Welke crypto zal ik kopen?

07-07-2018

Welke crypto zal ik kopen

De Bitcoingids zal er geen doekjes om winden. Er is op dit moment maar 1 echte cryptovaluta die daadwerkelijk haar belofte heeft waar gemaakt: Bitcoin.

Bitcoin is de beste cryptovaluta die je kunt kopen voor 2018 wanneer je zoekt naar een veilige haven. Bitcoin is de reservemunt voor alle crypto's. Gaat het niet goed met de Bitcoin, dan gaat het volledig mis met de andere crypto's.

Natuurlijk, speculeren met crypto's kan altijd en achteraf kijken is altijd gemakkelijk. Wanneer je kijkt naar een historische koers ontwikkeling, dan is het makkelijk om vast te stellen welke crypto je het beste had kunnen kopen.

Concrete voorbeelden: als je sinds 1 juli 2016 zou zijn ingestapt, dan had je 'maar' een rendement gehad van 853 procent. Niks bijzonder vergeleken met Stellar Lumens. Stellar Lumens is over een periode van twee jaar een rendement van 9400 procent gehad!  Iemand die twee jaar geleden al zijn geld had geinvesteerd in Stellar in plaats van Bitcoin had zeker meer dan 10 keer het rendement van Bitcoin behaald. Waanzin en natuurlijk is het zeer onwaarschijnlijk dat dit zich op de zelfde manier zich zal herhalen in de toekomst. Het inzetten op andere crypto's dan de Bitcoin moet op basis van fundementen worden gedaan, maar deze geven absoluut geen garantie dat deze nu nog 1000x rendement kan geven. Het is daarom heel moeilijk om te bepalen welke crypto je het beste kunt kopen in 2018 en 2019. Wil je veilig spelen, dan zorg je voor dat het grootste gedeelte van je vermogen inzet op de Bitcoin. Waarom?

Bitcoin heeft de beste track record van alle crypto's en een prachtige ontwikkelingsgeschiedenis achter de rug. Los van alle FOMO, FUD en propoganda is er op technisch gebied veel vooruit gegaan. Bovendien willen institutionele beleggers meedoen met het spel en zullen reguliere aandelenbeurzen zoals SIX in Zwistersland en de NASDAQ in 2019 een crypto exchange lanceren. De Wall Street investeringsbanken zullen ook beschikken over specifieke Bitcoin trading desks. Specifieke Bitcoin ETN's zijn er al, maar bovendien zullen de komende jaren er speciale ETF's vrij worden gegeven voor de Bitcoin. Het is een kwestie van tijd dat het grote kapitaal op een gereguleerde manier kan beleggen in Bitcoin en vervolgens ook andere cryptovaluta.

Het ligt voor de hand dat Ether (ETH) ook meer en meer zal worden geaccepteerd, maar het is een kwestie van tijd voordat de institutionele beleggers ook meer zullen leren over de problemen met Ethereum. Ripple bevindt zich ook nog in onzekere wateren, volgens vele is Ripple een effect en heeft Ripple (het bedrijf) de Amerikaanse effectenwetgeving overtreden. Dit is in feite ook het geval met Ethereum, maar volgens de Amerikaanse financiele autoriteiten is Ethereum en ether op dit moment afdoende gedistribueerd om niet meer als een effect te worden beschouwd. Je merkt het misschien, de wetgeving over crypto's is nog afwezig of in gebreken, terwijl Bitcoin in feite buiten elke wet valt. Vandaar, ben je onzeker over welke crypto je wilt kopen? Begin dan eerst een met de Bitcoin en bestudeer alle andere crypto's nauwgezet voordat je er geld in steekt. Voor meer informatie: