Hoe kan ik overstappen van Binance naar Coinmerce?

06-07-2023

Vertrek Binance uit Nederland nu echt dichtbij! Overstappen naar Coinmerce mogelijk. Het is bijna zo ver: per 17 juli vertrekt Binance (voorlopig?) uit Nederland. Binance heeft de benodigde registratie bij de DNB niet verkregen en als gevolg hiervan moeten zij dus vertrekken. Om in Nederland officieel (legaal) cryptodiensten te mogen aanbieden, is een registratie in het register van de DNB een vereiste.

Snel overstappen van Binance naar Coinmerce

Vanwege het vertrek is Binance een samenwerking aangegaan met Coinmerce. Klanten van Binance kunnen nu dus overstappen naar het Nederlandse platform Coinmerce. Het platform bestaat alweer sinds 2018 en richt zich voornamelijk op veiligheid en gemak, en dat hebben ze met succes gedaan de afgelopen jaren.

Nu heeft Coinmerce dus een samenwerking met ‘s werelds grootste crypto exchange Binance en heeft Coinmerce de ambitie om het grootste cryptoplatform van Nederland te worden! Met deze samenwerking ziet het ernaar uit dat ze een stap in de goede richting hebben gezet; het zou hier namelijk gaan om een overstap van honderdduizenden potentiële klanten vanuit Binance!

Hoe kan ik van Binance overstappen naar Coinmerce?

Binance heeft haar klanten vanmorgen gemaild met een stappenplan om over te stappen naar Coinmerce. Tip: check altijd goed de afzender van dit soort mails! Phishers zijn hier namelijk ook van op de hoogte en maken gebruik van deze kans om toegang tot jouw funds te krijgen.

Coinmerce heeft tevens aangegeven deze transitie, van Binance naar Coinmerce dus, een hoge urgentie te geven. Daarnaast heeft Coinmerce ook aangegeven dat dit een gecontroleerde transitie van fondsen is; transacties (lees: grote transacties) zullen hoogstwaarschijnlijk kritisch bekeken worden met oog op fraude/ criminaliteit etc. Check deze pagina voor meer informatie over het Coinmerce platform: Coinmerce Review

Veel cryptonieuws uit Nederland

Als kikkerlandje mogen we best trots zijn als het gaat om onze crypto adoptie, interesse en regulering. Wel is het zo dat het vertrek van Binance wellicht niet ‘leuk’ is, maar het geeft wel een goed signaal af; namelijk dat wanneer je als exchange je zaakjes niet op orde hebt, je de spullen kunt pakken. De DNB doet dit uiteindelijk om de consument te beschermen.

Bitvavo heeft eerder aangekondigd om een overstapservice aan te bieden aan Nederlandse Binance gebruikers. Bitvavo heeft een goede supportafdeling die Binance klanten zal helpen met het overzetten van de digitale activa. Verder heeft Bitvavo een aantrekkelijke promotie lopen. Bitvavo is een beter alternatief voor Binance dan Coinmerce. Voor meer informatie: overstappen van Binance naar Bitvavo.

Ander Nederlands crypto nieuws is dat SATOS en ByBit recentelijk een vorm van een ‘partnership’ hebben aangekondigd. Het is namelijk mogelijk om via SATOS gebruik te maken van de spot diensten van ByBit. Hoe zit dat precies? Door geld (in de financiële wereld beter bekend als ‘fiat’) te storten op je SATOS account, kun je gebruikmaken van de spot diensten van ByBit. Jouw geld blijft onder beheer van SATOS en zodoende is SATOS de partij die de ‘custody’ (het beheer van jouw geld) verzorgt. Ook verzorgt SATOS de daadwerkelijke “fiat to crypto” transactie. Jouw geld blijft dus in volledig Nederlandse ‘handen’. Een lang verhaal kort: door deze samenwerking kun jij makkelijker gebruik maken van het ByBit platform.

Tot slot; LiteBit heeft in mei van dit jaar aangekondigd het bedrijf volledig op te schorten en daarmee verdwijnen zij volledig te bestaan. Recentelijk is via een mail aan haar klanten aangegeven dat het platform per 14 augustus niet meer beschikbaar zal zijn. Als reden voor de opschorting van het platform heeft LiteBit aangegeven dat de investeringskosten te hoog werden en het ook te maken had met oneerlijke internationale concurrentie. Jammer; LiteBit is (was) namelijk één van de allereerste cryptoplatformen in Nederland. Het is een tijd van komen en gaan in Bitcoin en cryptoland. Litebit heeft een samenwerking met Bitvavo om van rekening over te stappen. Voor meer informatie: overstappen van Litebit naar Bitvavo.