Bitonic Review over de nadelen van deze Klassieke Nederlandse Bitcoin Broker

24-06-2024

Dit is een beknopte Nederlandse Bitonic Review van Bitcoin Gids. Bitonic is Nederland’s eerste Bitcoin only makelaarsplatform. De dienst bestaat sinds 2012 en is een pionier op Bitcoin gebied. Bitonic biedt meerdere Bitcoin diensten aan.

Samenvatting: in 2012 lanceren drie founders het Bitonic platform in Nederland. Met dit platform willen ze Bitcoin toegankelijk maken voor iedereen. Bitcoin moet snel, veilig en gemakkelijk gekocht kunnen worden. Het platform wordt een succes en inmiddels zijn er ruim 50 man in dienst. Bitonic is Nederlands bekendste en populairste “Bitcoin only” platform. Bitonic was het eerste platform dat in Nederland iDEAL betalingen mogelijk maakte. Bij Bitonic koop je Bitcoin om het vervolgens naar een externe wallet te sturen. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere diensten: koop/ verkoop, exchange, Bits, OTC en zakelijk. Bitonic is voor de echte Bitcoiner hèt platform in Nederland om Bitcoin te kopen, verkopen of om er af en toe mee te traden. Echter, voor de actieve dagelijkse handel is Bitvavo een meer liquide en goedkopere exchange voor de bitcoin spothandel. Voor de risicovolle termijncontracten en hefbomen e.d. kun je het beste eens Bybit testen.

Bitonic Review - Producten & Diensten

De koop- en verkoopdienst van Bitonic is recht door zee: je koopt of verkoopt hier Bitcoin met een paar klikken. Betalen kan met iDEAL of Bancontact. Om je Bitcoin vervolgens te ontvangen dien je een extern wallet adres, of een BTC exchange adres, te hebben. Hier stuur je jouw Bitcoin naartoe en that’s it! Verkopen is net zo makkelijk. Bitonic verkoopt Bitcoin vanuit hun eigen voorraad en geeft jou zodoende de beste en meest transparante prijs: de fee is al verwerkt in de prijs.

Om Bitcoin te kopen heb je een geverifieerd account nodig. De verificatie kun je makkelijk doen met de Bitonic applicatie; die is hier speciaal voor gemaakt en je vindt deze in de app store.

Handelen vanuit de Bitonic-omgeving

Om Bitonic toegankelijker te maken, biedt Bitonic vanaf maart 2024 de mogelijkheid aan om bitcoin veilig te bewaren binnen een Bitonic-account. Dit betekent dat een gebruiker bij het kopen, verkopen en bewaren van bitcoin geen bitcoinwallet en bitcoinadres meer nodig heeft. Dit is een belangrijke stap van Bitonic voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de omgeving. Hieronder kun je een screenshot zien van de nieuwe Bitonic-omgeving:

Bitonic Review - de Bits service

Met Bits kun je automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks Bitcoin kopen voor elk bedrag. Jouw Bitcoin wordt automatisch (per transactie of gebundeld) verzonden en je hoeft zodoende nergens meer naar om te kijken.

Bitonic Review - de exchange

Bitonic heeft ook een eigen exchange: de BL3P exchange. Deze is beschikbaar in alle Europese landen. De exchange heeft prima liquiditeit en handelsvolume waardoor jouw Bitcoin aan- of verkopen snel worden doorgezet tegen scherpe prijzen.

Op de exchange is het mogelijk om te handelen midd markt- (direct) of limietorders (prijsbasis). Bitonic rekent hier een standaard fee van 0,25% per transactie voor.

Om te handelen stort je euro’s (iDEAL) of Bitcoin op je account. Vervolgens kun je je in euro’s laten uitbetalen of je neemt Bitcoin weer op naar een extern adres. Deze fees vind je hier.

Bitonic - OTC & Zakelijk

Voor particulieren of bedrijven die boven de €100.000 Bitcoin willen kopen is er de OTC service: inclusief contact met een persoonlijke accountmanager, scherpe tarieven, telefonisch contact, advies over self-custody en beveiliging via cold storage. Ook kun je als bedrijf een zakelijk account aanmaken bij Bitonic. Check hier de voorwaarden.

Bitonic Review, Voor- en nadelen

Als jij alleen op zoek bent naar Bitcoin, dan is Bitonic de perfecte plek. Bitonic heeft verschillende diensten die het makkelijk, en tegen een scherp tarief, maken om Bitcoin te kopen en verkopen. Of je Bitcoin nu wilt versturen, sparen of er actief mee wilt daytraden: bij Bitonic kan het allemaal.

Qua veiligheid zit je goed bij Bitonic: het merendeel van Bitcoin wordt offline bewaard, multisignature beveiligd en de fondsen worden op verschillende plekken en gescheiden bewaard. Het verifiëren via een aparte externe app is wel een beetje extra gedoe.

De exchange is vrij basic en met een prima interface. Voor de echte “professionals” oogt het wellicht een beetje te basic. De liquiditeit en handelsvolume zijn diep genoeg. Echter, niet te vergelijken met het handelsvolume van Bitvavo. Bitvavo biedt een diepere euro-spotmarkt voor de handel in bitcoin.

Nederlandse dienstverleners mogen van DNB, de toezichthouder, nog geen termijncontracten aanbieden of hefbomen. Wil je met meer risicovolle producten met bitcoin handelen, dan zul je het beste Bybit eens testen. Dit is wat we onze lezers niet aanraden om te doen.

Tot slot: de customer support is telefonisch, per mail en per chat bereikbaar. Keurig geregeld.

Bitonic - Onze ervaringen

Bitonic leent zich super goed voor Bitcoin only aankopen. Het crypto platform bestaat al ruim 12 jaar en werkt vlekkeloos. De prijzen zijn goed en het platform ziet er keurig uit. Daarnaast is het een transparant en goed bereikbaar platform: je voelt je hier veilig, met hulp nabij en mega veel informatie. Klanten zijn tevreden en geven Bitonic een dikke 4 op Trustpilot.

Conclusie van deze Bitonic Review

Als jij op zoek bent naar een plek om snel, veilig en makkelijk Bitcoin te kopen tegen goede prijzen; dan is Bitonic zeker de moeite waard om eens goed te checken! Bitonic is de beste en enige bitcoin only brokerage and exchange dienstverlening in Nederland. Voor de beste handelsvolumes en de beste wisselkoers, is Bitvavo wellicht een betere optie.

Voor meer informatie en gerelateerde artikelen: