald heeft is zeer bijzonder en zal voor veel extra handelsvolume zorgen.

AnyCoin - Producten & Diensten


Makkelijk kopen en verkopen: Anycoin Direct is heel recht toe recht aan en richt zich volledig op gemak, snelheid en efficiëntie. Bitcoin en altcoins zijn dan ook met een klik op de knop te kopen en verkopen. Om crypto te kopen kun je gebruikmaken van:

 • iDEAL (€0,36)

 • Creditcard (€1,75)

 • SEPA (€1,-)

 • Bancontact (€1,61)

 • eps (€2,77)

 • Giropay (€2,77)

 • Sofort (€4,47)\

  • Kosten zijn gebaseerd op een aankoop van €100,- Bitcoin

Aankopen via de app worden naar je AnyCoin Direct “Vault” verstuurd. Via de app is het namelijk (nog) niet mogelijk om jouw Bitcoin en crypto direct naar een andere exchange of externe wallet te sturen. Via de website kan je Bitcoin en crypto wel versturen naar een externe wallet, de kosten zijn wel vrij hoog €4,19 “mining fee” op basis van een Bitcoin aankoop van €100,-. En uiteraard ook gewoon kosteloos naar je Vault.

AnyCoin Direct Review - aanbod van coins

Anycoin Direct biedt naast Bitcoin ruim 100+ altcoins. Deze altcoins worden door Anycoin geselecteerd op:

 • Technische aspecten (technologie, algoritme en netwerkstabiliteit)
 • Volumes (handelsvolumes)
 • Bruikbaarheid (real life use cases, toepasbaarheid)
 • Community (team en community achter de coin)

Anycoin Direct Review - Vault & Swap

Met de Vault van Anycoin Direct kun je al jouw crypto simpel, veilig en snel opslaan op 1 plek. Daarnaast kun je in de Vault ook al je crypto swappen en dit zonder blockchain fees te betalen!

Crypto vs. crypto kun je ook extern swappen op het Anycoin platform: je maakt een order aan (bijvoorbeeld Ethereum voor Bitcoin), nu wordt gevraagd om jouw ETH naar Anycoin te sturen en zodra dit is ontvangen wordt de swap gemaakt, je Bitcoin kun je ook direct door laten sturen naar een extern wallet adres.

Block explorer

Zodra je crypto verstuurd naar een andere exchange of externe wallet kun je makkelijk de transactie checken via de block explorer, deze is direct beschikbaar.

Anycoin Direct Review, de voor- en nadelen

De voordelen van Anycoin Direct hebben voornamelijk betrekking op haar betrouwbare en solide imago. Het crypto platform draait alweer ruim 10+ jaar mee in de industrie: een ervaren speler dus. Het crypto platform biedt rond de 110 verschillende coins aan die te kopen zijn middels verschillende opties, zoals iDEAL, Creditcard en meer.

Crypto kopen, verkopen, verzenden en opslaan op en via het platform is simpel, snel en efficiënt. Daarnaast leent het zich ook goed voor fiat off- en onramps.

Een nadeel van Anycoin is dat het qua kosten wat aan de hoge kant is: naast de transactiekosten (zoals iDEAL etc.) worden er per order ook kosten in rekening gebracht, zoals spreadkosten bijvoorbeeld. Deze kosten worden per order van tevoren aangegeven. Ook worden zogenaamde “service fee” kosten in rekening gebracht: per kooporder is dit €0,50 en per sell order is dit €1,-. Bij Bitcoin orders geldt dat er ± 1 - 1.15% aan service fee wordt gerekend en voor altcoins 1.6 - 3%

En als je het vergelijkt met Bitvavo krijg je vandaag de dag (20 januari) voor €100,- 0.00261620 BTC en bij Anycoin Direct 0.00259337 BTC.

AnyCoin Direct vergelijkingen

Hieronder zullen we kort een aantal vergelijkingen maken tussen Anycoin Direct en meerdere concurrenten op de Nederlandse markt. We zullen Anycoin Direct zowel vergelijken met crypto brokers, als met crypto exchanges.

Vergelijking Anycoin Direct vs Finst

Als we Anycoin Direct vergelijken met Finst, vallen een aantal dingen direct op: Finst heeft namelijk een zeer breed producten- en dienstenaanbod. De diensten van Finst variëren van een staking programma tot een dienst waarbij je automatisch (wekelijks, maandelijks) kunt investeren. Daarnaast biedt Finst ook cryptobundels aan waarmee je direct belegt in meerdere cryptocurrencies. De conclusie van de vergelijking tussen Finst en Anycoin Direct is dat Finst een uitgebreider platform heeft. Ook zijn de kosten en fees scherper van Finst. Voor meer informatie, lees onze Finst review.

Vergelijking Anycoin Direct vs Bitvavo

Een vergelijking tussen Anycoin Direct en Bitvavo ziet er als volgt uit: Bitvavo is vele malen uitgebreider en heeft naast de broker dienst ook een zeer liquide en uitgebreide exchange. Ook biedt Bitvavo een staking dienst en de optie om periodiek (wekelijks, maandelijks) en automatisch Bitcoin en crypto te kopen. De kosten en fees op het Bitvavo platform zijn overigens ook lager dan de kosten op het Anycoin Direct platform. Bitvavo leent zich tot slot beter voor ervaren en professionele crypto handelaren. Voor meer informatie: Bitvavo review.

Vergelijking Anycoin Direct vs Blox

Blox is dan wellicht een relatief nieuw (en ogenschijnlijk simpel) crypto platform, maar toch biedt Blox een hoop diensten aan. Deze diensten variëren van het storten van crypto (crypto storten is helaas niet mogelijk bij Anycoin Direct), staking en lending. Qua diensten is Blox vergeleken met Anycoin Direct dus toch een aantal stappen uitgebreider. Ook zijn de kosten bij Blox net iets lager en krijg je meer Bitcoin (op basis van een €100,- bestelling) bij Blox dan bij Anycoin Direct.

Vergelijking Anycoin Direct vs Coinmerce

Coinmerce is een uitgebreid platform, het platform biedt inmiddels een exchange aan die zich goed leent voor ervaren en professionele crypto handelaren. Het orderbook van de exchange ziet er qua volume en liquiditeit behoorlijk goed uit. Naast de exchange biedt Coinmerce ook een staking en EARN dienst aan. Coinmerce biedt rond de 300+ verschillende cryptocurrencies aan, Anycoin Direct rond de 100 cryptocurrencies. We kunnen concluderen dat Coinmerce in vergelijking met Anycoin Direct een stuk uitgebreider is. Daarnaast liggen de kosten en fees ook net iets lager dan bij Anycoin Direct. Voor meer informatie: lees onze Coinmerce Review.

Conclusie van de Anycoin Direct vergelijkingen

Door het ontbreken van een EARN/ staking programma, het ontbreken van de optie om crypto te kunnen storten en door de hogere kosten en fees moeten we concluderen dat Anycoin Direct in vergelijking met Finst, Bitvavo, Blox en Coinmerce iets minder goed scoort.

Wel is het belangrijk om te realiseren dat Anycoin Direct het oudste cryptoplatform (en sowieso één van de oudste in Nederland) van deze 4 is en dat Anycoin Direct er dus meer vlieguren op heeft zitten. Daarnaast scoort Anycoin Direct met haar 15K reviews bizar hoog op Trustpilot. Het feit dat Anycoin Direct de registratie bij de Duitse BaFin heeft binnen gesleept zegt dan ook alles over de reputatie en het imago van het crypto platform: solide, betrouwbaar en zeer ervaren!

Onze ervaringen met Anycoin Direct

Onze ervaringen met Anycoin direct zijn enkel positief. Al jaren gebruiken wij het platform voor snelle aankopen, verkopen en verzendingen en tot nu toe altijd probleemloos. En zowel de app als web werken goed en makkelijk.

Het feit dat Anycoin Direct de licentie bij het Duiste BaFin heeft bemachtigd bevestigt alles omtrent de betrouwbaarheid en transparantie van het platform: elk crypto platform, zowel in Nederland, Europa als in de Verenigde Staten, probeert deze licentie binnen te slepen. En het ‘kleine’ Anycoin uit Veghel is een van de eerste die de licentie binnen sleept!

Tot slot: Anycoin Direct scoort bizar hoog op Trustpilot met een dikke 4.5 (uit 5) met bijna 15.000 klantreviews!

De Customer Support van Anycoin Direct is per live chat, telefoon en mail goed bereikbaar.

Conclusie van deze AnyCoin Direct Review

Anycoin Direct is een fijn platform om snel, simpel en efficiënt crypto te kopen. Een nadeel is dat het qua kosten aan de hoge kant is en het weinig verschillende producten heeft; een staking (EARN) programma ontbreekt. Het voordeel van het platform is haar betrouwbaarheid, transparantie en snelheid, en dat is veel waard. Het is een ervaren rot in Nederland en als je zoekt naar een betrouwbare broker, ben je bij Anycoin Direct op het juiste adres.

Anycoin is voor beginnende en ervaren crypto handelaren een goed platform. Voor daytraders raden wij platformen als Bitvavo, Coinbase Bybit en KuCoin aan.

Gerelateerde artikelen: