BITCOINS KOPEN

Waarom zou ik Bitcoin kopen?

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid heeft een burger of individu de mogelijkheid gehad om financieel soeverein te worden.

Geldcreatie en geld was altijd een privilege van een muntheer of later de bank en centrale bank. Bitcoin is een onvervreemdbaar roerend goed voor het internet tijdperk dat niet alleen de macht van geld decentraliseert en emancipeert, maar bovendien ook nog eens vrij, open en transparant maakt zonder censuur.  Deze eigenschappen zijn bijzonder, maar de technologische grondvesten zijn des te meer. Bitcoin is de belangrijkste technologische innovatie sinds het internet. Het is het internet van geld

Waar kan ik het beste bitcoins kopen?

Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Nederlanders hebben genoeg keuze. Het is natuurlijk altijd goed oppassen. Over het algemeen kan ik Nederlanders aanraden om bitcoin aan te schaffen op een Nederlandse bitcoinbeurs met iDEAL. Een goede Nederlandse bitcoinbeurs, zoals Bitvavo, heeft klantenondersteuning, wallet ondersteuning en ook een kantoor waar je naar toe kunt stappen. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met Bitcoin, zou ik eerst beginnen om wat bitcoins te kopen op een Nederlandse beurs. Ik heb hier over een artikel geschreven:

Bovendien, wil ik even er op wijzen dat je ook alles moet leren over de werking van een veilige bitcoin wallet. Zeker wanneer je van plan bent om veel bitcoins te kopen. Wanneer je eerst gebruik maakt van Bitvavo, is het nog niet nodig om hierover zorgen te maken. Niettemin, wil je beschikken over je eigen Bitcoin wallet en je beschikt nog niet over bitcoin wallet, dan moet je eerst het volgende artikel lezen:

Vervolgens kun je een Bitcoinbeurs opzoeken die het beste bij je past:

  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL en sturen naar je beveiligde beheerde bitcoin wallet zonder rompslomp? Maak dan gebruik van de Nederlandse dienstverlening van Bitvavo of Litebit.
  • Wil je direct bitcoins kopen met iDEAL, maar je bitcoins ook onmiddellijk kunnen omzetten naar andere valuta’s, goud en cryptogeld? Maak dan gebruik van SpectroCoin.
  • Wil je vooral met bitcoins handelen en speculeren in valutaparen zoals de euro en andere cryptomuntjes? Maak dan gebruik van Kraken.

Op zoek naar meer verdiepende artikels over de Bitcoin? Inderdaad, bezint eert ge begint met het kopen van bitcoins. Raadpleeg de Bitcoin Dossiers van Market Update. Bekijk een aantal documentaires en leer alles over het beveiligen van Bitcoin.