Waarom zou ik zoeken naar een alternatief voor Bybit?

23-02-2024

Waarom zou ik zoeken naar een alternatief voor het Bybit crypto trading platform? In dit artikel bespreken we waarom Nederlandse crypto traders overstappen van Bybit naar een andere exchange. Verder zullen ook de beste alternatieve exchanges voor Bybit benoemen en verwijzen naar relevante reviews.

Waarom zou ik van Bybit overstappen naar een andere exchange?

De Bybit exchange heeft aangegeven te stoppen met meerdere producten en diensten in Nederland. Hieronder valt in ieder geval de Bybit debit card en ook vallen hieronder verschillende trading diensten. De volgende trading diensten zullen helaas niet meer beschikbaar zijn voor Nederlandse gebruikers per 5 maart: het aannemen (of verhogen) van nieuwe derivaten posities, en op 26 maart zullen álle derivaten posities worden gesloten. Per 27 maart zullen Nederlanders tevens alleen nog maar toegang hebben tot de Nederlandse website van Bybit. Vervolgens zullen ook deze diensten worden opgeschort: OTC trading, derivaten futures + options, copy trading & futures copy trading en meer.

Door het sluiten van deze diensten vraag jij je als ervaren crypto trader hoogstwaarschijnlijk af waar je nog wel goed kan handelen op crypto exchanges met hoge volumes, diepe liquiditeit en gespecialiseerde handelsproducten. In dit artikel bespreken we een aantal alternatieve crypto trading platforms voor ByBit waar je terecht kunt:

Beste crypto exchange platform alternatives voor ByBit:

  • Bitmex is een klassieke oude rot in het vak van crypto derivatives trading.
  • Deribit is ook een klassieke derivatives exchanges voor de ervaren crypto handelaren waar o.a. veel in opties wordt gehandeld.
  • Het platform van Kucoin kan ook worden gebruikt als een alternatief voor Bybit. In vele opzichten lijkt het platform van Bybit veel op die van Kucoin.
  • Kraken beschikt ook over crypto futures en margin trading en beschikt over een DNB  registratie.
  • Nexo heeft in 2023 een breder inzetbaar crypto trading platform opgezet en kan ook als een alternatief voor Bybit worden betracht.
  • DyDX is een decentralized derivatives exchange waar je altijd terecht kunt als een Nederlandse trader.

Helaas, Binance, Bitget en andere grote namen weren inwoners van Nederland. Echter, het moet gezegd worden dat de meeste beleggers het beste zo ver mogelijk weg kunnen blijven van hefbomen en derivaten. Door de volatiliteit van de cryptomarkten zijn deze instrumenten veel te risicovol. Het beste is om het eenvoudig te houden: handel alleen op een gereguleerde crypto spot exchange die over genoeg liquiditeit beschikt. Alle Nederlanders hebben hier dankzij het werk van het team van Bitvavo toegang toe. Bitvavo is voor de doorsnee belegger en handelaar het beste en meest veilige alternatief voor Bybit. Voor informatie: waarom zou ik een rekening bij Bitvavo openen?

Gerelateerde artikelen: