Waar kan ik een Bitcoin spaarrekening openen?

05-10-2020

Dit artikel gaat over waarom je Bitcoin wel of niet zou moeten sparen en of er al een Bitcoin spaarrekening beschikbaar is. De centrale vraag is: waarom en waar zou ik een Bitcoin spaarrekening openen? In het kort: natuurlijk, bitcoin is de beste monetaire spaartechnologie beschikbaar en je kunt gemakkelijk rente verdienen op je bitcoin handelsrekening bij Bitvavo in Amsterdam.

Waarom zou ik Bitcoin sparen?

Het spaargeld op een bankrekening wordt elk jaar minder waard. Er wordt geen rente meer uitgekeerd en de inflatie erodeert de koopkracht. Het is niet vreemd dat veel mensen hun spaargeld beleggen in effecten of vastgoed. Spaarders worden gedwongen te speculeren in peperdure markten binnen een onhoudbaar financieel monetair paradigma gebaseerd op een exponentiële schuldenopbouw (obligaties, leningen) dat in stand wordt gehouden met ingewikkelde schuldinstrumenten (derivaten).

Bitcoin sparen

Echter, wat vele mensen niet beseffen is dat er een alternatief decentraal financieel systeem in opbouw is met Bitcoin als de reservevaluta. Bitcoin is een niet te kraken decentraal monetair gedistribueerd grootboek netwerk. Het netwerk zal uiteindelijk maximaal over 21 miljoen BTC beschikken. Bitcoins zijn geen schuldinstrumenten, maar representeren absoluut schaars digitale activa die vergeleken kunnen worden als de digitale goudbaren van het huidige informatietijdperk. Het is de verwachting dat Bitcoin steeds meer (vlucht)kapitaal zal aantrekken en langzamerhand, net zoals goud, een sterkere positie zal verwerven als een veilige haven. Het kan als het toekomstige harde geld van het huidige informatietijdperk worden beschouwd. Door de schaarste en unieke eigenschappen van Bitcoin, wordt het beschouwd als het ultieme onderpand. Bitcoin is in vele opzichten superieur ten aanzien van goud, het werkt buiten het traditionele financiële systeem om en is niet gecorreleerd met de reguliere effectenmarkten. Dit gegeven wordt door steeds meer bekende legendarische beleggers (George Ball, Paul Tudor Jones) en bedrijven (Microstrategy) ingezien.

Bitcoin is zeer liquide en er is steeds meer vraag naar bitcoins, bijvoorbeeld vanuit de Bitcoin DeFi-sector. Ze kunnen door bitcoin houders worden uitgeleend voor een rentevergoeding. Wanneer je bitcoins spaart, speculeer je niet alleen op de toekomstige waardevermeerdering, maar kun je ook nog eens een actief rendement verdienen in de vorm van een rentevergoeding wanneer je ze op een Bitcoin spaarrekening plaats. Rente verdienen met bitcoin is mogelijk wanneer je het op een Bitcoin spaarrekening zet.

Risico waarschuwing: wanneer je bitcoin op een spaarrekening zet, dan leen je deze uit aan een derde partij en verlies je de controle over de aangekochte bitcoin. Wanneer deze derde partij bankroet gaat, zul je waarschijnlijk al je tegoed verliezen. Not your keys, not your coins. We raden onze lezers het af om bitcoin op een spaarrekening te plaatsen of hooguit met een klein deel van de aangekochte bitcoin.

Welke Bitcoin spaarrekeningen zijn er al beschikbaar?

De meest veilige optie is om gebruik te maken van de dienstverlening van de Nederlandse Bitvavo exchange. Een Bitcoin spaarrekening wordt hier Bitcoin staking of het staken van Bitcoin genoemd. Het valt onder Bitvavo's Crypto Staking dienstverlening. Voor meer informatie:

Voor een lijst met andere opties in het buitenland, kunnen we het volgende artikel aanbevelen: