BELEGGEN IN LITECOIN

28-11-2017

Waarom zou ik beleggen in Litecoin?

beleggen in litecoinSinds de prijs van Bitcoin zo duur is geworden en enorm is gestegen, wordt er vaak gekeken naar goedkopere alternatieven. Litecoin is een voor de hand liggende alternatief. Het is dan ook niet vreemd dat Litecoin ook snel in prijs is gestegen. Dit heeft een verklaring. Deze verklaring helpt ons ook om in te zien dat het beleggen in Litecoin geen slecht idee is.

Litecoin is qua code bijna identiek aan Bitcoin. Litecoin werd gepubliceerd via GitHub op 13 oktober 2011 door Charlie (Charles) Lee, een ontwikkelaar afgestudeerd aan Massachusetts Institute of Technology. De Bitcoin-Qt werd gebruikt als basis van Litecoin. De relatieve verschillen ten opzichte van Bitcoin zijn de volgende:

  • De  SHA-256 algoritme van Bitcoin werd vervangen door Scrypt.
  • Litecoin maakt sneller transactieblokken aan (elke 2,5 minuut) en heeft daardoor snellere bevestigingstijden met en andere type transactieadressen.
  • Er kunnen totaal maximaal 81 miljoen Litcoins worden gedolven en in omloop worden gebracht.

Litecoin wil verder technologisch niet veel afwijken van de broncode van Bitcoin. Charlie Lee, de Litecoin Foundation en de Litecoin gemeenschap doen dit bewust aangezien de beste ontwikkelaars en cryptografen werken aan Bitcoin. Nieuwe technologie voor Bitcoin kan hierdoor gemakkelijk worden overgenomen door de Litecoin ontwikkelaars. Het is dan ook niet vreemd dat Litecoin met Feathercoin een van de eerste Bitcoin altcoins is geweest om de belangrijke segregated witness upgrade uit te voeren. Hierdoor is het mogelijk om zijketen technologie te testen en ook Litecoin klaar te stomen voor het Lightning Netwerk en een smart contract platform met behulp van RSK.

Litecoin heeft ook al met veel succes de atomic swap technologie getest en kan atomic swaps uitvoeren met niet alleen Bitcoin, maar ook Decred, Viacoin en andere Litecoin en Bitcoin achtige cloons.

Hieronder in de video kun je Charlie Lee zelf aan het woord zien over het Litecoin Project:

Charlie Lee ziet in Litecoin  een bondgenoot van Bitcoin en gebruikt in feite Litecoin als een testomgeving voor Bitcoin technologie. Beide netwerken kunnen in feite via o.a. atomic swaps en het lightning Network makkelijk aan elkaar worden gekoppeld. Het zou in feite mogelijk zijn dat Litecoin gebruikt wordt voor microtransacties en het ontlasten van het Bitcoin netwerk. Inderdaad, Litecoin kan als een extra goedkopere snelweg kunnen werken voor het Bitcoin netwerk. Er is een duidelijke roadmap voor de ontwikkeling van Litecoin in samenspraak met Bitcoin.

Litecoin heeft ook een hechte gemeenschap van gebruikers en behoort volgens de statistieken van CoinGecko tot de beste cryptovaluta. Al deze feiten geven aan dat het beleggen in Litecoin geen slecht idee is.  Voor meer informatie:

Bronnen: