BITCOIN CASH

02-08-2017

bitcoin cashBitcoin heeft er een boos broertje bij: Bitcoin Cash. Bitcoin Cash is een kloon van Bitcoin die met veel rekengeweld op de eerste dag in Augustus is losgebroken van de originele Bitcoin blokketen. Bitcoin Cash neemt in feite alles over van Bitcoin, maar heeft een tweetal belangrijke aanpassingen:

  • De transacties in bitcoin worden verpakt in blokjes en vastgelegd in een gedistribueerde blokketen. Bitcoin Cash ondersteunt niet de Segregated Witness upgrade voor het effectiever inrichten van de Bitcoin blokjes. De upgrade wordt gezien als een Trojaans paard van de Bitcoin Core ontwikkelaars om de Bitcoin blokketen alleen te gebruiken voor het vastleggen van transacties i.p.v. het Bitcoin netwerk te gebruiken voor goedkope en snelle microbetalingen. Segregated Witness opent de deur voor het Lightning Network. Dit betalingsnetwerk dat werkt als een netwerk bovenop de Bitcoin blokketen. Dit wijkt volgens de initiatiefnemers van Bitcoin Cash te veel af van het originele en oorspronkelijke plan zoals dit in het whitepaper van Satoshi Nakomoto is opgesteld.
  • De transacties in bitcoin worden verpakt in blokjes van 1 megabyte; deze zijn veel te beperkt volgens de initiatiefnemers van Bitcoin Cash, de blokken van bitcoin cash zijn acht keer zo groot. Hierdoor kan het Bitcoin Cash netwerk meteen sneller en goedkoper af handelen. Het is hierdoor niet nodig om het Bitcoin netwerk te omzeilen voor het afhandelen van goedkope en snelle transacties.

Bitcoin Cash is in feite een andere variant en naam voor Bitcoin Unlimited. Bitcoin Unlimited is een van de oplossingen om Bitcoin meer schaalbaar te maken. Deze oplossing is vooral door de Bitcoin belegger Roger Ver en de Bitoin miner Jihan Wu voorgedragen geworden als de beste oplossing om het Bitcoin netwerk sneller en goedkoper te maken.

Bitcoin Unlimited werd spottend China Coin genoemd aangezien vooral de Chinese miners achter het voorstel stonden. Bovendien, grote blokken zijn in het voordeel van de Bitcoin Miners. Bitcoingebruikers zullen het veel moeilijker hebben om zelf een volledige Bitcoin node op te zetten. Het grootboek wordt door deze 8MB blokken te zwaar voor de gemiddelde Bitcoin gebruiker. Ze zullen daarom afhankelijk worden van spelers zoals beurzen, delvers en wallet ontwikkelaars om transacties met voorspoed te voltrekken. Bitcoin Unlimited, nu Bitcoin Cash centraliseert inzage en zeggenschap over het Bitcoin netwerk naar de grote spelers in plaats dat het Bitcoin netwerk echt decentraliseert naar haar eindgebruikers.

Bitcoin Cash is daarom zeer controversieel. Het zal door vele Bitcoin gebruikers worden verworpen, maar vooral Bitcoin Miners zouden makkelijk Bitcoin Cash in leven kunnen houden als een mogelijk alternatief en nieuwe manier om extra geld te verdienen aan Bitcoin Cash miners fees.

Bitcoin Cash is een shitcoin die op de Bitcoin (BTC) naam parasiteert en op de nieuwe Bitcoin Cash blokketen een eigen leven zal lijden; en met behulp van een Bitcoin Cash wallet kan worden gebruikt. Het Voor meer informatie: