Bitvavo Exchange Review

08-03-2019

De Bitvavo Exchange in Amsterdam is de eerste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek met ondersteuning voor meer dan 150 cryptovaluta.

De Bitvavo organisatiestructuur en ICT-architectuur behoort tot de top in de wereld. Klantentegoeden worden door een aparte Nederlandse stichting beheerd, de bedrijfsvoering staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank en de ICT-architectuur is dik in orde waardoor de klantentegoeden verzekerd zijn opgeslagen. Bitvavo behoort tot een van de weinige exchanges in de wereld die beschikt over een diefstalverzekering. Verder beschikt Bitvavo ook over een account garantie waarbij een klant een mogelijke vergoeding tot 100.000 euro kan verkrijgen in het geval dat een ongeoorloofd persoon (hacker) toegang heeft verkregen tot de account. Dit is een unicum in de wereld en biedt de gebruiker meer zekerheid en veiligheid. Echter, het is wel belangrijker dat alle veiligheidsmaatregelen (2FA) worden geactiveerd om een inbraak en verdere diefstal te vermijden.

bitcoin

Verder kunnen de Bitvavo klanten passief rendement verdienen door middel van de Bitvavo Staking dienstverlening. Bitvavo zal wekelijks automatisch een % uitbetalen over de crypto's die worden gestaked. Dit geldt ook voor Bitcoin. Bitcoin staking betekent in feite dat je bitcoin op een spaarrekening zet waarbij Bitvavo de bitcoins verzekerd kan uitlenen aan derden. Dit is precies wat een bank zou moeten doen. Echter euro's sparen op een spaarrekening zonder rentevergoeding heeft geen zin en de koopkracht wordt opgegeten door inflatie. Bitcoin kopen als een belegging en sparen voor de lange termijn zou veel kunnen opleveren mocht steeds meer kapitaal naar Bitcoin en de nieuwe cryptoasset industrie vluchten. Bitcoin houders zullen niet alleen van de waardevermeerdering kunnen profiteren, maar hebben nu ook de optie om automatisch een extra % rentevergoeding in bitcoin bij te verdienen bij Bitvavo.

Bovendien is deze handelsbeurs zowel geschikt voor de beginner als de gevorderde handelaar. De Bitvavo Exchange beschikt namelijk over twee verschillende interfaces of platforms voor het kunnen handelen met cryptovaluta. Hieronder in de screenshot krijg je een idee:

bitvavo exchange review

De Bitvavo exchange trading platform (links) beschikt over alle mogelijke toeters en bellen waaronder verschillende ordertypes en inzage in het orderboek. De Bitvavo Dashboard (rechts) van waaruit een beginner makkelijk de gewenste cryptovaluta kan selecteren, kopen/verkopen en beheren. Beide Bitvavo exchange platform interfaces bieden een toegevoegde waarde, voor zowel de beginner als de ervaren handelaar.

Beide gebruikers kunnen genieten van zeer voordelige handelscommissies. Er zal maximaal 0.25 % in handelscommissies worden berekend. Naar mate de gebruiker meer handelt en in grotere bedragen koopt, hoe lager de commissies zullen uitvallen. De commissies worden per elke verkoop/koop order mooi vermeld. De Bitvavo Exchange behoort nu tot de lijst van de goedkoopste Bitcoin beurzen in Nederland. Handelaren in grote volumes zullen inderdaad goedkoop crypto's kunnen verhandelen op de Bitvavo Exchange.

Conclusie over de Bitvavo Exchange:

We hebben de ontwikkeling van Bitvavo op de voet gevolgd en we moeten constateren dat we onder de indruk zijn van hoe deze Nederlandse crypto startup in Amsterdam zich in de laatste jaren heeft ontwikkeld. Het handelen op deze exchange is uiterst gemakkelijk en vooral uitermate geschikt voor Nederlanders. Met iDEAL kan er gemakkelijk en goedkoop euro's worden overgemaakt voor het aankopen van Bitcoin of een andere gewenste cryptovaluta. Het is verder van belang om te onderstrepen dat de bedrijfsvoering en structuur prima is opgezet voor het waarborgen dat de klantentegoeden veilig staan. Bitvavo B.V. heeft een aparte Bitvavo Payments Stichting opgezet voor het bewaren en afhandelen van klantentegoeden. Bitvavo voorziet verder in een verzekerde en veilige opslag van Bitcoin en andere digitale activa. Ten slotte, beschikt elke gebruiker de optie om crypto's en bitcoin te staken om zodoende automatisch een percentage extra in rentevergoeding te verdienen. Bitvavo biedt in feite crypto en bitcoin spaarrekeningen aan.

Voor meer informatie en gerelateerde artikelen: