Waarom zou ik bitcoin kopen en waar zal ik dit doen?

26-02-2017

Waarom zou ik bitcoin kopen?

In dit artikel gaan we dieper in op de volgende vragen: 1. Waar kan ik het beste bitcoin kopen? 2. Belangrijk nog, waarom zou ik bitcoin kopen?

Samenvatting: bitcoin kopen op een veilige exchange is een noodzakelijke extra ongevallenverzekering tegen de globale monetaire en fiscale onverantwoordelijkheid van centrale banken en overheden om een onhoudbaar fragiel schuldensysteem in stand te houden. Ze trachten een onvermijdelijke nieuwe globale schuldencrisis en nieuwe monetaire reset te vermijden. Bitcoin is te beschouwen als een kredietverzuimverzekering tegen de onvermijdelijke teloorgang van fiat-valuta en de dollar als wereldreservemunt. Goedkoop en veilig bitcoin kopen (BTC) met iDEAL op de Bitvavo exchange in Amsterdam is in deze context een verstandige belegging waarbij de individuele financiële soevereiniteit wordt verzekerd en totale geldontwaarding wordt vermeden.

Introductie tot bitcoin als een belegging...

Bitcoins kopen lijkt als we de dagelijkse koers aanschouwen iets voor gokkers en daghandelaren. Wanneer we wat dieper graven en vragen gaan stellen, komen we al snel uit bij het feit dat bitcoin iets uniek in onze monetaire geschiedenis representeert. Hoezo?

Kijk, nog nooit in de geschiedenis van de mensheid heeft een burger of individu de mogelijkheid gehad om financieel soeverein te worden. Geldcreatie en geld was altijd een privilege van een muntheer of later de bank en centrale bank. Bitcoin is een onvervreemdbaar roerend monetair goed voor het internet tijdperk dat niet alleen de macht van geld decentraliseert en emancipeert, maar bovendien ook nog eens vrij, open en transparant maakt zonder censuur.

Bitcoin kopen waarom

Bitcoin kopen als een alternatief voor goud?

Deze eigenschappen zijn bijzonder, maar de technologische grondvesten zijn des te meer. Bitcoin is de belangrijkste technologische innovatie sinds het internet en de belangrijkste monetaire uitvinding sinds de gouden standaard.

Bitcoin is als het internet van basisgeld ontwikkeld als een alternatief voor centraal bankieren op basis van de principes van solide geld en goud (sound money). Als digitaal solide basisgeld is het absoluut schaars en is Bitcoin schaarser dan goud. Er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins worden gedolven door de bitcoin miners. Door de verzamelde netwerkeffecten is het bijna onmogelijk geworden om de voorgeprogrammeerde monetaire politiek van toenemende digitale schaarste te veranderen of de basisgeldhoeveelheid te veranderen.

Bitcoin is gebouwd en ontwikkeld om als een decentraal, inclusief en objectief monetair netwerk te dienen waarbij de bitcoins als basisgeld en de rekeneenheid van relatieve schaarste kunnen dienen voor de waardebepalingen in een hervormd globaal monetair systeem voor welvaart-opbouw in plaats van schuldenopbouw en kapitaaldestructie door toenemende inflatie.

Waarom zou ik bitcoin kopen in het licht van de schuldenproblematiek?

waarom bitcoin kopen

De schuldenopbouw is exponentieel aan toenemen en is onhoudbaar aangezien deze vele malen sneller groeit dan de economische groei. Voor elke $4 schuld wordt er $1 aan economische output voortgebracht. De Amerikaanse dollar is de ongedekte wereldreservevaluta, kampt met het Triffen-dilemma en zit vast in een eurodollar systeem waardoor er wereldwijd een dollartekort heerst. Dit zorgt er ook voor dat de dollar ten aanzien van andere valuta relatief steeds sterker zal worden hetgeen een negatieve impact heeft op de respectieve economieën. Het is namelijk zo dat heel veel schuld in het buitenland in dollars uit staat. Deze schulden worden steeds moeilijker af te lossen en belasten de economie. Hieronder is een uitstekend gesprek over het wereldwijde dollartekort tussen Jeffrey Snider, Luke Gromen en Erik Townsend van MacroVoices:

De Federal Reserve, ondanks de tijdelijke interludes, heeft eigenlijk maar een optie om het systeem bij elkaar te houden en dat is door het systeem van liquiditeit te blijven voorzien door allerlei kwantitatieve verruimingsprogramma's met exotische namen.

Deze monetaire politiek zal in het licht van een onhoudbare schuldenlast uiteindelijk de stuurrente verder naar negatieve nummers duwen waardoor een opgebouwde vermogen wordt vernietigd door niet alleen inflatie, maar ook strafrente. Uiteindelijk zal steeds meer liquiditeit de reguliere economie bereiken en tot steeds meer inflatie leiden. Inflatierisico's zullen steeds groter worden waardoor er steeds meer gezocht zal worden naar veilige havens voor spaargeld. De koopkracht van elke valuta zal steeds minder worden. Steeds meer kapitaal zal vluchten uit eerst vooral zwakke valuta naar dollars, goud, maar ook bitcoin als een alternatieve betrouwbare monetaire infrastructuur.

waarom bitcoin kopen

Wereldreservevaluta's hebben allemaal een vervaldatum. Het eurodollar systeem in combinatie met ondraagbare schulden zal uiteindelijk ook het einde van de dollar als wereldreservemunt inhouden. In het licht van dit vooruitzicht wordt Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse met nieuwe ogen bekeken en geadopteerd. Waarom kopen beleggers Bitcoin in het licht van deze problematiek? Bitcoin is een noodzakelijke extra ongevalsverzekering tegen de globale monetaire en fiscale onverantwoordelijkheid van centrale banken en overheden om een onhoudbaar fragiel schuldensysteem in stand te houden. Ze trachten een onvermijdelijke nieuwe globale schuldencrisis en nieuwe monetaire reset te vermijden. Bitcoin kopen (BTC) op de Bitvavo exchange in Amsterdam is in deze context een verstandige belegging waarbij de individuele financiële soevereiniteit wordt verzekerd en totale geldontwaarding door negatieve rente en uiteindelijk hyperinflatie wordt vermeden. Men kan verder zeggen dat bitcoin de ultieme kredietverzuimswapverzekering is op het huidige fiat-geldstelsel.

Waar kan ik het beste bitcoins kopen?

Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Nederlanders hebben genoeg keuze. Het is natuurlijk altijd goed oppassen. Over het algemeen kan ik Nederlanders aanraden om bitcoin met iDEAL te kopen op een betrouwbare Nederlands beurs met een DNB-registratie.

Een uitstekende Nederlandse bitcoinbeurs met de beste liquiditeit en koers is Bitvavo Bitvavo beschikt verder over een account garantie, een verzekering, klantenondersteuning en ook een kantoor waar je naar toe kunt stappen. Bovendien beschikt Bitvavo over staking dienst. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met Bitcoin, zou ik eerst beginnen om wat bitcoins te kopen op deze Nederlandse beurs.

Bovendien, wil ik even er op wijzen dat je ook alles moet leren over de werking van een veilige bitcoin wallet. Zeker wanneer je van plan bent om veel bitcoins te kopen. Wanneer je eerst gebruik maakt van Bitvavo, is het nog niet nodig om hierover zorgen te maken. Niettemin, wil je beschikken over je eigen Bitcoin wallet en je beschikt nog niet over bitcoin wallet, dan moet je eerst het volgende artikel lezen: beste bitcoin wallet. Daarnaast is het niet nodig om 1 Bitcoin te kopen. Bitcoin is deelbaar in Sats of Satoshi´s. Wanneer je 1 BTC koopt, koop je eigenlijk 100 miljoen sats van 1 Bitcoin. Voor meer informatie: Sats of Satoshi´s kopen.

Vervolgens kun je wellicht ook bitcoins kopen bij andere partijen? Laten we eens wat andere opties bespreken waar je bitcoin kunt kopen:

  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL en sturen naar je beveiligde beheerde bitcoin wallet zonder rompslomp? Maak dan gebruik van de Nederlandse dienstverlening van Bitvavo. Een goed alternatief voor Bitvavo in Nederland is de Finst exchange. Een echte goede Nederlandse pure bitcoin broker is Bitonic.
  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL, maar je bitcoins ook onmiddellijk kunnen omzetten naar andere valuta's, goud en cryptogeld? Maak dan gebruik van Bitcoin Meester of Bitpanda.
  • Wil je vooral met bitcoins handelen en speculeren in valutaparen zoals de euro en andere cryptomuntjes op een grote internationale bitcoinbeurs? Maak dan gebruik van Bybit, Kraken of Binance. Een ander populair alternatief is Kucoin. De bekendste Amerikaanse exchange met een registratie in Nederland is Coinbase.
  • Voordelig bitcoin kopen en gebruiken als onderpand voor een lening in euro´s kun je het beste doen op Nexo. Voor meer informatie: Nexo Review.
  • Sinds Juli 2022 is er een bitcoin spot ETF beschikbaar op de AEX. Het is de Jacobi Bitcoin ETF die staat genoteerd op het volgende ISIN nummer: GG00BMTPK874. De ticker van deze bitcoin ETF is BCOIN.
  • Wil je via de beleggersrekening bitcoin kopen, dan zijn er een aantal interessante Bitcoin ETN's en ETPs' beschikbaar. Hier valt vooral de BTCE (ISIN: DE000A27Z304) op die op de Duitse Xetra-beurs verhandelbaar is.  Verder is er ook een Bitcoin ETF beschikbaar op de aandelenbeurs van Gibraltar. Het is de eerste Bitcoin ETF die voor Europese institutionele beleggers beschikbaar is. Deze Exchange Traded Fund is uitgegeven door de Canadese vermogensbeheerder 3iQ en staat bekend als The Bitcoin Fund met ISIN nummer CA09175G1046.
  • Een bijzonder origineel alternatief is het aandeel van MicroStrategy. MicroStrategy heeft haar gele cashpositie in dollars ($410) omgezet naar Bitcoin. Dat is meer dan een derde van haar marktkapitalisatie.  Het aandeel van MicroStrategy (MRST) kan als een verkapte ETF worden beschouwd en kan door iedereen met een beleggingsrekening worden gekocht.

Ik heb hier verder een artikel geschreven over de beschikbare diensten en reviews waar je ook Bitcoins kunt kopen:

Op zoek naar meer verdiepende artikels over de Bitcoin? Inderdaad, bezint eert ge begint met het kopen van bitcoins. Raadpleeg de Bitcoin Artikelen op Beste Bank. Bekijk een aantal documentaires en leer alles over het beveiligen van Bitcoin.

waarom bitcoin kopen