SynFutures DEX Review: Een diepgaande analyse voor Nederlandse handelaren

22-04-2024

SynFutures DEX review: een opkomende ster in de DeFi-wereld. De SynFutures DEX (decentrale exchange) is een relatief nieuwkomer in de DeFi-ruimte, maar heeft in korte tijd een enorme populariteit gewonnen. In deze uitgebreide review duiken we diep in de werking van SynFutures, belichten we de unieke kenmerken en voordelen, en vergelijken we het platform met de concurrentie.

Waarom is SynFutures zo populair?

De populariteit van SynFutures is te wijten aan een aantal factoren:

 • Hoge handelsvolume: Ondanks de jonge leeftijd verwerkt SynFutures al meer dan $1 miljard aan handelsvolume per dag, wat meer is dan populaire DEXen zoals Uniswap.
 • Grote verscheidenheid aan handelsparen: SynFutures biedt meer dan 277 handelsparen, inclusief populaire cryptocurrencies, altcoins en NFT's.
 • Uniek "Amazon-achtig" model: SynFutures stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies toe te voegen aan de DEX en arbitraire futures-contracten te verhandelen, wat resulteert in een breed scala aan handelsmogelijkheden.
 • Perpetual futures: SynFutures staat vooral bekend om zijn perpetual futures-handel, die handelaren in staat stelt om posities onbepaald vast te houden met leverage tot 100x.
 • Volledig on-chain: SynFutures is een volledig gedecentraliseerde exchange, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de controle heeft. Dit verhoogt de transparantie en veiligheid van het platform.
 • Oyster AMM: SynFutures maakt gebruik van Oyster AMM, een innovatieve oplossing die order books en AMM-modellen combineert voor verbeterde liquiditeit en efficiënte handel.
 • Blast Layer-2 integratie: Naast Ethereum is SynFutures ook beschikbaar op de Blast Layer-2 blockchain, wat snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt.
 • SynFutures EARN: SynFutures biedt een EARN-programma waarmee gebruikers rente kunnen verdienen door liquiditeit te verstrekken aan verschillende pools.

Wat is Oyster AMM precies?

In de eerste plaats, AMM staat voor Automated Market Maker, wat zich vertaalt naar geautomatiseerde marktmaker. Het is een systeem op decentrale exchanges (DEXen) dat vraag en aanbod van cryptocurrencies matcht, zonder dat hierbij een traditioneel orderboek nodig is. Traditionele beurzen hebben orderboeken waar kopers en verkopers hun orders plaatsen. Bij een AMM hoeven kopers en verkopers hun orders niet rechtstreeks met elkaar te matchen. In plaats daarvan handelen ze met een pool van assets die door de AMM wordt beheerd. Oyster is een nieuwe superieure geautomatiseerde marktmaker.

Oyster AMM is ontworpen voor alle soorten assets en creëert daarmee de meest uitgebreide decentrale derivatenmarkt. Hiermee kun je handelen in alles van blue-chip cryptocurrencies en altcoins tot NFT's, Bitcoin hash rates en nog veel meer.

Oyster AMM is ontworpen om jouw liquiditeit te maximaliseren. Het platform biedt een reeks aanpasbare tools, waaronder geconcentreerde liquiditeit en limietorders, zodat je robuustere strategieën kunt ontwikkelen voor liquidity providing (LP).

Het beschikt over een single-token liquiditeitsmodel waarmee gebruikers in seconden vrijwel elke asset kunnen toevoegen en verhandelen, zonder centrale bemoeienis of DAO-voorstellen (Decentralized Autonomous Organization).

SynFutures werkt samen met de beste market makers, DeFi-protocollen en L1's/L2's in Web3 om gebruikers de meest robuuste on-chain handelservaring te bieden. Voor de duidelijkheid:

 • Market makers: Partijen die liquiditeit toevoegen aan beurzen door orders te plaatsen aan beide kanten van het orderboek.
 • DeFi-protocollen: Protocollen voor gedecentraliseerde financiën die financiële diensten verlenen zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen.
 • L1's/L2's: L1 verwijst naar layer-1 blockchains, de hoofdblockchains van cryptocurrency-netwerken. L2 verwijst naar layer-2 blockchains, die bovenop layer-1 blockchains worden gebouwd om schaalbaarheidsproblemen op te lossen.
 • Web3: De volgende generatie van het internet, gebaseerd op blockchain-technologie en gedecentraliseerde applicaties (dApps).
 • On-chain: Gebeurt direct op de blockchain, wat transparantie en veiligheid garandeert.

SynFutures versus de concurrentie:

Hieronder hebben we in het overzicht de belangrijkste verschillen tussen SynFutures en dYdX opgesteld. dYdX als belangrijkste concurrent is niet opgewassen tegen de mogelijkheden van SynFutures.

Feature SynFutures dYdX
Handelsvolume >$1 miljard per dag ~$500 miljoen per dag
Handelsparen 277+ 20+
Model AMM & Orderbook Orderbook
Perpetual futures Ja Ja
Leverage Tot 100x Tot 50x
On-chain Ja Nee
AMM Oyster AMM Nee
Layer-2 integratie Blast Nee
EARN-programma Ja Nee

Het ziet er naar uit dat naarmate meer dYdX handelaren de voordelen van SynFutures ontdekken, deze zullen gaan overstappen naarmate dit nieuwe platform zich verder ontwikkeld. Het vereist natuurlijk wel dat de handelaar in kwestie goed bekend is met DeFi-protocollen en de werking van bitcoin en crypto in het algemeen.

Deribit vs SynFutures?

Ben je niet goed thuis in de wereld van DeFi, crypto-betalingen en wallets, dan is het verstandig om eerst kennis en ervaring op te doen alvorens je gaat handelen op deze decentrale handelsbeurs voor crypto-derivaten. Als het gaat om gebruikersgemak en ook liquiditeit dan is natuurlijk een derivatenhandelsbeurs zoals Deribit deze heeft opgebouwd natuurlijk superieur. Echter, Deribit is wel veel beperkter qua mogelijkheden. Het is een puur handelsplatform voor opties en termijncontracten voor voornamelijk bitcoin en Ethereum. Deribit heeft geen EARN-programma en een veel beperkter aanbod van coins. Een decentraal handelsplatform zoals SynFutures deze heeft ontwikkeld biedt meer mogelijkheden, handelsparen en vrijheid om te handelen. Deze vrijheid als het gaat om hefbomen (100x) komt wel met vele grotere risico´s om verlies op te lopen. Het natuurlijk niet aan te raden om te handelen met grote hefbomen op de cryptomarkten. In ieder geval, je kunt SynFutures gebruiken om daar in ieder geval kennis mee te maken. Traditionele, professionele (forex) handelaren zullen natuurlijk geen trek hebben om deze nieuwe tech in te zetten, deze zullen beter op Deribit kunnen handelen.

Hoe kan ik het beste de SynFutures dex gebruiken?

Stappenplan voor het handelen op de SynFutures DEX:

 • 1. Ga naar de SynFutures website: Bezoek de officiële website van SynFutures: https://www.synfutures.com/.
 • 2. Klik op "Trade Now": In de navigatiebalk vind je de knop "Trade Now". Klik hierop om naar de handelsomgeving te gaan.
 • 3. Koppel je Web3 wallet: Verbind je favoriete Web3 wallet met SynFutures. Dit kan onder andere met MetaMask, WalletConnect en Binance Web3 wallet. Kies vervolgens de blockchain waarop je wilt handelen (Blast of Ethereum).
 • 4. Selecteer je handelspaar: Ga naar het "Market"-tabblad en kies het handelspaar waarmee je wilt handelen. De meeste handelsparen zijn gekoppeld aan $WETH of $USDB (Blast stablecoin).
 • 5. Stel je trade in: Bepaal de details van je trade, zoals de leverage, ordertype (market of limit) en het gewenste handelsvolume. De interface van SynFutures is gebruiksvriendelijk en biedt veel gedetailleerde informatie, zoals de orderbook, funding rate, fees, wallet adressen en meer.
 • 6. Plaats je order: Zodra je alle instellingen naar wens hebt aangepast, kun je je order plaatsen. De SynFutures DEX is gespecialiseerd in perpetual futures-contracten, wat betekent dat je posities onbepaald kunt aanhouden.

Het is natuurlijk zo dat de handel in crypto´s uitermate risicovol is. We raden onze lezers aan om zich vooral te verdiepen in bitcoin en boven alles eerst alleen de bitcoin handel. Hier kan ook SynFutures dex voor worden ingezet. Je kunt hier bitcoin verhandelen tegen andere crypto´s en ook USD stablecoins. Een goed voorbeeld is het handelspaar BTC-USDB voor het verhandelen van bitcoin termijncontracten. Een ander goed voorbeeld is het handelspaar BTC-ETH voor het verhandelen van bitcoin - Ethereum termijncontracten.

Conclusie SynFutures DEX review

SynFutures DEX is een krachtige en gebruiksvriendelijke exchange die een breed scala aan handelsmogelijkheden biedt voor ervaren cryptohandelaren. De unieke kenmerken, zoals het "Amazon-achtige" model, Oyster AMM en Blast Layer-2 integratie, maken SynFutures een aantrekkelijke keuze voor handelaren die op zoek zijn naar een geavanceerd en innovatief platform. Het veronderstelt wel dat de handelaar thuis is in de wereld van crypto wallets, betalingen en defi. Zo niet, is het beter om te handelen op een traditionele handelsbeurs zoals Deribit deze heeft opgebouwd. We raden onze lezers af om te handelen in crypto-derivaten vanwege ongekende volatiliteitsrisico´s. Het beste is om voorzichtig te beginnen met de reguliere bitcoin spot & futures handel. SynFutures Dex biedt een mogelijkheid om op een decentrale manier te handelen in bitcoin futures. De decentrale handelsbeurs van SynFutures kan als een verbeterd en goedkoper alternatief worden beschouwd van dYdx. Deribit is qua gebruiksgemak en liquiditeit als een centrale handelsbeurs voor bitcoin termijncontracten het beste adres.

Voor meer informatie:

Belangrijke opmerking:

Handelen in cryptocurrencies is inherent risicovol. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert en handel alleen met geld dat je kunt missen.

Extra informatie:

Deze review is bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies.