Wat is een goed alternatief voor Bitonic?

12-10-2020

Bitonic behoort tot de meest gerespecteerde makelaars voor Bitcoin. Het is een van de eerste Nederlandse bitcoinondernemingen die sinds 2012 actief is met het aanbieden van haar diensten. Deze diensten gaan verder dan het bieden van een makelaarsportaal voor de verkoop en aankoop van bitcoins; ze bieden ook advies en cursussen. Bitonic heeft in het verleden al advies geleverd aan verschillende ministeries en universiteiten. Bitonic werkt verder vanuit een echte Bitcoin ethos en beschouwt alle andere projecten als inferieur ofwel een vorm van geldklopperij. Voor meer informatie over de werking van Bitonic, lees onze Bitonic Review.

alternatief bitonic

Toch, een makelaarsportaal voor het verhandelen van bitcoin is niet voor iedereen de gemakkelijkste en goedkoopste optie om te gebruiken. Nieuwe gebruikers die niet erg technisch zijn, willen liever dat er een ingebouwde bewaaroplossing is voor de aangekochte bitcoin. Actieve handelaren zullen al snel merken dat bij gebruik van een makelaarsdienst te hoge kosten zijn gemoeid. Vandaar dat er gebruikers zijn die zoeken naar alternatief voor Bitonic. Dit wil zeggen een dienstverlening die niet werkt als een vergelijkbaar makelaarsportaal zoals BTCDirect dit aanbiedt. Wat is dan een goed alternatief voor Bitonic?

Bitvavo als alternatief voor Bitonic!

De meeste gebruikers kunnen het beste Bitvavo als een alternatief voor Bitonic gebruiken. Bitvavo heeft als echte Nederlandse bitcoin beurs twee verschillende handelsomgevingen ontwikkeld. Eentje is uitermate geschikt voor de beginner. Iedereen kan hier gemakkelijk met iDEAL bitcoin kopen. De tweede handelsomgeving is speciaal ontwikkeld voor een actieve handelaar. Hieronder in de screenshot kun je dit mooi zien:

bitonic alternatief

Een actieve handelaar zal uiteindelijk voor een zeer lage handelscommissies kunnen handelen. Ook voor de doorsnee gebruiker geldt dat er maximaal een 0.25 % handelscommissie in rekening wordt gebracht door Bitvavo. Dit is natuurlijk veel lager dan de 2 % commissie op Bitonic.

Verder is de bewaaroplossing van Bitvavo verzekerd. De bitcoins worden hier verzekerd opgeslagen en een gebruiker kan zelfs automatisch een percentage in rentevergoeding verdienen. Voor meer informatie:

Blox als alternatief voor Bitonic?

Er is nog een gemakkelijkere manier om Bitcoin te kopen en vast te houden. Dat is door gebruik te maken van de Blox app. De Blox app is een smartphone app waarbij het beheer over de bitcoins volledig uit handen wordt gegeven. Het is ideaal voor een niet technische gebruiker die zonder poespas Bitcoin wil kopen vanuit de smartphone en zich eigenlijk niet wil bekommeren om de bitcoins zelf. Voor meer informatie: Blox Review. Niettemin, voor iemand die veilig en alleen af en toe bitcoin wil kopen en bewaren op een eigen bitcoin wallet, is Bitonic gewoon de beste Nederlandse makelaar voor het verkrijgen van bitcoin. Voor iemand die het liefts goedkoop bitcoin wil kopen en verhandelen, is Bitvavo het beste alternatief voor Bitonic. Blox kunnen we als alternatief alleen aanraden voor een twijfelende, niet-technische beginner.

Coinmerce als alternatief voor Bitonic?

Coinmerce is een bekend Nederlands cryptoplatform. Naast een makelaarsdienst, beschikt het platform ook over een exchange. Coinmerce heeft verder een OTC-desk en ook ingebouwde crypto trading bots. Ten slotte, beschikt Coinmerce over beheerde crypto wallets en ondersteunt Coinmerce meer dan 300 digitale activa. Voor meer informatie: Coinmerce Review.

Gerelateerde artikelen:

Bitvavo versus Bitcoin Meester

Bitvavo versus Litebit

Wat is een goed alternatief voor Bitvavo?

Bitvavo versus Binance

Bitvavo versus Kraken

Bitvavo versus Blox

Bitvavo Amsterdam