Satos Review - kan en zal ik hier nog een rekening openen?

24-06-2024

Satos review 2024. In juni 2023 ging SATOS een samenwerking aan met crypto exchange Bybit. De samenwerking is akkoord en crypto handelaren van SATOS hebben nu toegang tot de ByBit exchange.

Samenvatting: afgelopen zomer 2023 kondigde een van de allergrootste exchanges wereldwijd (Bybit) een samenwerking aan met SATOS. Inmiddels is de samenwerking ruim van start gegaan en hebben klanten van SATOS nu automatisch toegang tot het Bybit platform. Dit betekent dat jij als SATOS klant toegang hebt tot wel honderden handelsparen en een groot aanbod aan altcoins. Door deze samenwerking kun je op het Bybit platform makkelijk en snel crypto kopen en verkopen met iDEAL. Daarnaast kun je ook gebruik maken van professionele handels tools, zoals de trading bot, futures trading, de Bybit Web3 Wallet en meer! In deze review zullen we uitleggen hoe je als SATOS klant makkelijk gebruikmaakt van de Bybit crypto exchange. Ben je nog geen Satos klant? Dan kun je het beste direct bij Bybit een rekening openen. Voor meer informatie: ByBit Review. De meeste Nederlanders zullen aan een Bitvavo rekening genoeg hebben.

Satos Review over Producten & Diensten

Onderstaande diensten zijn te gebruiken op Bybit, via de SATOS samenwerking: “Powered by SATOS

  • Makkelijk kopen en verkopen: Met deze dienst koop en verkoop je in één klik Bitcoin, Ethereum en meer altcoins met (en voor) EURO’s. EURO’s stort je makkelijk (0%) via iDEAL of SEPA. Ook kun je kiezen voor periodieke aankopen.
  • Spot Trade: Door deze samenwerking heb je toegang tot de Spot markt van Bybit. Het volume is hoog en de liquiditeit diep, dit zorgt voor de snelle doorvoer van jouw orders. Je stort je EURO’s en that’s it. Op de Spot markt van Bybit kun je gebruikmaken van limiet en markt orders.
  • SWAP (omwisselen): Hier wissel je snel, simpel en effectief de ene crypto, voor de andere crypto. Dit zonder kosten en slippage.
  • Trading bot: Op de exchange van Bybit kun je gebruikmaken van de welbekende trading bots. Nadat je jouw favoriete bot gekozen hebt, kun je de bot direct voor je laten handelen.
  • EARN: Het EARN programma van Bybit bevat ruim 70 coins die te staken (staking) of uit te lenen zijn: check per coin goed wat hier van pas is (staking/ lending). Je kan kiezen voor flexibele of vaste periodes, de APY’s variëren behoorlijk: van 2% - 33%.
  • Web3 Wallet: ByBit heeft een coole Web3 Wallet die jou toegang geeft tot, onder andere; decentralized exchanges, NFT’s, IDO’s en meer!
  • OTC: ByBit biedt een Over The Counter optie aan voor trades tot $10 miljoen. De trades worden direct afgewikkeld en zijn zonder extra (transactie) kosten.

Satos Review, Voor- en nadelen

De kern van deze samenwerking is dat Bybit toegang wil behouden tot de Nederlandse markt en dat is middels deze samenwerking mogelijk. De rol van SATOS hierin is als volgt: SATOS is verantwoordelijk voor de custody van haar klant tegoeden en voor het verzorgen van de financiële transacties: SATOS stelt haar klanten namelijk in staat om op het Bybit platform crypto te kopen en verkopen.

Door gebruik te maken van deze samenwerking kun je bijvoorbeeld makkelijk geld storten en laten uitbetalen via iDEAL, echter kun je geen gebruik maken van derivaten, margin trading of leveraged trading.

Bybit heeft ook een VIP programma vwb de fees: deze beginnen op 0.1000% taker en 0.1000% maker en zakken af naarmate jouw handelsvolume toeneemt.

De samenwerking heeft zo haar voor- en nadelen: als Bybit klant (dus niet via SATOS) heb je namelijk gewoon nog toegang tot alle diensten op de Bybit crypto exchange, maar kun je geen gebruikmaken van iDEAL. Via SATOS heb je wel een stukje Nederlandse veiligheid mbt de custody en de transacties, maar mis je weer kernfunctionaliteiten.

Satos Review, Onze ervaring

Onze ervaringen met beide exchanges zijn positief. De platforms draaien al lang mee en zijn prima bereikbaar voor hulp en vragen. En de app van Bybit is net zo gelikt, snel en effectief als de web versie! Beide crypto platforms scoren overigens niet erg hoog op Trustpilot: Bybit een 2 en SATOS een 2.5 (uit 5).

Satos Review, de Conclusie

Middels deze samenwerking heb je op een veilige, transparante en vooral makkelijke manier toegang tot de Bybit exchange met als belangrijkste voordeel de “fiat on- & off ramp” optie.

Echter, je kunt je als klant wel afvragen hoe lang een dergelijke samenwerking wordt gedoogd door De Nederlandsche Bank. Ben je nog geen Satos klant? Dan is het beste om direct bij Bybit een rekening te openen. Wil je gewoon eenvoudig bij een rasechte Nederlandse partij bitcoin of andere digitale activa inkopen? Dan kun je het beste bij Bitvavo een rekening openen.

Voor meer informatie: