Deribit review, wat zijn de voor- en nadelen van de Deribit exchange

20-03-2024

Deribit review 2024. De zeer liquide Deribit exchange is een uitermate geschikt platform om te handelen in options, perpetuals, futures en spot! Lees hier onze Deribit review.

Samenvatting: Deribit is wereldwijd een van de bekendste crypto exchanges en staat voornamelijk bekend om de handel in crypto derivaten. Deribit is op dit moment (20-03-24) de op vier na grootste crypto exchange wereldwijd in de crypto derivaten handel! Zelfs groter dan Kraken en KuCoin. Deribit is een vertrouwde plek voor de veeleisende bitcoin futures en options handelaar. Deribit is een uitstekend alternatief voor de derivatenhandel op Bybit of Binance. Een Deribit rekening kan het beste in combinatie met een Bitvavo rekening worden gebruikt. Bitvavo voor de voordelige EUR-USDT spotmarkt om vervolgens de USDT te storten op de Deribit rekening voor de USDT-BTC futures handel. Voor meer informatie: bezoek Deribit.

Introductie tot Deribit

Deribit is van origine een Nederlands bedrijf. De cryptocurrency exchange werd in 2016 opgericht door de gebroeders Jansen. Deribit draaide in 2020 zelfs het overgrote deel aan crypto derivaten wereldwijd en heeft datzelfde jaar besloten om het platform naar Panama te verhuizen, dit vanwege toenemende regel- en wetgeving.

Deribit is een van de oudere crypto (derivaten) exchanges wereldwijd met enorm veel ervaring. Deribit geeft op haar eigen website aan ± 90% aandeel te hebben in de BTC en ETH options wereldwijd.

Deribit Review - Producten & Diensten

Spot: Met de Spot trading dienst kun je makkelijk en snel Bitcoin, Ethereum, Solana, Ripple en Polygon traden tegen USDC, USDT en BTC. De Spot dienst is volgens Deribit met “zero fees”.

Futures & Futures Spreads: Op de Deribit exchange kun je ook handelen in futures. Dit zijn zowel ‘normale’ futures als perpetual futures; zonder einddatum. BTC, ETH, DOGE, XRP, AVAX en meer cryptocurrencies zijn hiervoor beschikbaar. Op Deribit kun je zowel in BTC als in ETH futures spreads handelen. In de ticker van de future staat eveneens de einddatum aangegeven. Voorbeeld → “BTC-22MAR24”. Voor beide geldt dat je een leverage van max 50X kunt gebruiken. De ordertypes variëren van market, market limit, stop limit, take limit & meer.

Options: Het aanbod van te traden options op Deribit is bizar hoog. Je kunt hier handelen in BTC, ETH, Polygon (USDC), Solana (USDC) en Ripple (USDC). En tot slot kun je ook BTC en ETH combos gebruiken.

Strategy: Bij de ‘strategy’ trading van Deribit kun je gebruik maken van de futures spreads, combo books en block trades.

Learn: Deribit heeft een uitgebreide ‘learn’ sector waar je het laatste nieuws kunt lezen, de economische kalender kan bekijken, market research reports kunt inzien en meer. Tot slot kun je ook cursussen volgen en leren over de tradingtools die Deribit aanbiedt, zoals de Option Wizzard, Deribit Metrics, Position Builder en Discovery & Calculator.

Deribit Review, de Fees

De fees zien er als volgt uit:

  • BTC en ETH weekly futures: maker (-0.01%) en taker (0.05%)
  • BTC en ETH futures & perpetual: (0.00%) en taker (0.05%)
    Check hier alle fees (plus toelichtingen)

Deribit Review, de voor- en nadelen van Deribit

De Deribit exchange is qua user experience en user interface echt next level! De exchange is zowel via de app (App store, Google Play) als op de desktop beschikbaar en op beide ziet het er waanzinnig uit, werkt het snel en is het overzichtelijk. Daarnaast kun je veel verschillende tradingtools gebruiken zoals de “option wizzard” waarin jij jouw strategie (ROI) kunt uitrekenen. Hier vind je alle trading tools.

Het volume en de liquiditeit van zowel de spot, futures als options trading is toereikend en is geschikt voor ervaren en professionele handelaren en instituties.

Deribit heeft ook genoeg relevante informatie over haar proof of reserves, indexes, funding rates, markt- en options data, een insurance fund en meer. Daarnaast kun je makkelijk al je eigen tradingdata inzien en downloaden.

Het feit dat je naast de futures en options ook in spot kunt handelen, is handig voor jou als crypto handelaar als je even geen ‘actieve positie’ wilt innemen.

Het coin aanbod van Deribit is niet extreem hoog, maar het is hierdoor wel wat overzichtelijker. Voor BTC, ETH, ETHPoW, MATIC, SOL, USDC, USDT en XRP heeft Deribit de bijbehorende wallets die te gebruiken zijn voor opnames, stortingen en om mee te hodlen.

Cryptocurrencies kopen doe je makkelijk met: Credit card, Apple Pay, SEPA, Banxa en meer.

Een nadeel van Deribit is dat de exchange (kantoor) zich bevindt in Panama (Centraal Amerika).

Deribit Review - is Deribit veilig?

De beveiliging van Deribit is zoals je het mag verwachten: meerlaags en voldoet aan de standaardeisen. Daarnaast is de customer support afdeling per mail goed te bereiken en 24/7 bereikbaar via Telegram.

De custody van de tegoeden wordt onder andere door industrieleiders als Copper en Fireblocks gedaan. Dit gebeurt door een combinatie van ‘hot’ en ‘cold’ storage.

Deribit heeft een goede Trustscore op Coingecko en op Trustpilot.

Deribit Review - hoe zou ik de exchange gebruiken?

Aangezien Deribit in Panama is gevestigd, kan dit problemen opleveren wanneer je geld gaat storten vanuit je bankrekening naar de Deribit rekening. Het beste is om je Deribit rekening te voorzien van USDC of USDT stablecoin, aangezien de handelsvolumes hier het belangrijkste zijn. Deze kun je het beste kopen op een gereguleerde spot exchange in Nederland, in het bijzonder Bitvavo of Coinmerce. Je gebruikt dan Bitvavo om op een goedkope en makkelijke manier euro´s om te wisselen voor USDT. Vervolgens stort je USDT naar je Deribit rekening om daar te kunnen handelen in derivaten. Voor meer informatie: Bitvavo review.

Deribit Review - Conclusie & Ervaringen

De Deribit exchange is een uitermate professioneel platform dat zich goed leent voor beginnende en ervaren cryptocurrency traders. Het platform specialiseert zich in de derivaten (derivatives) handel maar biedt ook een prima aanbod aan van coins die in spot trade modus te verhandelen zijn.

Het platform bestaat sinds 2016 en heeft dan ook veel bear markets en industrie-schokken overleefd, dit zie je terug in de professionaliteit van het platform en het vertrouwen dat de markt in de exchange heeft; Deribit staat namelijk niet voor niets al jaren in de top 10 exchanges met het hoogste (derivaten) handelsvolume.

De exchange is zeer overzichtelijk en zowel via de app als via de desktop is de exchange uitermate ‘recht toe, recht aan’ en vind je zodoende makkelijk je weg. Onze ervaringen hier zijn louter positief.

Crypto traders die op zoek zijn naar options, futures en/ of spot trading zitten bij Deribit goed! Deribit is ook een prima alternatief voor Nederlandse traders die niet meer bedient worden op Binance of ByBit. Voor meer informatie: bezoek Deribit.