BCM Review, alles over BCM Today ofwel de Coin Meester diensten

24-06-2024

BCM review 2024. BCM stond voorheen bekend onder de naam BitcoinMeester. Het crypto platform bestaat sinds 2017 en is recent een samenwerking aangegaan met de Kraken crypto exchange

Samenvatting: BCM is een van de bekendere crypto platformen van Nederland. Het crypto platform heeft een snelle groei doorgemaakt en is inmiddels een populaire crypto handelsplek. BCM is actief op het domein bcmtoday.com. De volledige naam is in feite BCM Today. BCM ofwel BCM Today werkt als een makelaarsplatform en biedt voordelige tarieven met een VIP-programma. BCM is geen handelsbeurs zoals Bitvavo en ontbreekt daardoor een orderboek en API. BCM biedt als broker verder ook geen futures en margin trading opties aan zoals ByBit. BCM is als makelaarsdienst goed omgezet om makkelijk euro´s om te wisselen voor bitcoin of een andere crypto van keuze. Met de overname van Kraken is het wel verder onduidelijk of BCM Today als merk zal verdergaan of dat de BCM klanten uiteindelijk zullen worden overgenomen door Kraken.

Introductie tot BCM voorheen bekend als Bitcoin Meester

Het crypto platform is opgericht in 2017 door Mitchell Zandwijken en Jelle de Boer met een kantoor in Schiphol-Rijk. Deze Nederlandse ondernemers wilden voornamelijk op snelheid en gemak focussen, en dat is gelukt. Bij BCM koop en verkoop je namelijk simpel en snel Bitcoin en andere bekende cryptocurrencies. BCM was voorheen bekend onder de naam Bitcoin Meester. BCM (Bitcoin Meester) is een handelsnaam van Coin Meester B.V. BCM heeft met Coin Meester uiteraard ook een registratie bij de Nederlandse bank (DNB). Dit is eind 2023 niet onopgemerkt gebleven: BCM wordt namelijk overgenomen door Kraken. De partijen zijn tot een overeenkomst gekomen voor een overname, dit moet echter nog wel goedgekeurd worden door de DNB.

BCM Review, de Producten & Diensten

Kopen/ verkopen: De voornaamste focus van BCM is op gemak, en dit merk je: kopen, verkopen en het aanhouden van crypto is makkelijk en lekker ‘recht toe, recht aan’. Bij BCM zijn er 170+ cryptocurrencies te verhandelen.

Kopen doe je snel door geld te storten (iDEAL, SEPA, Giropay (2%), Sofort (2%), EPS (2%)) en vervolgens koop je jouw favoriete crypto. Voor verkopen geldt hetzelfde. Uitbetalingen naar je bankrekening worden ook snel uitgevoerd.

Any-to-any functie: Ook heeft BCM de zogenaamde “any-to-any” functie waarmee je makkelijk crypto tegen crypto wisselt; een “swap” dienst. Het voordeel van deze dienst is dat je minder transactiekosten betaalt dan bij een normale koop- en verkoop order van crypto.

Om van deze dienst gebruik te maken ga je op de trade pagina naar “convert” en wissel je snel (bijvoorbeeld) Bitcoin in voor een van de 170+ altcoins.

Staking: BCM biedt ook een EARN programma aan waarbij er 14 coins te staken (staking) zijn. De APY’s (annual percentage yields) variëren van 0,25% tot 6%, op jaarbasis. De beloningen worden dagelijks uitbetaald en je crypto staat niet vast.

Let op: Bitcoin behoort ook tot het EARN programma van BCM, dit zou kunnen betekenen dat Bitcoin wordt uitgeleend aan derden, aangezien Bitcoin geen proof of stake crypto is. Het uitlenen van bitcoin aan een derde partij komt met grotere risico´s.

Airdrops: BCM doet soms mee aan airdrops van bepaalde cryptocurrencies. Hoe populairder de crypto, des te groter de kans dat deze crypto coin meedoet aan een mogelijke airdrop. BCM zal dit dan mededelen op social media.

BCM Today Review, de kosten

De kosten zien er als volgt uit: BCM heeft een VIP programma (niveau 1-10), hierbij begint elke gebruiker op 1% fee op de transactiekosten (per koop- en verkooporder). Op basis (per 30 dagen) van jouw handelsvolume zakken de kosten:

  • VIP 2 → (vanaf €500,-) 0.9%
  • VIP 5 → (vanaf €10.000) 0.6%
  • VIP 8 → (vanaf €100.000) 0.3%
  • VIP 10 → (vanaf €1.000.000) 0.1%

BCM Today Review, de voor- en nadelen

BCM is zoals gezegd een makkelijk en toegankelijk crypto platform. Het platform leent zich goed voor nieuwelingen, beginners maar ook voor de wat meer ervaren crypto handelaren; dit vanwege het VIP programma en het brede aanbod van cryptocurrencies. Het platform is vrij compact maar biedt genoeg verschillende producten aan.

De liquiditeit op BCM is toereikend genoeg, en mocht de liquiditeit van een coin aan de lage kant zijn, dan waarschuwt (ivm extra kosten) BCM je daar voor.

En qua veiligheid zit je goed: het crypto platform neemt genoeg stappen om jouw account goed te beveiligen, denk hierbij aan 2FA security en anti-phishing maatregelen. Daarnaast houdt BCM klant tegoeden 1:1 aan, bewaart zij haar crypto via cold storage en de customer support is per telefoon, mail en livechat goed bereikbaar.

BCM biedt helaas geen exchange of specialistische (handels) tools aan. Het periodiek aankopen van bitcoin en andere crypto is er niet mogelijkheid. BCM Today is niet geschikt voor de professionele handelaar die zoekt naar hefbomen, handelsbots, futures, een API- en transparante orderboek.

BCM Today Review, Onze ervaring

Onze ervaringen op het BCM platform zijn positief. De exchange werkt naar behoren en het bedrijf is goed bereikbaar voor vragen en hulp. BCM scoort op Trustpilot een goede 3.6 (uit 5).

BCM Review, Conclusie

BCM is een prima crypto platform om er bij te hebben, dit vanwege het brede crypto aanbod, de diverse producten en het oog voor belangrijke zaken als voordelige tarieven met VIP-programma, liquiditeit en veiligheid.

Echter, BCM is geen handelsbeurs en qua makelaarsdienst niet goed vergelijkbaar met een professionele spot exchange zoals Bitvavo of een meer geavanceerd handelsplatform voor o.a. derivaten zoals ByBit.

BCM concurreert direct met de volgende brokers: Blox, BTC Direct, AnyCoin, Coinmerce en Finst.

Verder met de toekomstige overname van Kraken kan BCM weleens een heel interessant platform worden. Wellicht kan er gebruik worden gemaakt van de exchange functionaliteit van kraken. Van de andere kant is het nog niet duidelijk wat de plannen zijn van Kraken met BCM Today. Het klantenbestand zou in principe worden overgenomen en overgezet worden naar Kraken. Wil je als BCM klant mogelijk automatisch naar Kraken worden overgebracht?

Voor meer informatie: