Wat is het beste alternatief voor AMDAX beurs?

09-10-2020

In Nederland heeft AMDAX het nieuws gemaakt aangezien het de eerste Nederlandse crypto-onderneming is, die door de Nederlandsche Bank (DNB) is goedgekeurd geworden.

Hierdoor geniet AMDAX van een exclusieve registratie bij de DNB die in Nederland als de vos in het kippenhok moet toezien dat Bitcoin-ondernemingen wel voldoen aan de uiterst strikte AMLD5-regelgeving. Een DNB-registratie staat gelijk aan een verkapte vergunningstelsel en bezorgt de meeste Nederlandse Bitcoin-ondernemingen nogal wat papierwerk en hoofdzorgen.

De aanpak van AMDAX past dan ook volledig in het stramien van de strikte wetgeving. Alleen vermogende particulieren met verstand van zaken kunnen op basis van een persoonlijk gesprek een rekening openen bij AMDAX en een op maat gemaakte dienstverlening verkrijgen.

Deze dienstverlening is tot in de puntjes prima verzorgd. Er wordt verstandig op basis van een eenvoudige DCA-strategie belegd of de AMDAX traders nemen het roer over met behulp van de Digital Asset Management service. Een AMDAX klant zal hierdoor beschikken over een gediversifieerde crypto-beleggingsportefeuille die een beproefde crypto-indexstrategie volgt en automatisch wordt gebalanceerd om de benchmarkt te verslaan. Inderdaad, de AMDAX klanten lopen weinig risico en kunnen zelfs een verzekering afsluiten voor het super veilig opslaan van het crypto-vermogen. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste klanten bij AMDAX niet de intentie hebben om onder meer Bitcoin te gaan gebruiken voor het kopen van een kopje koffie.

Nederlands alternatief AMDAX

Bij andere Nederlandse Bitcoin-dienstverleners is dit een probleem aangezien zij niet kunnen volgen wat de klanten precies zullen gaan doen met de aangekochte bitcoins. Nederland beschikt over vele goede Bitcoin makelaars en handelsplatforms, echter deze zullen minder makkelijk werk hebben om een DNB registratie te verkrijgen. De meeste Nederlanders zullen niet over een vermogen van 10 BTC beschikken. AMDAX is voor deze particulieren te hoogdrempelig. Is er een goed alternatief voor AMDAX?

Wat is een goed alternatief voor AMDAX?

Afgezien van het feit dat AMDAX beschikt over een DNB-registratie, is een van de belangrijkste pluspunten van AMDAX dat ze beschikken over een exchange functie en een verzekering. Deze verzekering is niet inclusief en ook niet gratis. Verder is AMDAX niet de enige partij die beschikt over een exchange functie. De best vergelijkbare partij op dit moment is Bitvavo in Amsterdam.

Een goed alternatief voor AMDAX is Bitvavo aangezien ze over een exclusieve opslagverzekering beschikken die gratis aan hun klanten wordt aangeboden. Verder beschikt Bitvavo over een exchange functie met een eigen orderboek en over een professioneel handelsplatform. Andere voordelen is dat Bitvavo een gratis Crypto Staking dienstverlening levert waardoor de klanten automatisch een rente verdienen over hun opgeslagen Bitcoins. Ten slotte, heeft Bitvavo een samenwerking met Yieldt waardoor de klant de beschikking heeft over een Digital Asset Management service.

Voor meer informatie:

Bitvavo Amsterdam
De beurs van het geld de toekomst....