Hoe kan ik geld verdienen met bitcoin?

07-05-2020

Hoe kan ik geld verdienen met bitcoin? Is dit echt mogelijk? Dit is een vraag die we van onze lezers vaker hebben gehad, vandaar dat we er nu een kort artikel over schrijven.

bitcoin

Geld verdienen met bitcoin is mogelijk wanneer je het beschouwt als een lange termijn belegging en dat je er hoopt om er meer euro's voor te verdienen door de aangekochte bitcoins te verhandelen. Je handelt dan in bitcoins door deze voor een hogere koers te verkopen dan waarvoor je ze aanvankelijk had ingekocht. Het probleem is echter dat de meeste beleggers in paniek raken en de bitcoins met verlies verkopen wanneer de koers snel daalt. De bitcoin koers is zeer volatiel. Je zult hier rekening mee moeten houden. Hieronder in de BTC koers grafiek kun je zien hoe het koersverloop er dit jaar uitzag.

Wil je geld verdienen met bitcoin moet je dus op tijd kopen en verkopen op een goede handelsbeurs. De bovenstaande grafiek is afkomstig van Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse bitcoinbeurs waar je goedkoop voor de beste koers bitcoins kunt verhandelen voor euro's. Bovendien kun je deze handelsbeurs combineren met een handels-bot, de Cryptohopper, waardoor je automatisch op bepaalde koersdoelen bitcoin kunt kopen en verkopen. Geld verdienen met bitcoin wordt op deze manier een stuk makkelijker aangezien je niet meer emotioneel zult overreageren. De handels-bot doet alles voor je op je Bitvavo-handelsrekening. Voor meer informatie:

geld verdienen met bitcoin

Wil je geld verdienen met bitcoin is het niet noodzakelijk om te handelen met de aangekochte bitcoins. Je kunt ook gewoon de bitcoins vasthouden als een lange termijn belegging. Bitcoin wordt gezien als een nieuwe activa of beleggingsklasse die niet gecorreleerd is met de effectenhandel en de obligatiemarkten. Hier wordt door de centrale banken enorm veel kapitaal gepompt waardoor hoge inflatie risico's toenemen. De verdere toepassing van negatieve rente op bankrekeningen is ook geen constructieve maatregel. Spaargeld vermindert rap in koopkracht.

bitcoin geld verdienen

Bitcoin is ontwikkeld om in koopkracht toe te nemen door de monetaire politiek via zogenaamde halvings. Bitcoin is schaarser dan goud en zal een hogere voorraad-tot-toevoer verhouding krijgen dan goud. Dit betekent concreet dat meer en meer spaarkapitaal niet alleen een weg naar goud, maar ook bitcoin zal zoeken. Er zijn wiskundige modellen opgesteld die aangeven dat bitcoin veel meer waard zal worden in de komende jaren. Inderdaad, geld verdienen met bitcoin veronderstelt dat je ze gewoon koopt en verder alleen vasthoudt. Je hoeft niks te doen, mocht dit scenario zo uitspelen. Daarom raden we onze lezers aan om zo veel mogelijk te leren over bitcoin en de waardepropositie van deze nieuwe beleggingsklasse. Fiatgeld zoals de euro wordt uiteindelijk steeds minder waard. Voor meer informatie: