De voor- en nadelen van Bybit vs Bitmex

29-04-2024

In de Bitmex vs Bybit exchange vergelijking zullen we de exchanges vergelijken op een aantal belangrijke zaken, waaronder: spot trading, margin trading, leverage trading, derivatives, futures & meer. Kijkende naar het handelsvolume van zowel de Bitmex als de Bybit exchange, dan is één ding overduidelijk: Bybit scoort op beide markten vele malen hoger. Echter, voor inwoners van Nederland zijn de leverage en futures trading opties niet meer beschikbaar. Bitmex is dan een prima alternatief handelsplatform voor de handel in derivaten en hefbomen. Bybit is dan prima voor spot trading en Bitmex voor margin en derivatives trading. Voor meer informatie: Bitmex ReviewByBit Review.

Introductie ByBit vs Bitmex

Bybit is opgericht in 2018 en lanceerde direct haar derivaten producten en maakte hier een specialisatie van. Inmiddels staat Bybit in de top drie vwb de handel in derivaten en spot trading. Bitmex daarentegen komt uit 2014 en heeft zich ook al snel gefocust op derivatives en leverage trading. Bitmex is, onder andere, door Bitcoin legende Arthur Hayes opgericht. De exchange focust zich voornamelijk op ervaren en professionele crypto handelaren, én instituties. Lees hier onze Bitmex vs Bybit vergelijking met zowel de voor- en nadelen van beide exchanges.

Bitmex vs ByBit, Producten & Diensten

In het algemeen beide exchanges zijn internationale exchanges en hebben géén registratie bij De Nederlandsche Bank. Bybit heeft wel een samenwerking mbt de klant fondsen met het Nederlandse SATOS, hierdoor staan zijn op de radar bij de DNB. Bybit heeft geen kantoor in Europa maar dankzij de samenwerking met SATOS is het enigszins ‘fysiek’ vertegenwoordigd in Nederland. Bitmex heeft geen dergelijke samenwerking en het hoofdkantoor zit op de Seychellen. Beide platformen zijn gewoon te gebruiken in Nederland via app en web.

Convert & Buy. Beide exchanges hebben een tool waarmee je snel en makkelijk crypto tegen crypto omzet: de “convert” tool. Beide exchanges geven aan dat er geen kosten aan verbonden zitten. Daarnaast bieden beide platformen de ‘buy’ dienst aan waarbij je snel en makkelijk crypto kunt kopen met je creditcard, SEPA, Google Pay, Apple Pay, en in het geval van Bybit zelfs via iDEAL. Exchange trading.

Bybit vs Bitmex - trading tools

Beide exchanges bieden specifieke tradingtools en trading opties aan. Hier een vergelijking tussen de handelsmogelijkheden tussen Bitmex vs Bybit:

Bitmex

 • Derivatives (perpetuals & futures). Bitmex heeft een breed assortiment aan derivatives, waaronder perpetuals en futures. Bij beide kan er tot wel een 100x leverage positie ingenomen worden.
  Spot. Bitmex heeft niet een heel ruim aanbod van spot trading: op de exchange zijn maar 14 handelsparen te vinden, met een laag handelsvolume.
 • Margin trading. Op de Bitmex exchange kun je je financiële positie vergroten om tot wel 100x leverage te traden. Recent was er een campagne waarbij traders tot wel 250x leverage konden traden in BTC/USD paren met de perpetual swap.

Bybit

 • Derivatives (perpetuals & futures). De derivatives markt van Bybit is, op Binance na, de grootste wereldwijd. Bybit biedt extreem veel handelsparen, waaronder memes, brc-20, layer 1 & 2 en meer tokens aan. Je kunt hier in zowel perpetuals, USDT perpetuals contracts, USDC contracts, futures en options handelen. Ook kun je long en short posities innemen, en daarnaast kun je met verschillende trading tools (chase limit order, split orders, scaled order, arbitrage producten & meer) handelen, uiteraard met leverage. Ook is de copy trading tool hier beschikbaar.
 • Spot. Bitmex is op de spot market een van de grootste exchanges met wel ruim 600+ verschillende cryptocurrencies. Op de spot markt van Bybit kun je ook met een 5x margin handelen in zowel long- als short posities. Tot slot kun je ook met ETP (leveraged tokens (max 3x)) handelen op de spotmarkt.
 • Margin trading. Bybit heeft een breed aanbod in margin trading tokens. De handelsparen komen in USDT, USDC en BTC. De leverage op deze margin producten is 5x.
 • Earn. Bybit heeft een uitgebreid earn programma waarbij meer dan 100 cryptocurrencies te staken en/ of uit te lenen zijn. De APY’s variëren hier tussen de 1% - 500+%. Je kunt kiezen uit fixed of flexibele terms. Het ziet ernaar uit dat het EARN programma van Bitmex (voorlopig) inactief is.

Bybit vs Bitmex, de fees

Bitmex

 • Spot. 0,025% (maker) en 0,075% (taker)
 • Derivatives
  De fees variëren sterk per tradingdienst en hangen af van jouw account level. Check hier alle fees.

Bybit

 • Spot
  0,1000% (maker) en 0,1000% (taker)
 • Derivatives
  De fees variëren sterk per tradingdienst en hangen af van jouw account level. Check hier alle fees.

Bitmex vs Bybit, Beveiliging

Beide exchanges nemen de beveiliging extreem serieus, hieronder een aantal beveiligingsmaatregelen van beide exchanges:

Bitmex

 • Proof of reserves
 • Bitmex’s wallet adressen zijn openbaar
 • Meerdere beveiligingslagen voor user-accounts (2FA, email verificatie, pincodes etc.)
 • Een mix van hot & cold opslag van de crypto tegoeden
 • Werken met diverse professionele (crypto) custody partijen samen
 • Monitoren continu de eigen handelsposities en margins

Bybit

 • Proof of reserves
 • Staat onder toezicht van drie officiële instanties
 • Een mix van hot & cold opslag van de crypto tegoeden
 • Multi-signature, Trusted Execution Environment (TEE) en Treshold Signature Schemes (TSS) accountbeveiliging
 • Real time monitoring

De respectieve voor- en nadelen van Bybit vs Bitmex

Beide exchanges scoren goed vwb het handelsvolume in derivatives trading. Hieronder een aantal voor- en nadelen van Bitmex en Bybit:

Bybit scoort qua handelsvolume vele malen hoger en heeft daarnaast ook een groter cryptocoin aanbod, meer handelsparen en meer geavanceerde tradingtools dan Bitmex. Over het algemeen is de coin market van Bybit aanzienlijk groter dan die van Bitmex. Echter, een voordeel van Bitmex is het feit dat de exchange al ervaring heeft sinds 2014. Een nadeel van Bitmex is dat ze geen earn programma aanbieden.

Op zowel Bitmex als Bybit kun je handelen met een leverage. De leverage op Bitmex is over het algemeen wat hoger, vooral tijdens promotie periodes (250x leverage).

Beide exchanges lenen zich, vanwege de diverse handelsproducten (zoals convert en buy), goed voor beginnende, ervaren en professionele crypto handelaren.

Als we de exchanges vergelijken op de spot trading fees dan komt Bitmex beter uit de bus. Echter, als het gaat om derivaten trading, variëren de fees sterk en hangen de fees van je account level af. Het voordeel van Bybit is dat het spot handelsvolume vele malen hoger ligt dan het spot handelsvolume van Bitmex.

Onze ervaring & conclusies over Bitmex vs Bybit

Onze ervaringen op beide exchanges zijn positief. Het zijn zeer liquide exchanges met hoge handelsvolumes. De interfaces van zowel de Bitmex als Bybit exchange zijn uitermate professioneel en overzichtelijk. En op beide exchanges kun je met hoge leverage posities handelen.

De exchanges hebben een goed werkende app en de customer support is prima te bereiken. Wij hebben er tot op heden nauwelijks problemen ondervonden.

Echter, we moeten toch concluderen dat Bybit op dit moment de betere exchange is: vooral vanwege het hogere handelsvolume op zowel de spotmarkt, als op de derivatives markt. En het ontbreken van een Bitmex earn programma is minpuntje. Voor inwoners in Nederland die graag willen handelen met een hefboom of met derivaten, is Bybit niet ideaal en Bitmex een prima alternatieve handelsplatfrom om te gebruiken. Bybit zou gebruikt kunnen worden voor crypto spot trading en Bitmex voor crypto derivatives en margin trading. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikelen:

Het is wel uitermate risicovol om actief te handelen met crypto activa. We raden onze lezers af om actief crypto´s te verhandelen. Het is beter om eerst een goed begrip van bitcoin te krijgen en voorzichtig een bitcoin positie op te bouwen als een alternatieve lange termijn spaar-beleggingsvorm.