Robinhood neemt de Bitstamp exchange over

06-06-2024

Een nieuwe belangrijke Amerikaanse speler betreedt in het bijzonder de Europese institutionele cryptomarkt. Robinhood Markets, Inc. (“Robinhood”) heeft namelijk een overeenkomst getekend om Bitstamp Ltd, een wereldwijde klassieke cryptocurrency exchange, over te nemen. Bitstamp werd opgericht in 2011 en heeft kantoren in Luxemburg, het VK, Slovenië, Singapore en de VS.

Deze overname zal Bitstamp's wereldwijd geschaalde crypto-exchange naar Robinhood brengen, met retail- en institutionele klanten in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië. Deze strategische combinatie stelt Robinhood beter in staat om buiten de VS uit te breiden en zal een vertrouwd en gerenommeerd institutioneel bedrijf naar Robinhood brengen.

Het overnemen van een wereldwijde exchange zal de wereldwijde uitbreiding van Robinhood Crypto aanzienlijk versnellen. Bitstamp heeft wereldwijd meer dan 50 actieve licenties en registraties en zal klanten in de EU, VK, VS en Azië naar Robinhood brengen.

Deze overname zal Robinhood’s eerste institutionele bedrijf introduceren. Bitstamp wordt door zijn institutionele klanten vertrouwd voor betrouwbare handelsuitvoering, diepe orderboeken en industrieleidende API-connectiviteit. Met andere institutionele diensten van Bitstamp zoals de white label-oplossing Bitstamp-as-a-service, institutionele leningen en staking, zal Robinhood de markt betreden met actieve en gevestigde relaties, infrastructuur en industrie leidende producten. Bitstamp’s spotbeurs, met meer dan 85 verhandelbare activa, en producten zoals staking en leningen, zullen het crypto-aanbod van Robinhood verbeteren.

“De overname van Bitstamp is een belangrijke stap in het laten groeien van ons cryptobedrijf. Bitstamp’s zeer vertrouwde en langdurige wereldwijde beurs heeft veerkracht getoond door marktcycli heen. Door naadloos de klantervaring te koppelen aan veiligheid over verschillende geografische gebieden, heeft het Bitstamp-team een van de sterkste reputaties opgebouwd onder retail- en institutionele cryptobeleggers," zei Johann Kerbrat, General Manager van Robinhood Crypto. “Door deze strategische combinatie zijn we beter gepositioneerd om onze voetafdruk buiten de VS uit te breiden en institutionele klanten te verwelkomen bij Robinhood.”

“Als ’s werelds langstlopende cryptocurrency exchange staat Bitstamp bekend als een van de meest vertrouwde en transparante crypto platforms wereldwijd,” zei JB Graftieaux, CEO van Bitstamp. “Het integreren van Bitstamp's platform en expertise in Robinhood’s ecosysteem zal gebruikers een verbeterde handelsbeleving bieden met een voortdurende toewijding aan naleving, veiligheid en klantgerichtheid.”

Het team van Bitstamp zal zich voegen bij Robinhood, wat samenwerking, innovatie en kennisdeling over continenten heen bevordert. Klanten van Robinhood en Bitstamp kunnen dezelfde mate van service, veiligheid en betrouwbaarheid verwachten en we blijven transparantie handhaven gedurende dit proces.

Robinhood verwacht dat de uiteindelijke deal ongeveer $200 miljoen in contanten zal bedragen, onder voorbehoud van gebruikelijke aankoopprijsaanpassingen. De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties, en zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 worden afgerond. Barclays Capital Inc. fungeerde als exclusief financieel adviseur van Robinhood. Galaxy Digital Partners LLC fungeerde als exclusief financieel adviseur van Bitstamp.

Voor meer informatie:

Lees onze Bitstamp review

Bron: Robinhood PR