Wat zijn de ervaringen met Bitvavo volgens de reviews en de gebruikers?

24-06-2024

Wat zijn de ervaringen met Bitvavo volgens de meeste reviews online en de gebruikers van het Bitvavo platform?

Bitvavo is het meest populaire platform in Nederland voor de handel met digitale activa. Bitvavo heeft meer dan 1 miljoen gebruikers die in totaal al meer dan 100 miljard euro hebben verhandeld op deze crypto exchange. Bitvavo is een liquide crypto exchange met gezonde cijfers. Echter, hoe soepeltjes werkt het handelsplatform? Wat zijn de ervaringen met Bitvavo? Wat zeggen de reviews en de gebruikers zelf over Bitvavo?

De belangrijkste reviews over de ervaingen met Bitvavo

De online reviews van de meest bekende Nederlandse sites waaronder bestebank.org, crypto insiders, crypto university zijn allemaal razend enthusiast en raden het gebruik van de Bitvavo exchange aan vanwege het gebruiksgemak en de lage kosten. Bitvavo wordt geprezen als een betrouwbare spot exchange voor de handel in digitale activa. Terugkoppeling van Bitvavo klanten en gebruikers komen met interessante ervaringen met het handelsplatform.

Ervaringen van gebruikers met Bitvavo

Alle gebruikers prijzen het gemak van het handelsplatform, maar er wordt gewezen op gebreken als het gaat om de liquiditeit en opnames-stortingen van crypto´s. Dit loopt niet altijd even lekker. Bitvavo is een zeer liquide exchange als het gaat om de grote cryptomunten, maar als het gaat om de kleinere muntjes vallen de handelsvolumes tegen en hapert het soms. Dit betekent dat o.a. de cryptokoersen uit de pas met de grotere internationale crypto exchanges kunnen lopen.

Voor de professionele handelaar in kleinere cryptomunten kunnen de ervaringen met het handelsplatform van Bitvavo tegenvallen. Het is niet vreemd dat verschillende professionele handelaren in kleinere munten Bitvavo gebruiken in combinatie met een grotere crypto exchange met diepere handelsvolumes. Voorheen was dit Binance, nu is Kucoin, Bybit, maar ook Kraken, Bitfinex en Crypto.com een optie.

Daarnaast missen verschillende gebruikers de optie om te kunnen shorten. Bitvavo ondersteunt geen hefbomen of margin trading. Bitvavo ondersteunt ook geen termijncontracten.

Ervaringen Bitvavo gebruikers volgens Trust Pilot

De meeste slechte ervaringen die we hebben gevonden op o.a. Trustpilot over Bitvavo hebben te maken met de verificatieprocedures. Bitvavo is als financiële dienstverlener geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en daarbij verplicht zich te houden aan wet- en regelgeving. Een onderdeel hiervan is onder andere het verifiëren van de identiteit en de wallet van de gebruiker. Dit kan als omslachtig en vervelend worden ervaringen. Bij geval van problemen of bezwaren is het gewoon het makkelijkste om even contact op te nemen met de klantenondersteuning van Bitvavo. De ervaringen van de Bitvavo klantenondersteuning zijn als prima bevonden door zowel de gebruikers als de recensenten.

Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn prima aangezien we alleen handelen in bitcoin. Bitvavo heeft een zeer liquide euro-bitcoin spotmarkt. De verificatie van de bitcoin wallet die hebben gekoppeld aan de Bitvavo rekening vinden we wel vervelend en onnodig. Niettemin, het biedt wel veiligheid aangezien bitcoin alleen kan worden gestort naar een geverifieerd bitcoin adres.

Bitvavo ervaringen conclusie

Over het algemeen zijn de ervaringen met het Bitvavo handelsplatform uitstekend. De negatieve ervaringen zijn gekoppeld aan de nadelen die kleven aan het handelsplatform. Zeker Bitvavo kent een aantal nadelen die te maken hebben met bepaalde beperkingen. Voor meer informatie: wat zijn de nadelen van het Bitvavo cryptoplatform.

Echter, deze negatieve ervaringen en nadelen zijn niet van toepassing voor iemand die gewoon veilig en vertrouwd bitcoin wil kopen en verkopen voor euro´s. De redactie van Bitcoin Gids raad haar lezers af om te handelen in crypto´s en zich primair te richten op bitcoin als een alternatieve belegging. Het vergaren van kennis over bitcoin en het huidige macro-economische klimaat is belangrijker dan de speculatieve handel in allerlei digitale activa. De negatieve ervaringen met Bitvavo duiken dan ook wanneer er gehandeld wordt in allerlei kleine cryptomunten. Deze handel is uiterst risicovol en kan op zijn hoogst worden beschouwd als een durfkapitalistische belegging. Durfkapitaal is spaargeld dat een gebruiker kan veroorloven om te verliezen bij een speculatieve belegging. Bitcoin kan worden gezien als een alternatieve spaarvorm in een nieuwe monetaire activaklasse. Bitvavo is een prima exchange voor de handel in bitcoin (BTC) waarover we geen negatieve ervaringen hebben. We hebben ook geen negatieve gebruikerservaringen kunnen vinden over de bitcoin handel op Bitvavo. Conclusie: de ervaringen met Bitvavo zijn goed.

Voor meer informatie: lees onze volledige Bitvavo review.

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Bezoek Bitvavo