Finst Review 2024. Wat zijn de voor- en nadelen van Finst?

24-06-2024

Finst review 2024. In deze beknopte review duiken we dieper in op het crypto platform Finst. Finst maakt het kopen, verkopen en aanhouden van Bitcoin en crypto zo goedkoop mogelijk!

Samenvatting: Finst lanceerde haar app op de Nederlandse crypto markt in januari 2023. Oud DeGiro werknemers zagen een kans op de Bitcoin en crypto markt; het aanbieden van een concurrerend platform op, voornamelijk, de handelstarieven. In januari van dit jaar gaf het kersverse team aan dat het ruim 82% goedkoper zou zijn dan haar concurrenten (denk bijvoorbeeld aan Bitvavo of Coinmerce) als het gaat om de “fees”. Is dit daadwerkelijk het geval? Waarom zou ik wel of niet gebruik maken van Finst vs Bitvavo?

Finst Review, introductie

Finst is een compleet crypto platform met een breed aanbod aan cryptocurrencies, waar Bitcoin en Ethereum uiteraard de bekendste van zijn. Het platform leent zich als een goede beleggingsapp voor het kopen, verkopen, hodlen en staking van Bitcoin en crypto.

Finst is een makkelijke app maar beschikt niet over crypto futures, leveraged tokens of andere specifieke vormen van crypto trading. Daarnaast beschikt de app niet over een exchange functie met orderbook etc.

Het Finst platform is zowel beschikbaar via de app als web. Inloggen (desktop) gaat automatisch via een twee-staps autorisatie waarbij je je computer en smartphone nodig hebt, dit staat verder nog los van extra accounts beveiliging.

Finst Review over de producten en diensten

  • Finst biedt ongeveer 100 verschillende cryptocurrencies aan voor koop, verkoop, staking (niet allen) en verzending. Het aanbod varieert van de nummer 1 crypto (Bitcoin) tot populaire memecoins.
  • Op het platform zijn twee stablecoins beschikbaar: USDT en USDC. Het handelsvolume en de liquiditeit zijn niet zichtbaar op het platform, maar jouw orders worden direct doorgezet.
  • Ook biedt Finst een swap functie aan: hiermee kun je snel, eenvoudig en veilig crypto tegen elkaar omzetten met een druk op de knop, zonder dat je bijvoorbeeld eerst BTC, ETH of USDT hoeft te hebben.
  • Cryptobundels: hiermee kun je met één aankoop beleggen in meerdere cryptocurrencies. Deze zijn beschikbaar in paren van 2, 5, 10 of 25 crypto’s.
  • Qua veiligheid zit je goed bij Finst: 2FA is beschikbaar, crypto opnames zijn uit te schakelen, fondsen zijn gescheiden van het bedrijf, ze werken met een gecertificeerde custody provider en tot slot was Finst een van de eerste in Nederland met een proof of reserves. Finst werkt samen met Fireblocks voor de veilige opslag van de digitale activa.
  • Finst biedt een staking programma met een verwacht rendement van 12% per jaar. Finst geeft expliciet aan dat het gaat om “on chain” staking, geen lending dus.
  • Om crypto te kopen stort je gratis euro’s via iDEAL, Bancontact of Bank transfer.
  • Finst beschikt over een Auto Invest feature voor het automatisch periodiek kopen van bitcoin en andere crypto activa. Voordeel van deze dienst is dat deze makkelijk is op te zetten en de aangekochte activa meteen op de respectieve wallet kan sturen.
  • En tot slot is de customer support telefonisch, per mail en via een chat-optie goed te bereiken.

Finst Review, de voor- en nadelen van Finst

Finst is qua software echt top! Het platform werkt eenvoudig, snel en is betrouwbaar als het om de functionaliteiten gaat. Kopen, verkopen, swappen of euro’s storten: het gaat onwijs soepel.

Finst heeft een keurig overzicht van je “profit & loss”, je transacties (waarden), van de algehele markt en tot slot een overzicht van de grootste stijgers en dalers.

Voor wat betreft de kosten ben je goed(koop) uit bij Finst: per transactie rekent Finst een vast bedrag van 0,15% (van het handelsbedrag), er is geen extra spread en €-opnames en stortingen zijn gratis. Let wel: bundelkosten bedragen 0,10% per maand. Dat is een klein nadeel met het gebruik van de Finst cryptobundels.

Een nadeel is dat Finst geen exchange (incl. orderbook) functie heeft. Dit is een begrenzing voor de professionele handelaar. Verder is er ook geen API waardoor het handelsplatform verder kan profiteren van derde partij diensten zoals een crypto handelsbotplatform.

Finst Review, onze ervaringen

Finst is naar onze ervaring top. Het platform leent zich goed voor snelle aan- en verkopen, staking en andere vormen van passief beleggen. Het platform werkt snel, soepel en is qua veiligheid goed in orde. Finst scoort een 4.4 (5) op TrustpilotTot slot: orders bij Finst worden super snel doorgezet en zijn meteen zichtbaar in je wallet! Onze ervaringen met Finst zijn super.

Finst vs Bitvavo

Finst gaat natuurlijk de concurrentie aan met Bitvavo als het gaat om het verkrijgen van doorsnee beleggers en handelaren. De meeste beleggers en handelaren hebben niet veel toeters en bellen nodig. Ze willen gewoon gebruiksgemak en overzichtelijkheid. De Finst handelsapp is hier gewoon makkelijker en overzichtelijker ontworpen dan die van Bitvavo. Echter, Bitvavo is ontworpen voor de actieve handel. De handelsapp van Bitvavo beschikt over meer features. Verder is het natuurlijk goedkoper om te handelen op Bitvavo. Dit is anno 2024 de meest liquide euro spot markt voor digitale activa. Finst kan op dit gebied niet concurreren met Bitvavo.

Finst Review, conclusie

Finst is voor de beginnende en iets ervarenere crypto belegger een prima plek om Bitcoin en crypto te kopen en verkopen. De Auto Invest optie van Finst is prima opgezet en biedt voor haar klanten een belangrijke meerwaarde. Voor handelaren die actief willen (daytrading) traden is Bitvavo op dit moment een betere plek. Bitvavo rekent lagere fees voor groothandelaren en een maximale fee van 0.15% bij het plaatsen van een limietorder met lagere spreads. Het platform beschikt over meer opties die de professionele handelaren zullen bekoren. Zowel Finst als Bitvavo hebben twee prima producten op de markt gezet en kunnen gemakkelijk met elkaar vergeleken worden. Voor meer informatie:

Bezoek hier Finst

Bitvavo Review

Gerelateerde artikelen:

Wat is de beste crypto exchange

Blox vs Bitvavo

Bitonic Review