Bitvavo Exchange Review

Vandaag (8 maart 2019) is de nieuwe Bitvavo Exchange gelanceerd. Het is de eerste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek met ondersteuning voor meer dan 50 cryptovaluta. Bovendien is deze handelsbeurs zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde handelaar. De Bitvavo Exchange beschikt namelijk over twee verschillende interfaces of platforms voor het kunnen handelen met cryptovaluta. Hieronder in de screenshot krijg je een idee:

bitvavo exchange review

De Bitvavo exchange trading platform (links) beschikt over alle mogelijke toeters en bellen waaronder verschillende ordertypes en inzage in het orderboek. De Bitvavo Dashboard (rechts) van waaruit een beginner makkelijk de gewenste cryptovaluta kan selecteren, kopen/verkopen en beheren. Beide Bitvavo exchange platform interfaces bieden een toegevoegde waarde, voor zowel de beginner als de ervaren handelaar.

Beide gebruikers kunnen genieten van zeer voordelige handelscommissies. Er zal maximaal 0.25 % in handelscommissies worden berekend. Naar mate de gebruiker meer handelt en in grotere bedragen koopt, hoe lager de commissies zullen uitvallen. De commissies worden per elke verkoop/koop order mooi vermeld. De Bitvavo Exchange behoort nu tot de lijst van de goedkoopste Bitcoin beurzen in Nederland. Handelaren in grote volumes zullen inderdaad goedkoop crypto’s kunnen verhandelen op de Bitvavo Exchange.

Conclusie over de Bitvavo Exchange:

We hebben de ontwikkeling van Bitvavo op de voet gevolgd en we moeten constateren dat we onder de indruk zijn van hoe deze Nederlandse crypto startup in Amsterdam zich heeft ontwikkeld. Het handelen op deze exchange is uiterst gemakkelijk en vooral uitermate geschikt voor Nederlanders. Met iDEAL kan er gemakkelijk en goedkoop euro’s worden overgemaakt voor het aankopen van Bitcoin of een andere gewenste cryptovaluta. Het is verder van belang om te onderstrepen dat de bedrijfsvoering en structuur prima is opgezet voor het waarborgen dat de klantentegoeden veilig staan. Bitvavo B.V. heeft een aparte Bitvavo Payments Stichting opgezet voor het bewaren en afhandelen van klantentegoeden. Bitvavo heeft als ambitie om in 2020 een gereguleerde Nederlandse exchange te zijn en is hierover in gesprek met het AFM.

Voor meer informatie: