BITCOIN ALTERNATIEVEN

14-12-2017
  • Is er een goed alternatief voor Bitcoin?

Deze vraag is al vaker gesteld geworden doordat de prijs van Bitcoin zo enorm gestegen is. De meeste beleggers schrikken zich in hoedje en beseffen dat het kopen van 1 Bitcoin nu een bezigheid is geworden voor de mensen met behoorlijk wat spaargeld.Toch, deze aanname is gebaseerd op een denkfout. Als je Bitcoin wilt kopen aangezien je het als een goede investering beschouwt, moet je jezelf niet laten afschrikken van de prijs. Bitcoin is een nieuwe asset class en werkt meer en meer als een virtueel variant van zeer schaars digitaal goud.  Vele beleggers zijn tot dit inzicht gekomen. Wanneer deze ontwikkeling doorzet en Wall Street de juiste instrumenten heeft om te kunnen handelen met Bitcoin, dan kunnen er echt heel veel Amerikaanse Dollars de Bitcoin prijs verder omhoog stoten. Wanneer je zoekt naar digital gold, dan ben je bij Bitcoin aan het juiste adres. Je moet alleen denken in kleinere Bitcoin rekeneenheden. De Bitcoin is deelbaar. Je hoeft 1 Bitcoin te kopen, je kunt ook 1 Millibitcoin kopen. Dit is 1/1000 deel van een Bitcoin.  Bijvoorbeeld 10 millibits wordt zo weergegeven: 0.01 BTC of 10 mBTC. Het denken in millibits (mBTC) is noodzakelijk geworden om Bitcoin communiceerbaar te maken in het dagelijks gebruik bij betalingen.

Goed, dit laat de vraag naar een Bitcoin alternatief nog steeds open. Digitaal goud ligt vaak in de kluis en er wordt al vaak geopperd dat het beter is om een Bitcoin alternatief te gebruiken voor het uitvoeren van kleinere betalingen. Mede door het feit dat Bitcoin transacties duur zijn geworden in vergelijking met alle Bitcoin alternatieven. Wat is dan volgens ons de beste alternatief voor Bitcoin?

In deze optiek is het dan beter om te kijken naar goed ontwikkelde Bitcoin altcoins die qua code en ontwikkeling zich dicht bij Bitcoin houden, maar zich specifiek richten op een bepaalde niche. Samen met Bitcoin vormen deze alternatieven een alliantie. Bitcoin kan niet alles, maar samen zijn deze crypto's zeer sterk. Ze kunnen gemakkelijk samen worden gewoven in een bliksem netwerk van verschillende cryptovaluta betalingswegen!

De beste Bitcoin alternatieven?

De volgende Bitcoin alternatieven komen hierbij in aanmerking... echter ze zijn vanuit een monetair standpunt niet vergelijkbaar met de waarde propositie van bitcoin (BTC). Het zijn in de ogen van bitcoin maximalisten shitcoins:

Dit is een verzameling van Bitcoin alternatieven die vooral bezig zijn om verschillende Bitcoin technologies te implementeren waardoor deze betalingsnetwerken samen kunnen werken met het Bitcoin netwerk. Je kunt deze alternatieven voor Bitcoin beschouwen als test omgevingen, maar je kunt ze ook beschouwen als Chinezen. Ze nemen gewoon alles van de Bitcoin ontwikkelaars over om het vervolgens zelf te implementeren om er sneller en beter dan Bitcoin van te worden. Het is bovendien niet onmogelijk dat een van deze Bitcoin alternatieven het kan overnemen van Bitcoin.

Er is een Bitcoin alternatief niet in dit lijstje gezet, dit is Bitcoin Cash (bitcoin vork). Deze Bitcoin vork heeft een compleet andere visie op de ontwikkeling van het netwerk. Belangrijk is dat er een wezenlijk verschil is tussen Bitcoin en de bovengenoemde Bitcoin alternatieven. Bitcoin Cash wilt geen gebruik maken van het Lightning Netwerk en ziet de Segwit implementatie als een afwijking van het Bitcoin project zoals Satoshi die had opgezet.

Voor meer informatie: