Wat is het beste alternatief voor AMDAX beurs?

09-10-2020

Wat is een goed alternatief voor AMDAX? AMDAX is vooral gericht op de vermogende belegger die zoekt naar een persoonlijke en exclusieve crypto-dienstverlening. AMDAX profileert zich als een exclusieve vermogensbeheerder en niet als een handelsbeurs. Voor exclusiviteit en een persoonlijke benadering zijn wel wat meer kosten verbonden. Zo rekent AMDAX 0.6-07 procent per jaar in opslagkosten op het aangehouden cryptovermogen. AMDAX bedient verder niet zo maar een nieuwe klant. Het is een meer hoogdrempelige dienstverlener voor de meest veeleisende klant, bedrijf of institutie. Het is dan ook niet vreemd dat gebruikers, die o.a. hier geen rekening krijgen, zoeken naar een alternatief voor AMDAX.

Samenvatting: Nederland kent genoeg alternatieve dienstverleners voor AMDAX. Als het gaat om het bieden van een gelijkwaardige of zelfs betere veiligheid, gratis verzekerde opslag en lagere kosten dan zijn vooral Bitvavo en Coinbase de beste alternatieve dienstverleners voor AMDAX. Je zult niet dezelfde hoogwaardige ondersteuning krijgen, maar wel meer bitcoin voor je euro´s zonder in te boeten op veiligheid of gebruiksgemak.

Introductie tot het succes en de dienstverlening van AMDAX

AMDAX is onder het bewind van Lucas Wensing uitgegroeid tot een vooraanstaande cryptovermogensbeheerder in Nederland met internationale ambities. AMDAX kwam aanvankelijk veel in het nieuws aangezien het de eerste Nederlandse crypto-onderneming was die door de Nederlandsche Bank (DNB) is goedgekeurd geworden.

Hierdoor genoot AMDAX van een exclusieve registratie bij de DNB die in Nederland, als de vos in het kippenhok, moet toezien dat Bitcoin-ondernemingen wel voldoen aan de uiterst strikte AMLD5-regelgeving. Een DNB-registratie staat gelijk aan een verkapte vergunningstelsel en bezorgt de meeste Nederlandse Bitcoin-ondernemingen nogal wat papierwerk en hoofdzorgen.

De aanpak van AMDAX past dan ook volledig in het stramien van de strikte wetgeving. Alleen vermogende particulieren met verstand van zaken kunnen op basis van een persoonlijk gesprek een rekening openen bij AMDAX en een op maat gemaakte dienstverlening verkrijgen.

Deze dienstverlening is tot in de puntjes prima verzorgd. Er wordt verstandig op basis van een eenvoudige DCA-strategie belegd of de AMDAX traders nemen het roer over met behulp van de Digital Asset Management service. Een AMDAX klant zal hierdoor beschikken over een gediversifieerde crypto-beleggingsportefeuille die een beproefde crypto-indexstrategie volgt en automatisch wordt gebalanceerd om de benchmarkt te verslaan. Inderdaad, de AMDAX klanten lopen weinig risico en kunnen zelfs een verzekering afsluiten voor het super veilig opslaan van het crypto-vermogen. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste klanten bij AMDAX niet de intentie hebben om onder meer Bitcoin te gaan gebruiken voor het kopen van een kopje koffie.

Bij andere Nederlandse Bitcoin-dienstverleners is dit een probleem aangezien zij niet kunnen volgen wat de klanten precies zullen gaan doen met de aangekochte bitcoins. Nederland beschikt over vele goede Bitcoin makelaars en handelsplatforms, echter deze zullen minder makkelijk werk hebben om een DNB registratie te verkrijgen. De meeste Nederlanders zullen niet over een vermogen van 10 BTC beschikken. AMDAX is voor deze particulieren te hoogdrempelig. Is er een goed alternatief voor AMDAX?

Wat is een goed alternatief voor AMDAX?

Afgezien van het feit dat AMDAX beschikt over een DNB-registratie, is een van de belangrijkste pluspunten van AMDAX dat ze beschikken over een exchange functie en een verzekering. Deze verzekering is niet inclusief en ook niet gratis. Verder is AMDAX niet de enige partij die beschikt over een exchange functie of verzekering. De best vergelijkbare partij op dit moment is Bitvavo in Amsterdam.

Bitvavo als alternatief voor AMDAX

Een goed alternatief voor AMDAX is Bitvavo aangezien ze over een exclusieve opslagverzekering beschikken die gratis aan hun klanten wordt aangeboden. Verder beschikt Bitvavo over een exchange met een eigen orderboek en een professioneel handelsplatform. Andere voordeel is dat Bitvavo een gratis Crypto Staking dienstverlening levert waardoor de klanten automatisch een rente verdienen over hun opgeslagen Bitcoins. Bitvavo is verder een zeer liquide bitcoin euro exchange waar je meer bitcoin voor je euro´s kunt krijgen.

Qua veiligheid is Bitvavo top notch aangezien ze voor de offline opslag van de digitale activa gebruikt maakt van Coinbase Institutional. Coinbase verzorgt als custodian de meest vooraanstaande bedrijven, waaronder BlackRock voor haar ETF. Coinbase garandeert de beste veiligheidstandaarden in de wereld. Bitvavo fiets hier op mee en biedt zelfs een accountgarantie aan voor haar klanten tot 100.000 euro. Bitvavo is zeker van haar zaak.

Coinbase als alternatief voor AMDAX

Een ander goed alternatief voor AMDAX is Coinbase. Dit is een super veilige Amerikaanse exchange die in Nederland met een DNB-registratie opereert. Coinbase concurreert in Nederland direct met Bitvavo. Voor meer informatie: Bitvavo vs Coinbase.

Ten slotte, is Coinmerce een mogelijk Nederlands alternatief voor AMDAX. Coinmerce heeft o.a. een OTC trading desk.

Bitstamp als een alternatief voor AMDAX

Bitstamp is een klassieke, oude vertrouwde Europese crypto exchange die o.a. vele instituties bedient. Het kan als een alternatief voor AMDAX worden beschouwd. Bij een evaluatie van Bitvavo en Coinbase kan ook Bitstamp als een derde optie worden opgenomen om de vergelijking compleet te maken. Echter, Bitstamp beschikt niet over een DNB-registratie en over lagere euro handelsvolumes. Voor meer informatie: lees onze Bitstamp Review.

Beleggingsfonds als een alternatief voor AMDAX

Wanneer je geen gebruik wilt of kunt maken van een exchange, dan is een beleggingsfonds een goede optie. In Nederland beschikken we over een goede cryptobeleggingsfonds: Blockchain Traders. In 2023 heeft dit fonds nog een CashCow Award gewonnen in Nederland. Ten slotte, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een Exchange Traded Fund voor Bitcoin. Aan de AEX is er al een Europese Bitcoin ETF genoteerd door Jacobi Asset Management. Voor meer info: AEX genoteerde Bitcoin ETF´s.

Conclusie - het beste alternatief voor AMDAX?

AMDAX is een vooraanstaande Nederlandse vermogensbeheerder voor bitcoin en crypto activa. Dit bedrijf richt zich op een andere klantengroep die alleen het beste eisen. Vermogensbeheer kost meer. Niet iedereen is verder te betalen voor een exclusieve dienstverlening. Het is dan ook niet vreemd dat er naar alternatieven voor AMDAX wordt gezocht. In dit artikel hebben we er een aantal onderzocht, maar Nederlandse klanten kunnen gewoon het beste gebruik maken van Bitvavo. Bitvavo levert in feite een gelijkwaardige dienstenpakket, maar dan zonder de exclusive persoonlijke behandeling die men bij AMDAX dan wel weer krijgt. Voor meer informatie, lees onze uitgebreide review over Bitvavo´s dienstverlening.

Wil je echt geen gebruik maken van een exchange, dan zul je gebruik moeten maken van een beleggingsfonds zoals Blockchain Traders dit heeft opgezet.

Voor meer informatie:

Bitvavo Amsterdam