Binance Review 2024, wat zijn de nadelen met Binance?

24-06-2024

De nieuwe Binance Review voor 2024. Binance is de absolute nummer één crypto exchange als het gaat om Bitcoin, handelsvolumes & handelsdiensten, cryptocurrency aanbod, staking, NFT’s en nog veel meer! Echter, was een veel bewogen jaar voor deze crypto exchange en 2024 zal een nieuw begin inhouden zonder het spraakmakend boegbeeld CZ, de ex-ceo van Binance. Is er geen beter alternatief voor Binance? Ondek het allemaal in onze Binance Review.

Samenvatting van deze Binance Review: Binance is de absolute nummer #1 crypto exchange als het gaat om handelsvolumes en handelsdiensten. Binance staat dan ook met afstand op de eerste plaats voor wat betreft het spot handelsvolume en de derivatenhandel in USDT en BNB. Binance is een compleet crypto finance platform met alle mogelijke diensten. Binance heeft in 2023 wel veel problemen met de toezichthouders gehad; bedient geen Nederlandse klanten meer en heeft moeten schikken met de Amerikaanse toezichthouders voor een recordbedrag van 4.3 miljard dollar. Het boegbeeld en CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ) heeft een schuldbekentenis ingediend en is afgetreden. Binance zal in 2024 een nieuw hoofdstuk openen en wellicht in 2024 met behulp van de Europese Mica-regelgeving weer haar deuren open voor Nederlandse klanten. Het beste gelijkwaardig alternatief voor Binance, is haar grootste concurrent: Bybit. De meeste handelaren zullen voldoende hebben aan de Bitvavo handelsbeurs in Amsterdam. Deze biedt een betere, makkelijkere en handelsbeurs aan voor de euro-cryptomarkten. Wil je met euro´s bitcoin en crypto verhandelen op de spotmarkt, dan is Bitvavo voldoende en een beter alternatief voor Binance. Voor de Belgen en de Fransen is Binance wel open voor business en zeer geschikt voor vooral de handel in bitcoin. We raden het af om te handelen in allerlei risicovolle tokens en crypto´s op Binance.

Binance Review – een introductie

De crypto exchange werd in 2017 mede opgericht door voormalig CEO Changpeng Zhao (CZ). De crypto exchange heeft haar populariteit te danken aan het gemak waarmee beginners, ervaren én professionele crypto-handelaren het platform kunnen gebruiken. Zowel de Binance app als web zijn fantastisch en next level! De kerndiensten zijn een van de redenen voor de populariteit van Binance, waaronder: easy buy & sell, spot, margin, future trading, NFT´s, crypto launch pads, lending, staking, een eigen blockchain en DEX & meer… je kunt het zo gek nog niet bedenken of Binance heeft het wel ingebouwd in haar online crypto finance platform.

De belangrijkste producten & diensten van Binance

Voor de beginner, Binance Easy Buy & Sell

Deze dienst leent zich perfect voor de nieuweling of puur voor een snelle en simpele koop/ verkoop van fiat (€, $) naar Bitcoin en andersom. De kosten zie je per trade, deze liggen wel hoger dan op de exchange zelf.

De Binance Exchange

De exchange van Binance is perfect; het heeft het hoogste handelsvolume en de liquiditeit per coin is zeer diep waardoor orders nagenoeg in real time worden doorgezet tegen zo min mogelijk slippage en spread. De interface is professioneel maar wel overzichtelijk en maakt het zodoende ook toegankelijk voor de wat nieuwere crypto-handelaar.

De fees op de exchange zijn zeer laag: 0,1000% (maker) en 0,1000% (taker). Dit geldt tot een handelsvolume van 1 miljoen USDT. En als jij BNB aanhoudt in je wallet kun je zelfs 25% korting op de fees krijgen. En handel jij in Bitcoin tegen $FDUSD, dan betaal je 0% fees. Je merkt het wel, je zult over USDT, BTC of BNB moeten beschikken om daadwerkelijk te profiteren van de beste tarieven en koersen.

Hoe kom ik het beste aan USDT of BTC

Aangezien Binance niet beschikt over vaste eurobankrekeningen en niet fatsoenlijk euro´s kan verwerken, is het beste om een Binance rekening te combineren met een liquide bitcoin of USDT spot exchange zoals Bitvavo en Coinbase. Deze liquide crypto spot exchanges ondersteunen iDEAL waardoor het gemakkelijk en voordelig wordt om euro´s om te wisselen voor USDT of BTC. Deze kunnen vervolgens worden gestort op de Binance rekening en worden ingezet op het handelsplatform om bijvoorbeeld te handelen met leveraged tokens.

De Binance Leveraged tokens

Binance biedt verschillende Leveraged Tokens, waaronder: Bitcoin, Ethereum, BNB en meer. De leverage ligt tussen de 1X - 3X. Het is een laagdrempelige manier om wat meer risico te nemen met een hefboom om te speculeren op de trends.

De Binance Futures

Hier vindt alle cryptovuurwerk plaats. Binance biedt futures trading die afgehandeld (settled) worden in: USDT, crypto en USDT Options (opties) met ongeëvenaarde handelsvolumes en grote hefbomen. Uitermate risicovol, maar natuurlijk heerlijk voor de ervaren futures trader die weet waar die mee bezig is.

Tradingview (professioneel) op Binance

Op de exchange van Binance is het mogelijk om jouw tradingview te integreren in de exchange. Tradingview kan gebruikt worden bij spot en futures trading op Binance.

VIP Program van Binance

Uiteraard heeft Binance een VIP programma. Je kunt onderdeel worden van dit programma als: trader, holder, borrower (lenen) of als investor. Voor de grotere spelers heeft Binance een Over The Counter dienst en een Institutional Service voor grote individuen/ bedrijven. Check hier de voordelen van het VIP- en Institutionele programma. Een nadeel van het Binance VIP programma is dat de beste tarieven worden behaald in combinatie met een gebruik van de eigen exchange token BNB. Voor meer informatie: bezoek Binance.

Binance EARN

Alle grote crypto exchanges bieden een EARN programma. Klanten kunnen passief geld verdien over hun aangehouden cryptotegoeden. Het EARN programma van Binance is zeer uitgebreid. Populaire coins als BNB, ETH, SOL, ADA maken hier onderdeel van uit. Uiteraard zit Bitcoin er ook bij. De APY’s variëren tussen de 0.01% - 97%. Je kunt hierbij kiezen voor flexible en fixed (bepaalde en onbepaalde) termijnen. Bij fixed zit jouw crypto vast!

Let op: er wordt onderscheid gemaakt tussen Staking (on-chain) en Lending (onderdeel van EARN). Bij lending worden de activa uitgeleend. Dit is dus een activiteit die veel meer risico´s inhoudt. Het is altijd even oppassen met deze type diensten. Beter om daar niet gretig gebruik van te maken. Bitvavo heeft hier in het verleden met een soortgelijke dienst problemen mee verkregen: Bitvavo staking.

Binance Pay

Binance heeft een betaaldienst voor zowel consumenten als winkeliers. Deze is on- en offline te gebruiken. Binance Pay maakt het heel makkelijk om crypto in te zetten voor het ontvangen en uitvoeren van betalingen in alle mogelijke crypto´s.

Binance NFT marktplace

Binance heeft een zeer uitgebreide en toegankelijke NFT marktplaats. Je kunt hier alle NFT dromen verwezenlijken. Een van de meest opvallende NFT samenwerkingen is die tussen Binance en Cristiano Ronaldo.

Binance Web3 Wallet

Binance heeft een vrij nieuwe ‘self custody’ (eigen beheer) Web3 wallet waar je crypto kunt opslaan en swappen. In de wallet kun je ook gebruikmaken van Dapps, zoals UniSwap en PancakeSwap.

Binance Review, Voor- en nadelen met Binance

Laten we beginnen met de voordelen van Binance:

  • Binance is een zeer uitgebreid en compleet platform voor alles wat met Bitcoin en altcoin trading (futures, leveraged), staking en meer te maken heeft.
  • Het volume is hier het allerhoogst en de liquiditeit zeer diep waardoor handelen super efficiënt en snel gaat, dit tegen zeer lage kosten.
  • De user experience en interface van Binance is over de algehele breedte van app en web waanzinnig mooi, helder en overzichtelijk. Dit maakt het gebruik van het platform echt een feestje. Het is een robuust en veilig platform.
  • Qua veiligheid scoort Binance altijd top. Binance beschikt ook over een eigen verzekeringsfonds voor calamiteiten.
  • Een nadeel is wel dat Binance geen registratie bij de DNB heeft. Hierdoor hebben ze tevens geen iDEAL betalingsoptie. In België heeft Binance wel weer toestemming om te opereren.
  • Het VIP programma is verbonden aan het gebruik van BNB. BNB de exchange token van Binance introduceert extra risico´s. Een risico is natuurlijk dat het als een effect kan worden geclassificeerd door de toezichthouders. BNB kan verder door de exchange worden misbruikt voor malafide doeleinden. De FTT token van de FTX exchange was een belangrijk voorbeeld over hoe het mis kan gaan wanneer exchanges hun eigen exchange tokens misbruiken voor financieel gewin.

Binance Review - onze ervaringen

Onze ervaringen zijn zeer positief. Wij hebben geen negatieve ervaringen met de Binance exchange en wij maken er al sinds 2017 gebruik van. En toen wij contact hadden met de Customer Support afdeling werden wij snel, vriendelijk en efficiënt geholpen. Hoewel, andere klanten hebben slechte ervaringen gehad met de klantenondersteuning. Binance staat over het algemeen niet bekend om haar goede klantenondersteuning. Het platform werkt wel altijd heerlijk. Binance heeft een veilig en robuust handelsplatform ontwikkeld.

Binance Review - Conclusie

Binance is jouw one stop shop voor álle zaken die met Bitcoin en crypto te maken hebben. Het is niet voor niets uitgegroeid tot de grootste crypto exchange van de wereld onder het bewind van CZ. CZ ontwikkelde een extreem goed handelsplatform waar in feite alles mogelijk was en was toegestaan. De aanpak was natuurlijk zeer risicovol: eerst groeien en laten gaan… en pas later kijken naar lokale regelgeving. De aanpak heeft uiteindelijk gezorgd problemen met o.a. een enorme boete en het aftreden van de CEO CZ. Verder heeft het natuurlijk de reputatie in het Westen niet veel goed gedaan. Niettemin, Binance werkt op alle fronten samen met toezichthouders en werkt in vele landen volledig legaal en met toestemming van de toezichthouders, waaronder België en Zweden. Voor inwoners van Nederland is het niet mogelijk om een handelsrekening aan te maken. Inwoners van Nederland kunnen het beste gebruik maken van Bitvavo in het geval je zoekt naar een betrouwbare liquide euro spot exchange voor crypto; alternatief Bybit wanneer je o.a. wilt handelen met futures en hefbomen.

Onze mening: Binance wordt ook wel een shitcoin casino genoemd waar in feite vele gebruikers geld verliezen in de handel en verdere speculatie met allerlei tokens en crypto´s zonder enige fundamentele waarde. Het beste is om zich te beperken tot de handel in bitcoin. Binance kan prima gebruikt worden voor de handel in Bitcoin.

Voor meer verdieping, lees de volgende artikelen:

Voor meer informatie:

Wat is de beste Nederlandse crypto exchange?