Kucoin versus Binance

18-05-2022

Kucoin is een crypto only exchange dat vanuit Singapore opereert. Kucoin kent een gelijkaardige geschiedenis als Binance. Net zoals Binance werd Kucoin aanvankelijk in China opgestart in 2017 door een groep jonge Chinese ontwikkelaars en ondernemers met relevante werkervaring bij GF Securities, Ant Financial, Youling, Jianbang Communication en iBOX PAY. Ze hadden al langer het idee om een exchange op te zetten en de technische architectuur werd in feite al in 2013 verwezenlijkt. Niettemin, het duurde tot mei 2017 dat iedereen zich volledig op de ontwikkeling van Kucoin stortten en de eerste versie van de Kucoin crypto exchange werd uiteindelijk in augustus van 2017 gelanceerd. Het handelsplaform is uitstekend uitgerust en liquide. Door de jaren heen heeft het een goede ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het een volwassen exchange die ook graag Nederlandse handelaren wil aantrekken:

Open een gratis handelsrekening bij KuCoin!

KuCoin en de KuCoin Shares (KCS)

Een zeer innovatief concept was de introductie van de Kucoin Shares (KCS), dit is een van de eerste dividend coins / tokens. Door het verkopen van de KuCoin Shares verwierf de handelsbeurs financiering van haar eigen gebruikers. De gebruikers krijgen voor het ingelegde bedrag een X aantal KuCoin Shares die recht geven op een dagelijkse commissie uitbetaling. 50 % van de handelscommissies die KuCoin exchange verdient worden dagelijks uitgekeerd aan de KuCoin Shareholders. Voor meer informatie over de werking van de KCS tokens, lees de Kucoin Whitepaper. Binance kent ook een interne munt, de BNB token. Deze biedt gelijkaardige voordelen voor haar gebruikers.

Het aanbod van KuCoin:

KuCoin heeft een ongekend snelle ontwikkeling doorgemaakt en heeft als thuisbasis voor haar ontwikkeling uiteindelijk Singapore als jurisdictie gekozen aangezien de Chinese overheid een verbod invoerde en alle exchanges het land uitjoeg om zo o.a. de Chinese Yuan te beschermen. Meer en meer Chinezen gebruikten vooral Bitcoin en USD stablecoins om valutadevaluaties te vermijden en de koopkracht te beschermen.

KuCoin biedt meer aan dan alleen Bitcoin, het handelsplatform beschikt over een enorm aanbod van crypto's, stablecoins en tokens. Deze kunnen uiterst voordelig verhandelt worden (0.1 %) in verschillende major valutaparen: BTC, ETH, NEO, KCS DAI, USDC, USDT, TUSD, MAI en PAX. Kucoin heeft een gelijkwaardig aanbod aan tokens als Binance.

Is KuCoin betrouwbaar?

KuCoin is een globaal opererende crypto exchange met verschillende locaties, maar geen kantoren. Het zijn postbus adressen. KuCoin heeft 300 werknemers die over de hele wereld werken. Dit probleem speelt in mindere mate ook met Binance. Er zijn geen fysieke kantoren en dit betekent concreet dat ze ook meer mobiel zijn. Dit schaadt de betrouwbaarheidsfactor. Het speelt een rol wanneer er daadwerkelijk een fysiek kantoor is met werknemers. KuCoin was negatief in het nieuws gekomen doordat ze in het begin alleen een postbus nummer hadden in Hong Kong en geen kantoor met werknemers. Binance heeft een betere reputatie en heeft daarom de voorkeur. Binance heeft ook de beste A CER ranking; niettemin KuCoin scoorde ook niet slecht met een B ranking met een gemiddelde 6 van de 10 behaalde punten. KuCoin heeft haar handelsplatform ook vertaald naar het Nederlands en biedt een mooie app aan voor de smartphone. KuCoin is een geduchte concurrent. Het is alleen jammer dat KuCoin niet over een betaalkaart beschikt.

KuCoin biedt wel een crypto-kredietmarktplaats aan. Gebruikers kunnen rente verdienen over hun crypto-tegoeden of een lening oppakken met crypto als onderpand.

KuCoin biedt ook een handelsplatform aan voor crypto-derivaten en verder ook spot margin trading opties.

KuCoin is verder een zeer flexibel handelsplatform met een goed overzicht en organisatiemogelijkheden waarbij de gebruiker zelf verschillende sub-accounts kan aanmaken. KuCoin is naar onze smaak meer inzichtelijk opgezet dan het platform van Binance.

Zal ik voor de KuCoin of de Binance exchange kiezen?

Het is voor de Nederlander aanvankelijk beter om eerst voor de Binance exchange te kiezen aangezien deze internationaal een betere reputatie geniet. Niettemin, ben je afkerig van Binance en zoek je naar een gemakkelijker te gebruiken alternatieve crypto only exchange met een gelijkwaardige dienstverlening dan kun je zeker eens een KuCoin handelsrekening evalueren. KuCoin heeft zich door de jaren heen ook zeer goed ontwikkeld.

Niettemin, voor de Nederlander die twijfelt over de meeste exchanges, is een Nederlandse crypto exchange zoals Bitvavo deze heeft ontwikkeld een betere en veel veiligere keuze. Bitvavo beschikt over een eigen ontwikkelde trading engine en prima handelsbeurs met een prima aanbod van crypto's. Het nadeel is de liquiditeit en het handelsvolume voor vele tokens. Vandaar dat het belangrijk is dat een Nederlandse crypto-handelsbeurs zo veel mogelijk traders krijgt om zo het handelsvolume te vergroten. Nederlandse crypto exchanges zouden zich meer internationaal moeten profileren.

Conclusie:

De ontwikkeling van de KuCoin exchange is positief te noemen en het KCS concept is innovatief. Kucoin kent dezelfde diensten als die van Binance en beschikt over een Nederlandstalig handelsplatform. KuCoin heeft verder een aardig goede CER ranking en is door het grote aanbod geschikt voor de fervente token trader. Bovendien, het staat iedereen vrij om een gratis handelsrekening te openen bij KuCoin en o.a. de KuCoin Shares te kopen om een passief inkomen te verdienen. Niettemin, er is altijd voorzichtigheid geboden. Voor de Nederlandse daghandelaren zullen de handelsvolumes voor bepaalde tokens op het Binance platform beter zijn, terwijl de meeste Nederlandse crypto-beleggers het beste hun heil dichterbij huis kunnen zoeken. De meeste handelaren kunnen het beste voor Bitvavo kiezen.

Gerelateerde artikelen:

Bitvavo versus Binance

Coinbase versus Bitvavo