Nic Carter over de toekomst van bitcoin

25-03-2021

We willen onze lezers wijzen op een zeer goed gesprek tussen George Gammon van de Rebel Capitalist Show en Nic Carter een Bitcoin analist die verder werkzaam is voor Castle Island Ventures. Dit investeringsbedrijf belegt durfkapitaal in bitcoin startups. Nic Carter is verder geïnspireerd geworden door bitcoiners zoals Michael Goldstein, Pierre Rochard en natuurlijk Saifedean Ammous.

  • Nic Carter spreekt onder meer over de volatiliteit van bitcoin en waarom bitcoin voorlopig meer volatiel zal blijven dan goud.
  • Verder komt de de verdere ontwikkeling van Bitcoin's kredietmarkt aan bod op basis van bitcoin kassastromen, spaarrekeningen op o.a. bitcoin beurzen en de verder ontwikkeling van nieuwe betalingsnetwerklagen op bitcoin, zoals het Lightning Network.
  • Nic Carter bespreekt ook waarom bitcoin bijzondere eigenschappen heeft die het volledig uniek en superieur maakt ten aanzien van alle andere crypto-projecten. Onder andere bespreekt hij Satoshi Nakamoto's bijna bovenmenselijke eerlijkheid en onzelfzuchtigheid bij het opstarten van het bitcoin netwerk.
  • Nic Carter en George Gammon bespreken verder ook waarom bitcoin niet veel hoeft te doen om steeds meer marktkapitalisatie te winnen. De dollar is zelf haar ergste vijand geworden. We zijn immers aan het einde van een grote schuldcyclus aangekomen die verder versterkt wordt door een nieuwe crisis als het gevolg van de lock down maatregelen voor het bezweren van een pandemie. De uitbraak van een volledige crisis wordt nu uitgesteld door ongelimiteerde steunaankopen en valutacreatie door de centrale banken. In de discussie wordt er een verband gelegd met de Weimar Republiek.
  • De dollar als gecentraliseerd monetair fiat-geld netwerk wordt steeds meer exclusief, minder inclusief en verder verzwakt door verdere de-dollarisatie en de internationalisering van de Chinese Yuan. Een negatief effect van het feit dat de dollar als een politiek wapen is ingezet voor onder meer sancties waarbij zelfs landen worden buitengesloten van het euro-dollarsysteem.

Hieronder kun je het gehele gesprek zien en beluisteren:

Leestip: