Wat is de Beste Crypto Exchange van 2021 en 2022?

30-03-2022

Wat is de beste crypto exchange van Nederland in 2021 en 2022?

Dit artikel is verouderd. We hebben een nieuw artikel geschreven:

--------------------------------------------------------------------------------

Wanneer je op zoek bent naar de beste crypto exchange in 2022, is het verstandig om te kijken naar welke prijzen en mijlpalen deze behaalt heeft in het jaar daarvoor. In Nederland en voor Nederlanders is de keuze nu gemakkelijk te maken. De beste crypto exchange van Nederland in 2021 en 2022 is Bitvavo. Deze beurs voor digitale valuta (crypto exchange) heeft enorm veel vooruitgang geboekt en vele onderscheidingen behaald in 2021.

Bitvavo is gelanceerd in 2018 in Amsterdam en is met meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers het grootste platform in de Benelux voor het kopen, verkopen en bewaren van meer dan 150 verschillende cryptovaluta. Bitvavo is geregistreerd als digitale valuta exchange bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Welke prijzen en onderscheidingen heeft Bitvavo in 2021 gewonnen?

Gouden Stier Award Beste Crypto Exchange

Op 29 maart 2022 heeft Bitvavo de Gouden Stier Award van IEX gewonnen in de categorie ‘Beste Crypto Exchange’. De Gouden Stier onderscheiding wordt sinds 2007 elk jaar uitgereikt aan aanbieders van financiële producten, services en platformen. Eerder wonnen onder andere ABN AMRO, Saxo Bank en BNP Paribas.

Bijna 4.500 beleggers stemde op hun favoriete financiële dienstverleners voor IEX’s Beste Keuze overzicht. Uit dit overzicht heeft de jury, bestaand uit business professionals, de winnaars van de Gouden Stier Awards 2021 gekozen. Door de steeds grotere adoptie van digitale currencies in de financiële markten is dit jaar voor het eerst een speciale categorie opgezet voor de beste crypto exchange.

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo: ‘We zijn erg trots dat wij deze award als eerste exchange in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn wij erg dankbaar voor de erkenning die Bitvavo hiermee heeft gekregen als betrouwbare speler in de Nederlandse financiële sector. Onze nadruk heeft bij Bitvavo altijd gelegen op het creëren van de beste klantervaring en het eenvoudig toegankelijk maken van digitale currencies voor iedereen. 2021 was een erg mooi jaar voor Bitvavo. We zijn Nederlands grootste digitale currency exchange, hebben ons aanbod in digitale currencies verbreed, zijn de 1 miljoen gebruikers gepasseerd en hebben record na record gebroken in trading volume. Het winnen van deze Award bevestigd dat we op de goede weg zijn en we kijken er dan ook erg naar uit om in 2022 ons platform nog verder te gaan verbeteren.’ Bron: persbericht.

Beste Crypto Broker 2021

Tijdens de BeleggersFair van 2021 is Bitvavo ook in de prijzen gevallen. Bitvavo werd daar verkozen tot "Beste Crypto Broker" bij de CashCow awards.

Dutch Blockchain Awards 2021

De Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) heeft Bitvavo ook een onderscheiding toegekend als d beste publieke oplossing van 2021.

Officiële partner KNVB

Ten slotte, Bitvavo heeft een samenwerking en sponsorship voor elkaar gekregen met de KNVB. Dit is een belangrijke mijlpaal die normaal alleen is voorbehouden aan gevestigde merken waaronder ING, Albert Heijn, enz. Bitvavo is snel uitgegroeid tot een A-merk. Voor meer info: Bitvavo partner van KNVB.

Alternatief voor de Bitvavo crypto exchange?

Bitvavo als beste crypto exchange van Nederland is wel leuk en aardig... maar is er geen betere internationale crypto exchange beschikbaar? Wat is de beste internationale crypto exchange?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar de bekendste A-merken op dit gebied. Vooral Coinbase en Binance hebben internationaal gezien veel aanzien, meer handelsopties en grotere volumes. Voor de doorsnee Nederlandse gebruiker zijn deze platforms overbodig. Echter, er zijn handelaren die zoeken naar specifieke diensten en opties. We hebben voor deze lezers hierover uitgebreide artikels geschreven: