OKX review, de voor- en nadelen en beter alternatief voor OKX

07-01-2024

Onze OKX review voor 2024. OKX mag niet missen in onze lijst van exchange reviews en vergelijkingen. OKX is een van de snelst opkomende crypto exchanges.

Samenvatting, update juni 2024: de OKX crypto exchange staat in de top 5 grootste spot exchanges en in de top 3 grootste derivaten exchanges. OKX wordt sinds 2017 ontwikkeld en heeft een goede track record. OKX accepteerde aanvankelijk geen Nederlandse klanten meer. Begin 2024 had het geen zin om als inwoner van Nederland hier een rekening aan te maken. Echter, sinds begin juni 2024 heeft OKX, net zoals Bybit, een gekuiste versie van haar exchange opgezet voor de Nederlandse markt. In principe is alleen de spot exchange toegankelijk voor inwoners van Nederland. Hierdoor onderscheidt OKX zich niet veel ten aanzien van de competitie in Nederland. Het beste alternatief voor OKX is op dit moment ByBit. ByBit werkt samen met SATOS in Nederland en biedt een uitstekend handelsplatform aan met vergelijkbare diensten en mogelijkheden. Wil je alleen bitcoin verhandelen voor euro´s, dan is Bitvavo de beste optie met de beste eurohandelsvolumes.

Introductie tot de OKX crypto exchange

De Bitcoin en crypto exchange werd door Jay Hao opgericht in 2017. Oorspronkelijk uit China, maar gezien de strenge wetgeving daar is de exchange al snel verhuisd naar Malta in 2018. Ook zit een groot deel in Singapore en de Seychellen. OKX heeft een breed aanbod aan producten en diensten. De diensten variëren van swap diensten, spot handel tot futures trading. De exchange leent zich zodoende goed voor beginnende, ervaren en professionele crypto handelaren. Ook heeft OKX een waanzinnig mooie app!

In deze OKX review zullen wij dieper ingaan op de OKX exchange en haar producten.

OKX review over de Producten & Diensten

Hierbij een kort overzicht van de belangrijkste producten en diensten die je op het OKX platform kunt aantreffen:

OKX Convert: Met de convert tool wissel jij simpel en snel crypto voor crypto om: van Bitcoin tot Stablecoins. De dienst leent zich goed voor beginnende Bitcoin en crypto handelaren en is zonder fees en slippage!

De OKX spot markt: OKX heeft de op 4 na grootste crypto spot markt wereldwijd. De exchange biedt, naast Bitcoin, honderden altcoins aan. Het handelsvolume is zeer hoog en de liquiditeit diep.

De OKX derivatenmarkt: Professionele Bitcoin en crypto handelaren kunnen op de derivatenmarkt van OKX goed uit de voeten: de OKX exchange biedt vele coins aan op de futures markt die variëren van Bitcoin, Ethereum tot bekende altcoins zoals Solana, Ripple en Dogecoin. De handelsparen komen in USDT en USDC. De derivatenmarkt van OKX is de op twee na grootste wereldwijd.

OKX Margin Trading: Ook biedt OKX een margin trading markt aan met tientallen handelsparen, zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Solana, Doge en meer. De handelsparen komen in USDT, USDC en crypto vs. crypto. De leverage op deze trades varieert van 3X tot 10X. Deze dienst leent zich goed voor ervaren bitcoin en crypto handelaren.

De OKX Bots & Copy trading mogelijkheden: OKX heeft een breed aanbod aan trading bots. De bots variëren van aanvallend handelen tot en met een DCA strategie. Ook kun je kiezen voor copy trading, waarbij je de trades van bekende crypto traders volgt. De trades kun je volgen op zowel de spot- als contractenmarkt.

OKX EARN: OKX heeft een uitgebreid EARN (staking & lending) programma waar meer dan 100 coins deel van uitmaken. De APY’s variëren van 1%-35% en er zijn vaste en flexibele periodes.

OKX Institutional: Voor bedrijven, market makers en andere grote Bitcoin en crypto traders heeft OKX een aparte afdeling: “institutional”. Hier kunnen o.a. OTC trades worden uitgevoerd, zijn er kapitaalmarkten (lending), kun je liquiditeit aanbieden tegen yield, heb je toegang tot een zeer diepe handelsmarkt en meer!

De OKX Liquid Marketplace: Deze zeer liquide handelsmarktplaats leent zich perfect voor grote en professionele Bitcoin en crypto handelaren. Hier heb je als crypto trader toegang tot Spot OTC trading, futures spreads en dit tegen 50% lagere tarieven.

OKX VIP (fee) programma: OKX biedt een VIP programma waarbij de fees dalen naarmate jouw handelsvolume toeneemt. Je begint op 0.080% maker en 0.100% taker fee.

OKX Review, de Voor- en nadelen

Een nadeel is dat aanvankelijk OKX vanwege wet- en regelgeving de Nederlandse markt moest verlaten, net als Binance. Sinds juni 2024 heeft OKX haar deuren weer geopend voor inwoners van Nederland. Echter, deze kunnen alleen gebruik maken van de spot exchange dienstverlening: OKX convert en OKX spot markt.

Een van de voordelen van de OKX exchange is dat het een waanzinnig professioneel en efficiënt platform is dat zich goed leent voor beginnende, ervaren en professionele crypto handelaren. Het hoge handelsvolume en de diepe liquiditeit zorgen voor een snelle orderafwikkeling. Echter als het gaat om euro handelsvolumes, daar loopt OKX behoorlijk achter op de competitie. Denk hierbij aan Bitvavo, Coinbase en Kraken.

De liquide USDT marketplace leent zich perfect voor professionele crypto handelaren en bedrijven die in crypto willen handelen.

Tot slot biedt de exchange, naast Bitcoin en Ethereum, een breed aanbod aan populaire altcoins met vele handelsparen.

OKX Review over onze ervaringen

Onze ervaringen op de OKX exchange zijn positief. Zowel de app als web werken perfect en het platform biedt nagenoeg alles wat een beginnende of ervaren crypto handelaar zoekt.

De support afdeling is 24/7 bereikbaar via een live chat en voor crypto handelaren die gebruikmaken van de liquid marketplace is er een aparte “account service”. Daarnaast biedt de exchange nog veel meer producten/diensten dus check het snel op OKX! We hebben geen slechte ervaringen met de OKX dienstverlening, maar er zijn veel klanten die een andere ervaring hebben met de OKX exchange. OKX scoort niet hoog op Trustpilot: een 2.2 (uit 5). Dit is een slecht teken. De OKX trust score op Coingecko is wel hoog met een top cijfer van 10.

OKX Review, Conclusie

Op dit moment ben je op de OKX crypto exchange aan het goede adres voor spot handel, futures trading, margin trading en meer als je niet in Nederland woont. Een groot probleem is uiteraard dat OKX de Nederlandse markt moest verlaten en met een beperktere dienst is teruggekeerd. OKX onderscheidt zich hierdoor niet van de competitie en loopt achter qua eurohandelsvolumes. Wat is dan een beter alternatief voor OKX?

Alternatief voor OKX?

Als je zoekt naar een alternatief voor de OKX exchange met een vergelijkbare dienstenpakket, dan is ByBit de beste optie. Voor meer informatie: Bybit vs OKX. Zeker, Binance is natuurlijk een voor de hand liggend alternatief, maar Binance heeft ook Nederland verlaten. Vandaar dat ByBit onze voorkeur geniet. Voor meer informatie: ByBit review.

Verder is het wel zo dat de meeste handelaren en beleggers zo´n OKX of Bybit platform helemaal niet nodig hebben. Wanneer je gewoon euro´s wilt beleggen in bitcoin en af en toe wilt handelen met je positie, dan is een liquide euro spotmarkt voor bitcoin afdoende. Bitvavo is dan een veel beter alternatief voor zowel OKX, maar ook Binance en Bybit. Voor meer informatie: Bitvavo Review.

Gerelateerde artikelen: