Strike review, wat zijn de voor- en nadelen van de Strike bitcoin app?

24-06-2024

Hier volgt onze Strike app review: wat zijn de voor- en nadelen van de Strike bitcoin app? Laten we het eens bespreken. Lees hier onze review over de Strike Bitcoin app en de voor- en nadelen van Strike.

Introductie: op 24 april heeft Jack Mallers aangekondigd dat zijn app, de Strike Bitcoin app, officieel is gelanceerd in Europa. In de meeste landen van Europa kunnen gebruikers nu gebruikmaken van de app. Sinds gister (25 april) is de app ook te downloaden in Nederland.


De app is gelanceerd in 2020 en is sindsdien fors uitgebreid: dit jaar is de app ook gelanceerd op het Afrikaanse continent en hiermee is de app in 70+ landen beschikbaar. De app leent zich goed voor kleine betalingen en Bitcoin aan- en verkopen.

Ook kunnen gebruikers met de app Bitcoin en cash (EUR, USD, etc.) verzenden tegen zulk laag mogelijke fees, soms zelfs tegen 0% fees aldus Strike zelf. Strike wil dé betalingsapp worden die gaat concurreren met traditionele spelers als Western Union, Wise en World Remit. Het grote verschil? De Strike app draait op het Bitcoin Lightning netwerk en wil hiermee sneller en goedkoper zijn met betalingen die altijd en overal beschikbaar zijn.

Welke diensten heeft de Strike bitcoin betaalapp?

Met de Strike app kun je makkelijk Bitcoin kopen, verzenden, ontvangen en kun je ook betalingen ontvangen in Bitcoin en cash. Hier lichten we de mogelijkheden van de Strike app toe:

 • Bitcoin kopen en verkopen: Zodra je geld aan je account hebt toegevoegd, kun je in de app Bitcoin kopen en verkopen. In het geval van een verkoop kun je vervolgens een uitbetaling naar je bank doen, middels SEPA
 • Bitcoin ontvangen en verzenden: Elke gebruiker heeft direct een Bitcoin adres waarop Bitcoin via het Lightning netwerk te ontvangen is
 • Cash ontvangen en verzenden: Gebruikers kunnen ook direct cash ontvangen (in Europa alleen €). Strike doet dit door Bitcoin automatisch om te zetten naar Euro’s, hier merk je als gebruiker verder niks van
 • Send globally: Via deze dienst kun je snel en makkelijk internationale betalingen verrichten en ontvangen. De ontvanger ontvangt het geld in zijn/ haar lokale currency. De ontvanger heeft een compleet Strike profiel nodig (inclusief bank dus etc.)
 • Recurring buy: Middels deze dienst kan je periodieke Bitcoin aankopen instellen, ongeacht de koers. Dit staat ookwel bekend als een DCA (dollar cost average) strategie
 • Tax reporting (belasting): In de app is ook een overzicht van je tegoeden en transacties (maandelijks en jaarlijks) te downloaden (pdf. en csv.) welke direct te gebruiken zijn voor eventuele belastingaangifte
 • Strike Black: Strike is ook als API te integreren in jouw app voor betalingen etc.
 • In app aankopen: In de app kun je via het Lightning netwerk allerlei aankopen doen via partner Bitrefill, zoals cadeaubonnen, food delivery, boodschappen en meer!

Strike business

Strike heeft ook een zakelijke dienst: “Strike Business”. Hiermee kunnen bedrijven Bitcoin kopen, verkopen en aanhouden. Daarnaast kunnen bedrijven ook traden via de dienst. Om in aanmerking stuur je een mail naar Strike met je bedrijfsgegevens

Strike app review, hoe hoog, en wat zijn de fees bij Strike?

Strike is (aldus Strike zelf) zeer competitief voor wat betreft de fees. In veel gevallen geven ze zelfs aan géén fees in rekening te brengen. Echter is dat vaak too good to be true. Hieronder een overzicht van de fees die Strike rekent:

Bitcoin trading fees, de fees zijn op basis van je maandelijkse handelsvolume:\

 • €0 - €1.000 (1,29%)\
 • €1.000 - €5.000 (1,09%)\
 • €5.000 - €50.000 (0,89%)\
 • €50.000 & meer (0,79%)
  Elke maand begin je dus weer op €0,- handelsvolume

On-chain fees: Strike berekent jouw fees tijdens de transacties. Dit is ook afhankelijk van de snelheid waarmee jij jouw transactie wilt verzenden; hoe sneller, hoe hoger de fees. De hoogte van de transactie fees hangt af van de on-chain fees, routing fees en exchange rates. Samen vormen dit de totale kosten voor het verzenden en ontvangen van geld in de app (via het Bitcoin Lightning netwerk dus)

Customer support van de Strike app

Het customer support team van Strike is via de app bereikbaar onder het kopje hulp. Je kunt hier een support ticket aanmaken met jouw vraag/ klacht. Dit ticket vind je vervolgens terug in de app onder “support”. Een medewerker van Strike neemt contact met je op via het ticket in de app. Via je email krijg je een bevestiging van je support aanvraag, en die wordt op werkdagen binnen ‘enkele uren’ beantwoord, maar in de weekenden en op vakantiedagen kan het ‘wat’ langer duren.. Vooralsnog lijkt het prima te werken, alhoewel telefonische support onze voorkeur heeft.

Hoe start je bij Strike?

Starten bij Strike is simpel, volg deze stappen om met de Strike app te beginnen:

 • Download de app via de App store of Google Play store
 • Geef je email op, vul de verificatiecode in en kies een gebruikersnaam
 • Kies vervolgens je land (Nederland) en start het verificatieproces (KYC)
 • Voor de verificatie heb je een ID bewijs nodig. Onze verificatie werd direct goedgekeurd en ging zeer gemakkelijk!
 • Personaliseer vervolgens je beveiligingsinstellingen
 • De app voorziet iedere gebruiker direct van een Bitcoin adres en ook kun je voor (uit)betalingen je IBAN rekeningnummer toevoegen; top!

Strike bitcoin app review, conclusie (voor- en nadelen van Strike)

Strike is een veelbelovende betaalapp uit de Bitcoin community die vooral zorgt voor het faciliteren en vergemakkelijken van internationale betalingen in bitcoin en andere valuta´s via het Bitcoin netwerk. De kosten zijn laag, de app werkt gemakkelijk en het team van Jack is dedicated. De app werkt super simpel en is qua UI & UX echt top. Deze betaalapp is vooral een gamechanger als het gaat om internationale overboekingen naar vooral landen buiten Europa. Een van de voordelen van de app is dat je jouw IBAN kan koppelen voor (uit)betalingen, een ander voordeel is dat je makkelijk een uittreksel voor je belastingaangifte kan downloaden. Een klein nadeel is dat de support afdeling voor nu alleen online te bereiken is, wellicht verandert dat in de toekomst. Verder is Strike niet een vervanger voor een handelsbeurs zoals die van Bitvavo. Een Strike rekening kan prima in combinatie met een Bitvavo rekening worden gecombineerd. Ten slotte, is Strike niet een vervanger van een bitcoin wallet. Strike veronderstelt compliance, KYC en het opgeven van in feite je privacy. Voor meer informatie: bezoek Strike.

Gerelateerde artikelen: