Litebit Review

30-04-2020

Litebit was een van de eerste crypto brokers in Nederland. In 2013 werd Litebit opgericht, maar werd 10 jaar later in 2023 afgewikkeld aangezien het toezicht klimaat in Nederland door de DNB als te duur en omslachtig werd bevonden door de oprichters. Litebit kon verder ook niet succesvol een crypto exchange lanceren en in feite concurreren met nieuwe spelers zoals Bitvavo en nieuwe concurrenten vanuit Amerika zoals Coinbase. Litebit heeft haar klantenbestand dan ook aan Bitvavo overgedragen.

Voor meer informatie:

Bitvavo review

Wat is de beste crypto exchange van Nederland?

----------------------------------------------------------

Sinds 2013 wordt er aan LiteBit gewerkt. De ontwikkeling van LiteBit heeft dan ook niet zonder kleerscheuren plaatsgevonden en heeft zelfs hack-incidenten moeten incasseren. Niettemin, de drie hechte vrienden (Sven Gooshouwer, Kenny Rokven en Wesly van Aalst) die LiteBit hebben opgezet hebben koppig doorgewerkt waardoor LiteBit anno 2020 een robuuste en complete dienstverlening is met een hoog veiligheidsniveau. Litebit heeft als bitcoin beurs een A- Bitcoin exhange rating gekregen van ICOrating.

Wat is er bijzonder met LiteBit?

  • Litebit biedt haar klanten een beheerde LiteBit wallet aan voor de opslag van bitcoin en andere cryptomunten. Klanten hoeven zich niet te bekommeren om crypto wallets, hoewel er de mogelijkheid bestaat om de cryptomunten op een eigen wallet te sturen.
  • LiteBit biedt haar klanten een groot aanbod aan van cryptomunten (55+).
  • LiteBit biedt haar klanten een mooi handelsplatform aan om de cryptomunten te kopen en te verkopen.
  • LiteBit geeft haar klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van de LiteBit credits. Dit is een interne betaalmethode voor het verminderen van transactiekosten en het verkorten van betaaltijden. Een klant kan veel transactiekosten en wachttijden besparen. LiteBit credits worden vaak gebruikt door handelaren die vaak kopen- en verkopen op LiteBit.
  • LiteBit is makkelijk in gebruik aangezien het handelsplatform werkt als een wisseldienst waarbij Litebit als de makelaar optreedt. LiteBit koopt en verkoopt cryptovaluta zelf op de belangrijkste crypto exchanges voor de beste koersen. Deze handelsbeurzen zijn niet gebruiksvriendelijk en ingericht voor de professionele daghandelaars. Voor een particulier die graag snel en eenvoudig bitcoins wilt kopen met iDEAL is zo’n platform vaak te veel van het goede. LiteBit gebruikt geen ingewikkelde termen zoals ‘Bid’ of ‘Ask’ en zorgt niet voor onduidelijk over het plaatsen van een bestelling en mogelijke onduidelijkheid over de uitvoering van de bestelling. In plaats hiervan klikt de klant bij LiteBit op de cryptocurrency (Bitcoin) die gewenst is om te kopen, geeft de hoeveelheid aan en betaald. De cryptocurrency wordt vervolgens indien gewenst direct bijgeschreven op de beheerde wallet. Alle techniek wordt gedaan door LiteBit waardoor de klant veel tijd en onzekerheid bespaart.
  • Litebit biedt haar klanten een aparte portfolio menu aan. De portfolio is een hulpmiddel om de klant te helpen in het bijhouden van de aangekochte cryptomunten en financiën. Het is de bedoeling dat elke transactie wordt toegevoegd waardoor je in detail kunt zien hoe je crypto porfolio zich ontwikkelt. Wil je gemakkelijk kunnen bijhouden hoeveel winst of verlies je per aankoop hebt geboekt? In dat geval is de LiteBit crypto portfolio dienst een echte aanwinst. Bovendien, is het zo dat je er prijsmeldingen kunt instellen waardoor je op bepaalde prijsdoelen een email ontvangt voor het aankopen of verkopen van een bepaalde cryptomunt.

Conclusie:

Litebit heeft sinds 2013 gewerkt aan een complete dienstverlening voor klanten die zonder rompslomp in Nederland met iDEAL cryptomunten willen kopen, bewaren en beheren. LiteBit is betrouwbaar, het handelsplatform is veilig en de gebruikerservaringen zijn goed.

Wat is een goed alternatief voor LiteBit?

Een mogelijk beter alternatief voor LiteBit is Bitvavo. Bitvavo werkt als een echte handelsbeurs, is goedkoper in gebruik en ondersteunt veel meer cryptomunten. Voor meer informatie:

Wat is de beste crypto exchange van Nederland?

bitvavo vs litebit