BITCOINS KOPEN

Waarom zou ik Bitcoin kopen?

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid heeft een burger of individu de mogelijkheid gehad om financieel soeverein te worden.

Geldcreatie en geld was altijd een privilege van een muntheer of later de bank en centrale bank. Bitcoin is een onvervreemdbaar roerend monetair goed voor het internet tijdperk dat niet alleen de macht van geld decentraliseert en emancipeert, maar bovendien ook nog eens vrij, open en transparant maakt zonder censuur. 

Bitcoin kopen waarom

Deze eigenschappen zijn bijzonder, maar de technologische grondvesten zijn des te meer. Bitcoin is de belangrijkste technologische innovatie sinds het internet en de belangrijkste monetaire uitvinding sinds de gouden standaard.

Bitcoin is het internet van basisgeld ontwikkeld als een alternatief voor centraal bankieren op basis van de principes van solide geld en goud (sound money). Als digitaal solide basisgeld is het absoluut schaars en is Bitcoin schaarser dan goud. Er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins worden gedolven door de bitcoin miners. Door de verzamelde netwerkeffecten is het bijna onmogelijk geworden om de voorgeprogrammeerde monetaire politiek van toenemende digitale schaarste te veranderen of de basisgeldhoeveelheid te veranderen .

Bitcoin is gebouwd en ontwikkeld om als een decentraal, inclusief en objectief monetair netwerk te dienen waarbij de bitcoins als basisgeld en de rekeneenheid van relatieve schaarste kunnen dienen voor de waardebepalingen in een hervormd globaal monetair systeem voor welvaart-opbouw in plaats van schuldenopbouw.

Waar kan ik het beste bitcoins kopen?

waar bitcoin kopen

Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Nederlanders hebben genoeg keuze. Het is natuurlijk altijd goed oppassen. Over het algemeen kan ik Nederlanders aanraden om bitcoin aan te schaffen op een Nederlandse bitcoinbeurs met iDEAL. Een goede Nederlandse bitcoinbeurs, zoals Bitvavo, heeft klantenondersteuning, wallet ondersteuning en ook een kantoor waar je naar toe kunt stappen. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met Bitcoin, zou ik eerst beginnen om wat bitcoins te kopen op een Nederlandse beurs. Ik heb hier over een artikel geschreven:

Bovendien, wil ik even er op wijzen dat je ook alles moet leren over de werking van een veilige bitcoin wallet. Zeker wanneer je van plan bent om veel bitcoins te kopen. Wanneer je eerst gebruik maakt van Bitvavo, is het nog niet nodig om hierover zorgen te maken. Niettemin, wil je beschikken over je eigen Bitcoin wallet en je beschikt nog niet over bitcoin wallet, dan moet je eerst het volgende artikel lezen:

Vervolgens kun je een Bitcoinbeurs opzoeken die het beste bij je past:

  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL en sturen naar je beveiligde beheerde bitcoin wallet zonder rompslomp? Maak dan gebruik van de Nederlandse dienstverlening van Bitvavo of Litebit.
  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL, maar je bitcoins ook onmiddellijk kunnen omzetten naar andere valuta’s, goud en cryptogeld? Maak dan gebruik van Bitcoin Meester of Bitpanda.
  • Wil je vooral met bitcoins handelen en speculeren in valutaparen zoals de euro en andere cryptomuntjes op een grote internationale bitcoinbeurs? Maak dan gebruik van Kraken.
  • Wil je via de beleggersrekening bitcoin kopen, dan zijn er een aantal interessante Bitcoin ETN’s en ETPs’ beschikbaar. Hier valt vooral de BTCE (DE000A27Z304) op die op de Duitse Xetra-beurs verhandelbaar is. 
  • Een bijzonder origineel alternatief is het aandeel van MicroStrategy. MicroStrategy heeft haar gele cashpositie in dollars ($410) omgezet naar Bitcoin. Dat is meer dan een derde van haar marktkapitalisatie.  

Op zoek naar meer verdiepende artikels over de Bitcoin? Inderdaad, bezint eert ge begint met het kopen van bitcoins. Raadpleeg de Bitcoin Dossiers van Market Update. Bekijk een aantal documentaires en leer alles over het beveiligen van Bitcoin.