Litecoin kopen, is dat een goed idee?

17-03-2018

Wil je Litecoin kopen (LTC)?

Litecoin kopen in Nederland is super gemakkelijk. Er zijn vele verschillende Nederlandse bitcoinbeurzen die Litecoin aanbieden. Dit betekent concreet dat je makkelijk met iDEAL Litecoin kunt kopen en storten op je Litecoin wallet. Litebit en Bitvavo beschikken al over een ingebouwde Litecoin wallet. Je kunt de  aangekochte litecoins direct laten bijschrijven op je wallet alvorens je gaat zoeken naar een Litecoin wallet in eigen beheer. Vandaar, Litecoin kopen voor een Nederlanders is makkelijk, gewoon de beste beurzen gaan bekijken en vergelijken. Voor meer informatie:

Waarom zal ik Litecoins kopen?

Je zou je kunnen afvragen waarom de Bitcoingids aandacht besteed aan Litecoin. De reden is simpel. Litecoin is het kleine broertje van Bitcoin en lijkt veel meer op Bitcoin dan de recente vork van Bitcoin, Bitcoin Cash. Litecoin is een kopie van Bitcoin en heeft alle belangrijke technologische innovaties van Bitcoin overgenomen.

Waarom zou ik Litecoins kopen als het volledig gebaseerd is op de Bitcoin code en technologie?

  • In de eerste plaats, het is de eerste en beste kopie van Bitcoin. Het beschikt over een aantal belangrijke protocol aanpassingen waardoor het Litecoin netwerk sneller en lichter werkt in vergelijking met Bitcoin. Litecoin als een uitstekend sneller alternatief voor Bitcoin worden beschouwd.
  • In de twee plaats, er is een ander zeer belangrijk verschil in de consensus protocol. Voor Litecoin is een 75 % consensus van de Litecoin gemeenschap over de implementatie van nieuwe updates genoeg om tot actie te kunnen overgaan. Bij Bitcoin is dit 95 %. Het is daarom heel moeilijk om veranderingen door te voeren binnen Bitcoin want het vereist bijna een unanieme overeenstemming. Binnen een decentraal netwerk van gebruikers met verschillende belangen en agenda's is dit zeer moeilijk te verwezenlijken. Een concreet voorbeeld wass de implementatie van Bitcoin Improvement Proposal 141 - segregated witness. Deze update optimaliseert het netwerk en verhelpt een kwetsbaarheid in de code waardoor waardoor de implementatie van het Lightning Netwerk is geworden. Bitcoin zal dankzij deze implementaties een futuristisch betalingsnetwerk kunnen worden en ook de mogelijkheid krijgen om, dankzij de innovaties van Rootstock, smart contracts te kunnen ondersteunen. Het heeft zeer lang geduurd dat deze update werd uitgerold door onenigheid binnen de Bitcoin gemeenschap. Litecoin kreeg veel sneller een consensus over de update en rolde deze uit op het Litecoin netwerk. Hierdoor had de Bitcoin gemeenschap een concreet bewijs dat de update goed werkte.  Litcoin is een voorloper met het testen van nieuwe Bitcoin technologie. Litecoin zal zich in feite sneller tot een futuristisch betalingsnetwerk ontwikkelen dan Bitcoin en kan ook smart contracts uitvoeren. Mocht de ontwikkeling van Bitcoin in de toekomst stagneren dan zal Litecoin voorop lopen. Bovendien staat er de mogelijkheid dat Litecoin mogelijk Bitcoin kan overtreffen.
  • Litecoin heeft een zeer hechte gemeenschap die niet is verziekt geworden door interne oorlogen en vorken. Litecoin heeft een harmonische gemeenschap van gebruikers die voor het grootste ook aanhangers zijn van Bitcoin. De uitvinder van Litecoin, Charlie Lee, is ook een Bitcoin fan en beschouwd het van uiterst belang dat Bitcoin een succes wordt. Hij heeft zelf gewerkt aan de ontwikkeling van de Amerikaanse bitcoinbeurs Coinbase. De Litecoin gemeenschap en het netwerk kan als een bondgenoot worden beschouwd van Bitcoin.
  • Litecoin beschikt over de Mimble Wimble privacy technologie en kan als een privacy coin worden gebruikt.

Alleen deze redenen geven aan waarom het kopen van litecoins een mooie manier is om een crypto portefeuille te diversifiëren.  Het is een klassieke Bitcoin altcoin die een positieve rol speelt in de ontwikkeling van Bitcoin en zelf ontwikkeld als een superieur betalingsnetwerk.

Waar zal ik dan het beste Litecoin kopen?

Voor de beginner is Bitvavo een uitstekende Nederlandse cryptobeurs om te starten. Voor meer informatie: Bitvavo Review!

Gerelateerd artikel: