Bybit Nederland, de voor- en nadelen van Bybit, is Bybit legaal?

10-04-2024

Bybit Nederland? Wat zijn de nadelen van Bybit Nederland? Wat zijn de unieke voordelen van Bybit Nederland in vergelijking met de competitie? Is Bybit legaal in Nederland? Zeker, Bybit opereert legaal in Nederland, maar dan wel vanaf een apart Nederlands domein, bybit.nl, met een beperkt productaanbod. Inderdaad, het handelsplatform van Bybit voor inwoners van Nederland is ingeperkt geworden zodat de DNB Bybit via Satos B.V. in Nederland legaal kan opereren.

In het kort: • Bybit Nederland is een aparte website en handelsplatform voor inwoners van Nederland. • Het productaanbod is beperkt: alleen crypto spot handel is mogelijk. Hier genieten handelaren wel toegang tot een enorm aanbod van tokens en coins. Bybit Nederland biedt nog steeds een veel extra mogelijkheden voor die belegger die zoekt naar nieuwe tokens en liquide crypto spotmarkten. • Leveraged tokens, perpetuals, futures, derivaten trading, EARN producten, P2P trading, de Bybit card, copy trading, Web3 features en meer zijn niet beschikbaar. • Alternatieven zijn beperkt: o.a. Binance en OKX bieden inwoners van Nederland geen toegang. Bitget is gestopt in Nederland. Deribit, Nexo en Bitmex zijn wel nog goede opties voor de handel in termijncontracten en hefbomen. Bybit Nederland kan gebruikt worden om USDT/USDC te kopen met euro's, die vervolgens op andere beurzen gestort kunnen worden om vrij te kunnen handelen met derivaten en hefbomen, waaronder eribit, Bitmex en Nexo.

Uitgebreide uitleg over Bybit Nederland en de respectieve nadelen

Sinds 26 maart 2024 is het globale crypto-handelsplatform van Bybit niet meer toegankelijk voor inwoners van Nederland. Inwoners van Nederland kunnen nu alleen nog gebruik maken van Bybit Nederland (bybit.nl), een aparte website en handelsplatform ontwikkeld in samenwerking met SATOS. Het productaanbod van Bybit Nederland is helaas beperkt. De volgende diensten en producten zijn niet meer beschikbaar voor Nederlandse gebruikers:

• Leveraged tokens op de spot markt • Perpetual en futures contracten • Derivaten trading met de MetaTrader 4 • Derivaten options trading • Meerdere EARN producten (dual asset, discount buy, double win, fund pool) • Fiat P2P trading • Bybit card • Copy trading (dit heeft ook gevolgen voor ‘masters’) • Futures trading bots • Web3 Bybit cloud wallet en meer Web3 features • Apex • NFT

De voordelen van Bybit Nederland?

Wat zijn de voordelen van Bybit Nederland? Een inwoner van Nederland krijgt nog steeds toegang tot een enorm aanbod van tokens en coins met daarbij verschillende unieke handelsopties, waaronder:

  • Bybit OTC-handel. Je kunt buiten de spotmarkt in grote bedragen voor 1 vaste koers en offerte crypto kopen. Voor beleggers die niet willen handelen, maar in een keer voor een groot bedrag willen investeren in bitcoin, is dit een goede optie.
  • Pre-Market Handel. De Pre-Market Handel op Bybit is een OTC-platform (over-the-counter) dat is afgestemd op het verhandelen van nieuwe tokens vóór hun officiële listing. Kopers en verkopers kunnen er offertes opstellen en transacties uitvoeren tegen vooraf bepaalde prijzen. Als je van plan bent om pre-market handel uit te voeren, moet je vooraf over voldoende middelen beschikken en de transactie binnen de aangegeven periode voltooien. Als je niet tijdig aan je handelsverplichtingen voldoet, kan dit leiden tot het verlies van je toegezegde onderpand.
  • Spot X handelsmogelijkheden. Spot X biedt je toegang tot o.a. de Launchpad die toegang biedt tot de nieuwste tokens. Verder ook een Launchpool waar je crypto kunt staken voor het verdienen van een rendement. Ook biedt Spot X toegang tot Token Splash waar je prijzen kunt winnen.

Alternatieven voor Bybit Nederland?

De mogelijkheden voor Nederlandse crypto-handelaren die willen handelen in termijncontracten en hefbomen zijn beperkt. Bitget heeft recentelijk ook haar deuren gesloten voor Nederland. Twee klassieke derivaten exchanges die nog wel toegankelijk zijn, zijn Deribit en Bitmex. Inwoners die willen handelen in derivaten zoals perpetuals kunnen hier terecht als alternatief voor Bybit. Bybit Nederland kan wel gewoon als een crypto spot exchange worden gebruikt voor het makkelijk kopen van USDT of USDC met euro's. Deze stablecoins kunnen vervolgens op de Bitmex rekening of Deribit rekening worden gestort. Nexo is ook een interessant alternatief voor Bybit. Nexo is een meer compleet alternatief, maar heeft een minder liquide derivatenbeurs dan Bybit en Bitmex.

Voor meer informatie, lees onze reviews over Deribit, Bitmex en Nexo.

Conclusie over Bybit Nederland

Bybit Nederland is een teleurstelling voor Nederlandse gebruikers die gewend waren aan het uitgebreide aanbod van Bybit. De beperkte functionaliteit maakt Bybit Nederland minder aantrekkelijk voor professionele handelaren. Voor derivaten handelaren zijn Deribit en Bitmex alternatieven. Bybit Nederland kan wel nuttig zijn voor het eenvoudig kopen van USDT/USDC met euro's die verder kunnen worden gestort op een rekening bij Deribit, Bitmex of Nexo

Niettemin, Bybit Nederland heeft ook zijn voordelen ten aanzien van de competitie met een enorm aanbod van tokens en unieke handelsmogelijkheden. Een handelaar die zoekt naar een liquide spotmarkt voor de meest exotische en nieuwe tokens, zal bij Bybit Nederland prima bedient worden. Voor meer informatie: bezoek Bybit Nederland.

Gerelateerde artikelen:

Disclaimer: Deze tekst is geen beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer alleen wat je kunt veroorloven te verliezen.