Bybit versus OKX? Welke exchange is beter?

24-06-2024

Bybit versus OKX? Welke exchange is beter? In deze vergelijking zullen we kijken naar hoe deze twee grote internationale exchanges zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges staan in de top 10 voor wat betreft het spot- handelsvolume wereldwijd. Zowel de Bybit als de OKX exchange hebben via een constructie (Bybit met SATOS en OKX met Okcoin) een registratie bij De Nederlandsche Bank. Tot slot zullen we in deze vergelijking de twee crypto giganten ook kort vergelijken met de Bitvavo exchange. Een Bitvavo vs OKX vs Bybit meting!

Samenvatting: het Bybit platform is de meest uitgebreide exchange voor Nederlandse handelaren. Komt vooral beter uit de bus als het gaat om de USDT-handelsparen. OKX heeft meer EUR handelsparen en heeft iets lagere handelskosten. Respectievelijk kun je op Bybit handelen in 277 crypto activa, OKX beschikt over een groter aanbod: 350 crypto activa. Deze feiten zijn voor de redactie van Bitcoin Gids minder relevant. Het beste is om alleen bitcoin te kopen en te verhandelen in USDT, USDC of EUR. In ieder geval, beide internationale exchanges zijn prima op orde als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid, echter als het gaat om euroliquiditeit is de Bitvavo exchange de beste optie voor een handelaar.

OKX vs Bybit, Producten & Diensten

Snel en makkelijk crypto kopen: op beide exchanges kun je snel en makkelijk cryptocurrencies kopen via iDEAL, credit card, SEPA en meer. Daarnaast kun je op beide exchanges makkelijk en snel Bitcoin en andere cryptocurrencies storten. Op beide platformen kun je ook periodiek crypto aankopen, dit stel je in en dan worden de transacties automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks verricht.

Omwisselen en converteren: ook kun je op Bybit en OKX makkelijk crypto tegen crypto omwisselen met één klik op de knop. Beide crypto exchanges geven aan dat hier geen kosten aan verbonden zijn.

Web3 wallet: beide platformen bieden een uitgebreide Web3 wallet aan

Exchange trading: producten als futures, margin trading, leverage trading, options (opties) en copy trading zijn (vooralsnog) niet beschikbaar voor Nederlandse klanten. Over de Nederlandse versie van Bybit hebben we een uitgebreide artikel geschreven: de nadelen en voordelen van Bybit Nederland. Hieronder de features die beschikbaar zijn voor handelaren die woonachtig zijn in Nederland:

\

Bybit exchange features

 • Spot trading: Op de spotmarkt van Bybit handel je in honderden verschillende cryptocurrencies, zoals defi coins, memecoins, RWA coins en meer. De cryptocurrencies zijn hier voornamelijk beschikbaar in USDT, USDC (geen kosten) en BTC. Het aanbod van EUR handelsparen is helaas vrij laag
 • Spot Grid: Via de spot grid tool kun je automatisch laag kopen en hoog verkopen. Bybit geeft aan dat deze dienst zich goed leent voor “zijwaartse” markten (met weinig volatiliteit dus)
 • DCA: Met de dollar cost average functie kun je automatische aankopen instellen
 • OTC: Bij Bybit kunnen grote traders grote orders kopen via the over the counter dienst. Dit tegen scherpe prijzen en een snelle afwikkeling. Ook kun je hier gebruikmaken van de Pre-Market handel, dit is een dienst die aanbiedt om te handelen in cryptocurrencies die voor de officiële listing (lancering) op Bybit
 • SpotX: Met de SpotX dienst van Bybit krijg je de kans om snel toegang te krijgen tot nieuwe cryptocurrencies, aidrops en andere beloningen

OKX exchange features:

 • Spot trading: Ook op OKX handel je in vele verschillende populaire cryptocurrencies zoals memecoins, defi coins, RWA coins en meer. De handelsparen bij OKX komen in zowel USDT, USDC maar ook biedt OKX vele EUR paren, meer dan Bybit!
 • Liquid marketplace: De liquid marketplace is de over the counter (OTC) dienst van OKX. Hier handel je met diepe liquiditeiten en tegen de prijzen die je vooraf afspreekt. Dit is één van de institutionele diensten die OKX aanbiedt
 • P2P trading (peer to peer trading): Middels deze dienst kun je een eigen marktplaats creëren en hier handelen in je eigen valuta tegen andere crypto traders.

Bybit vs OKX, de EARN dienstverlening

Beide platformen bieden zowel staking (on chain en off chain) als lending mogelijkheden aan. Per dienst variëren de voorwaarden, de APY’s, termijnen (flexibel/ niet flexibel) en zeer veel verschillende cryptocurrencies. De earn programma’s van Bybit en OKX zijn vele malen uitgebreider dan die van Coinbase en Kraken bijvoorbeeld.

Bybit vs OKX, de handelskosten

 • Bybit Spot handelskosten\

  • 0.150% (maker) en 0.250% (taker)
   De fees hangen af van jouw account level. Check hier de fees.
 • OKX Spot handelskosten\

  • 0,140% (maker) en 0,230% (taker) → €0- €20.000
   De fees hangen af van jouw account level. Check hier alle spot trading fees.

Transparantie en veiligheid van Bybit en OKX:

Bybit:

 • Proof of reserves
 • Nieuwste beveiligingstechnieken
 • Privacy en data beveiliging
 • Real-time monitoring
 • Goed bereikbare customer support
 • Minimale beveiligingsmaatregelen zoals 2FA etc.

OKX:

 • Proof of Reserves
 • Reserve fonds “OKX risk shield”
 • Cold en hot wallet crypto opslag
 • Goed bereikbare customer support
 • Minimale beveiligingsmaatregelen zoals 2FA etc.

Bitvavo in vergelijking met Bybit vs OKX

Bybit vs OKX vs Bitvavo? Yep, net als bij de Coinbase vs Kraken vergelijking, houdt ook hier Bitvavo zich goed in stand tegen Bybit en OKX. Bitvavo biedt een goede exchange met hoge volumes en diepe liquiditeiten, meer EUR handel, een goed earn programma en het platform is veilig. Bitvavo is minstens net zo goed als bovenstaande exchanges. Dit is een bijzonder prestatie van deze Nederlandse onderneming. We hebben ook uitgebreide vergelijkingsartikelen geschreven over Bitvavo versus Bybit.

De voor- en nadelen van de OKX vs de Bybit exchanges

Het voordeel van de OKX exchange is dat je veel EUR handelsparen hebt, meer dan bij Bybit. Een voordeel van Bybit is dat het meer (handels) features aanbiedt dan OKX. Beide exchanges zijn vergelijkbaar qua dienstenaanbod en lenen zich goed voor beginnende, ervaren en professionele crypto handelaren. Voor de beste euroliquiditeit kun je het beste gebruik maken van de Bitvavo exchange.

Onze ervaring & Conclusies in deze vergelijking OKX versus Bybit

Onze ervaringen op beide platformen zijn positief: de exchanges zien er top uit, hebben hoge handelsvolumes, diepe liquiditeiten, een goede en professionele exchange interface, uitgebreide earn programma’s (staking & lending), registraties bij De Nederlandsche Bank, een goede customer support en beide crypto platformen nemen genoeg beveiligingsmaatregelen.

Echter moeten we op dit moment wel concluderen dat de Bybit exchange nét wat uitgebreider is dan de OKX exchange. Maar, zoals gezegd, biedt OKX wel meer EUR handelsparen aan en beschikt over een groter aanbod; en dat is aangezien de aankomende wet- en regelgeving (MiCAR) wel belangrijk. Beide exchanges concurreren scherp met elkaar als het gaat om de handelskosten. Wil je vooral handelen in EUR handelsparen dan is OKX en natuurlijk ook Bitvavo beter om te gebruiken. Wil je toegang hebben tot de meest uitgebreide exchange en je hebt geen problemen om te handelen in USDT handelsparen, dan is Bybit de beste keuze. Voor meer informatie, lees onze uitgebreide reviews over de respectieve exchanges: